Galaţiul, aruncat în Evul Mediu

Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Fără curent electric de cinci zile şi, pe alocuri, fără apă potabilă. Aşa trăiesc zeci de mii de gălăţeni din tot judeţul. Unii au încercat să trăiască ca la oraş, să îşi monteze centrale termice, astfel că acum... mai stau şi în frig. Noroc că vremea s-a mai îmbunat un pic, faţă de joia şi vinerea trecută, că altfel am fi auzit şi de oameni îngheţaţi de frig în propriile case. În aprilie!

În oraş s-au rezolvat relativ repede problemele cu lipsa curentului, dar ce fac părinţii şi bunicii noştri, care sunt forţaţi să trăiască ca în vremea copilăriei, la lumina lămpii de gaz? Este anul 2017, România este în Uniunea Europeană şi, cu toate astea, un viscol de câteva ore, la mijlocul lui aprilie, a reuşit să smulgă linii de înaltă tensiune, să doboare stâlpi de piatră şi de oţel, să închidă drumuri, să creeze haos într-un oraş şi un judeţ în care, cu câteva zile în urmă, toată lumea purta tricouri şi geci de primăvară.

Şi, ca şi cum nu ar fi fost de ajuns că au rămas fără curent electric, gălăţenii se mai confruntă şi cu nesimţirea şi lipsa de interes a unei părţi a autorităţilor. Pe adresa redacţiei au venit, de joia trecută, zeci, dacă nu sute de sesizări privind lipsa de răspuns a personalului din cadrul companiei Electrica. Mai exact, la numărul pentru deranjamente nu răspunde nimeni, de zile bune. Şi, dacă pentru joi după-amiaza şi vineri dimineaţa, oficialii SDEE Galaţi s-au scuzat şi au spus că nu le-a funcţionat platforma, din cauza unei defecţiuni tehnice, pentru restul zilelor nu a mai avut nimeni nimic de spus. Tăcere totală. Doar pe alocuri, câte un scurt comunicat despre cum se intervine şi unde se intervine. Dar nu şi cât durează sau când vor avea, din nou, oamenii curent electric.

"Mi-aş dori să mi se răspundă şi să mi se spună că mai durează trei săptămâni. Să ştiu ce am de făcut. Aşa, am scos mâncarea din frigider afară şi mă întreb dacă o să o mai bag în frigider sau o să o arunc", ne spunea o cititoare.

Chiar eu am sunat de peste 20 de ori într-un interval de câteva ore la 0236.929, numărul afişat de Electrica pentru deranjamente, şi nu mi-a răspuns nimeni. Pentru că, nu-i aşa, e mai uşor să bagi capul în nisip, precum struţul, decât să dai piept cu mii de gălăţeni care îţi cer socoteală.

Gălăţenii par să se fi întors în Evul Mediu şi nu se ştie când vor reveni în mileniul al treilea...

Citit 9927 ori Ultima modificare Luni, 24 Aprilie 2017 15:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.