Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
5 comentarii

Nu numai durerea lăsată în urmă de cumplita moarte de care au avut parte tinerii din Colectiv ar trebui să ne cutremure azi, când se împlinesc doi ani de la cumplitul eveniment. Ci faptul că toată această tragică poveste cuprinde în ea o imagine condensată a României în care trăim şi ne creştem copiii. O Românie în care cu bună ştiinţă tolerăm o grămadă de tâmpenii, crezând că nouă nu ni se poate întâmpla nimic din răul pe care-l vedem la alţii şi pe lângă care trecem nepăsători. Parcă nicăieri în lume nu-i ţara lui "nu-i treaba mea", aşa cum e la noi.

Au trecut doi ani, iar autorităţile statului îşi permit să tacă şi să nu ia nicio măsură împotriva celor vinovaţi. Procesul nici n-a început. Se mizează pe uitare, pe timpul care trece şi acoperă zgârieturile din conştiinţa celor care au avut norocul să nu aibă rude sau cunoştinţe printre cei care şi-au pierdut atunci viaţa. Dincolo de faptul că nimeni n-a fost pedepsit, nimic din toate neregulile care au condus la producerea tragediei nu s-a remediat. Pentru că, nu-i aşa, suntem ţara lui "las-o, mă, că merge şi-aşa!".

Iar nenorocirile ne pândesc pe la toate colţurile, din cauza lenei, a corupţiei, a incompetenţei, a fricii, dar şi a nepăsării. A nepăsării celor pe care-i plătim să ne poarte de grijă, dar şi a noastră, pentru că-i tolerăm să fie aşa. În continuare sunt cluburi şi instituţii care funcţionează fără să îndeplinească toate condiţiile de siguranţă, în continuare, din dorinţa profitului, se suprapopulează localurile peste numărul admis, în continuare se folosesc materiale de construcţie improprii, pentru economie sau pentru că astfel se poate fura o parte din bani, în continuare oamenii nu sunt instruiţi ce să facă în caz de incendiu, în continuare spitalele sunt improprii pentru tratarea bolnavilor, deşi sistemul de Sănătate înghite o mulţime de  bani din buzunarele noastre, în continuare sunt oameni în funcţii care tac, se fac că nu văd, ca să nu-şi piardă scaunele, sau, mai rău, le este cumpărată conştiinţa pe te miri ce.

Şi mai cred că oamenii care şi-au pierdut viaţa atunci şi-ar dori altceva de la noi. Nu lacrimi şi luminiţe pe la toate colţurile virtuale. Ci acţiuni concrete, prin care lucrurile să fie puse în matca lor firească.

Citit 1339 ori Ultima modificare Luni, 30 Octombrie 2017 17:55

5 comentarii

 • postat de c.a.p Marți, 31 Octombrie 2017 16:19 89.136.231.*** Link la comentariu
  1
  1

  Ce este facut cu spaga , la repezeala pentru profit imedeat se sfarseste prost . Si cand locatia mai este pentru consum droguri , sex , muzica satanica , navala este mare , aglomeratie cat cuprinde . Final previzibil la asa ceva . Trist . Made in RO

  Raportează
 • postat de Ion Marți, 31 Octombrie 2017 12:22 92.83.149.*** Link la comentariu
  6
  9

  @ Nu mai duceti populatia cu presul !

  Pariu că ești un ”roșu până-n măduva oaselor”!
  ”Colectiv” este un simbol al corupției, mârșăviei și declinului țării noastre.
  Bănuiesc că dacă ție îți murea un copil, rudă sau prieten la Colectiv, nu mai defilai cu acest gen de comentariu idiot. Știm cu toții, Soros e de vină pt. tot ce se-ntâmplă! lol :))))))

  Raportează
 • postat de TeuTonus Marți, 31 Octombrie 2017 09:56 78.96.255.*** Link la comentariu
  1
  7

  Auzi, mă, dacă sunt găsiți țapi ispășitori, se schimbă ceva?
  Imediat după accident au fost câteva execuții politice, două-trei arestări de ochii lumii și legea antifumat.
  Tolontan a aflat că dezinfectanții sunt apă chioară, noi că spitalele sunt un fel de antecameră a cimitirului.
  Ai văzut oameni să protesteze că nu sunt medicamente în spitale, ai văzut oameni în stradă că nu e perssonal suficient și că s-au închis spitale vitale? Proteste de anvergura celor de acum doi ani?
  Ai văzut? Din prostie se strigă JOS, din prostie este alimentat sentimentul de ură.
  Nu a venit nimeni, dar nimeni cu soluții, rezolvări, propuneri.
  Chiar nu mai gândește nimeni în țara asta?

  Raportează
 • postat de Nu mai duceti populatia cu presul ! Marți, 31 Octombrie 2017 01:33 188.166.61.*** Link la comentariu
  13
  5

  Incetati cu prosteala !
  Ne-am saturat de abureala asta cu COLECTIVUL vostru ...
  Nu mai aruncati perdele de fum peste dezastrul catre care este impinsa Romania din exterior...
  Noi, ca stat si ca popor, suntem impinsi cu putere catre prapastie, pentru a se crea un vid de autoritate si de populatie in teritoriul ocupat actualmente de Romania, in cine stie ce scopuri ... iar voi tot ne aruncati cu praf in ochi despre povestea unor clienti (nefericiti) ai unui club de doi lei care, din pacate, au murit.
  Ne pare rau pentru ei dar cat de rau ne va parea atunci cand, din necunostinta de cauza, din prostie, dezinformare si manipulare, ne vom duce si noi prea curand, dupa ei ?!

  Raportează
 • postat de Marco Marți, 31 Octombrie 2017 00:35 188.24.217.*** Link la comentariu
  2
  9

  Nici nu poti da un verdict intr-o perioada scurta de timp la cate victime au fost, martori de audiat, doctori. Sunt sute de marturii poate peste o mie si voi vreti un verdict? Asta este ca si dosarul revolutiei... se va pierde in timp.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.