74 de premii şi menţiuni, la olimpiade şi concursuri naţionale

74 de premii şi menţiuni, la olimpiade şi concursuri naţionale
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Anul 2017 a fost unul foarte bun în ceea ce priveşte numărul de premii şi menţiuni obţinute de elevi gălăţeni la concursurile şi olimpiadele naţionale. 74 este numărul distincţiilor aduse Galaţiului anul acesta, aproximativ o treime dintre ele fiind obţinute, ca de obicei, de  elevii de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri". Un alt lucru îmbucurător este faptul că nouă premii şi menţiuni au fost obţinute de elevi de la unităţi de învăţământ din mediul rural.

Dintre cele 74 de distincţii, 34 sunt premii, iar restul de 40 sunt menţiuni. 21 de distincţii au fost aduse de elevii de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" (CNVA). Aceştia sunt campioni şi la numărul de premii I, II şi III, zece dintre cele 34 de diplome de acest gen fiind primite de olimpicii de la CNVA.

Pe locul al doilea în topul premianţilor, la distanţă destul de mare de CNVA, se află Liceul de Arte "D. Cuclin", cu 10 distincţii, dintre care două sunt diplome de premiul I, trei de premiul II şi două de premiul III.

Pe locul al treilea se află Colegiul Naţional "C. Negri", cu şase distincţii, patru premii şi două  menţiuni. Următorul  în clasament este Seminarul Teologic "Sf.  Andrei", cu cinci distincţii. Elevii de aici s-au întors cu un premiu II, un premiu III şi trei menţiuni.

Pe poziţiile următoare în clasament sunt Colegiul Naţional "Spiru Haret", cu patru distincţii, Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna", cu  trei premii I, şi Colegiul de Agricultură din Tecuci, cu două premii şi o menţiune. Două diplome au fost câştigate de olimpicii de la Colegiul Economic "V. Madgearu", iar câte un premiu au primit Colegiul Naţional "Al. I.  Cuza", Liceul "Dunărea", Liceul cu Program Sportiv, Liceul Tehnologic din Bereşti, Liceul Tehnologic "Elena Caragiani" Tecuci, iar din mediul rural, la olimpiadele de tehnologii, Liceul "C. Conachi" din Pechea şi Liceul Tehnologic din Corod.

Şcoala Nr. 12,  în topul gimnaziştilor

Dintre gimnazii, anul acesta cele mai multe diplome la competiţii naţionale au fost câştigate de Şcoala Nr. 12 "Miron Costin", care a primit patru distincţii - două menţiuni la română şi neogreacă şi un premiu I la limba şi literatura română, dar şi premiul al II-lea pentru echipa de volei. Pe locul al doilea între gimnazii se află Şcoala Nr. 29, cu un premiu I şi un premiu al II-lea la Olimpiada de lingvistică.

Şcoala Nr. 43 se laudă cu o diplomă de premiul al III-lea la Olimpiada naţională de neogreacă.

În premieră, în topul unităţilor gimnaziale cu rezultate la olimpiade intră şi şcoli din mediul rural, cea de la Valea Mărului, care a adus Galaţiului un premiu III la Olimpiada Naţională de Educaţie Tehnologică, şcolile din Suceveni, Cavadineşti, Hanu Conachi, Cârlomăneşti şi Cudalbi, care au câştigat premii la Olimpiada Naţională "Universul cunoaşterii prin lectură", dar şi Şcoala din Munteni, care a ocupat un frumos loc I la nivel naţional la Olimpiada şcolară de rugby.

Anul acesta avem şase elevi gălăţeni calificaţi în loturile restrânse sau lărgite care vor reprezenta România la fazele  internaţionale ale concursurilor. Iulia Armencea, de la CNCN, s-a calificat la Internaţionala de geografie, în timp ce Dorian Gabriel Munteanu, de la Colegiul  Naţional "C. Hogas" Tecuci, a mers la Chimie. Cristiana Murgoci, de la CNVA, a fost selectată pentru Balcaniada juniorilor la Matematică, iar colega ei mai mare, Alexandra Rogojină, s-a calificat pentru internaţionala de Lectură, la fel ca şi mezina de la Şcoala Nr. 12, Ana Teodora Grigore. La olimpiada de neogreacă, ne-a reprezentat la nivel internaţional David Manolescu, de la Colegiul Naţional "C. Negri".

Trei premii internaţionale pentru Galaţi

Dintre cei şase elevi care au ajuns să reprezinte Galaţiul la nivel internaţional, trei s-au întors cu premii. Olimpicii internaţionali gălăţeni de anul acesta sunt: Ana Teodora Grigore, de la Şcoala Gimnazială "Miron Costin", pregătită de profesoara Dana Filipache, David Manolescu, de Colegiul Naţional "Costache Negri", de la clasa profesoarei Elis Vurlis, şi Gabriel Dorian Muntean, de la Colegiul  Naţional "Spiru Haret" din Tecuci, îndrumat de profesoara Veronica Ungan.

Citit 3812 ori Ultima modificare Joi, 28 Decembrie 2017 00:10

2 comentarii

 • postat de Avizat în EDUCAȚIE
  Vineri, 29 Decembrie 2017 21:05
  89.136.231.***
  Stimată/stimate domn/doamnă ,,Limba romana”, copiii învață pentru ei, pentru viitorul lor. De aceea sunt elevi. Este și meritul lor că au capacitate și dorință să învețe și să se afirme, este și meritul părinților că sunt activi pentru viitorul copiilor lor dar e și meritul cadrelor didactice pe care le-au avut de la grădiniță până la aceste rezultate. Dacă dumneata nu știai, îți spun eu: sunt cadre didactice care stau și în cap (sau se dau peste cap) pentru a obține performanțe cu elevii lor. Meritul Inspectoratului Școlar Județean este că ține ștacheta sus (și reușește) în condițiile în care un profesor cu grad didactic I, studii superioare de lungă durată, 40 de ani vechime în învățământ are un salariu de 5 ori mai mic decât al unui judecător, de două ori mai mic decât al unui funcționar public sau al unui polițist sau de 3 ori mai mic decât al unui consilier parlamentar (la aceleași condiții de studii și vechime în muncă). Iată că nu numai elevii ci și cadrele didactice fac ,,Performanta .... pe burta goala”. Au tot dreptul să se împăuneze cu meritele lor și ale copiilor pe care îi pregătesc. Felicitări cadrelor didactice și elevilor performanți.
  1
  5
  Raportează
 • postat de Limba romana
  Miercuri, 27 Decembrie 2017 09:44
  85.186.206.***
  Puteati sa le dati si niste bani!
  Performanta nu se face pe burta goala.
  Si inca ceva: premiile sunt ale copiilor si ale parintilor care au platit meditatii si nu ale inspectoratului. Asta sa va intre in cap, voua celor care va inpaunati cu niste merite care nu sunt ale voastre!
  2
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.