Un sfert de generaţie chiuleşte la bacalaureat

Un sfert de generaţie chiuleşte la bacalaureat
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

3.840 de elevi de clasa a XII-a şi a XIII-a, dar şi din seriile anterioare, s-au înscris anul acesta pentru a participa la examenul de Bacalaureat, care a debutat ieri, cu probele de competenţe de comunicare în limba română.

Conform informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al ISJ, Oana Enache, deşi la începutul anului erau în evidenţa claselor a XII-a 4.450 de elevi, din seria curentă s-au înscris doar 3.432, adică peste 1.000 de elevi au renunţat din start să mai susţină examenul de maturitate, semn că aproape un sfert dintre elevii actualei generaţii au legat şcoala de gard, înainte de terminarea liceului.

O  explicaţie a acestui fenomen, care în ultimii ani se repetă, ne dă tot  Oana Enache: "Sunt cei care consideră că nu au nevoie de bacalaureat pentru a  se angaja sau cei care au acumulat foarte multe absenţe sau au abandonat cursurile între timp".

Având în vedere că numai cei care nu se prezintă la examen sunt consideraţi respinşi, indiferent de cât de puţin ştiu să răspundă, atmosfera din cursul probei a fost una destul de relaxată, mai ales că evaluarea se face prin calificative.

Proba competenţelor de comunicare în limba română se va desfăşura şi astăzi, urmând ca vineri, 16 februarie, luni şi marţi, 19 şi 20 februarie, să se desfăşoare evaluarea competenţelor digitale. Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, programate pe 21 şi 22 februarie.

Citit 2486 ori Ultima modificare Marți, 13 Februarie 2018 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.