Despre prezenţa benefică a autorilor canonici în MANUALE

Despre prezenţa benefică a autorilor canonici în MANUALE
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Colegiul Naţional "Al. I. Cuza", în parteneriat cu Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, prin Facultatea de Litere, ISJ, Casa Corpului Didactic şi Biblioteca Judeţeană "V.A. Urechia", organizează, pe 27 şi 28 aprilie, Conferinţa Naţională "Paradigmele (Post)modernităţii", ajunsă la a IV-a ediţie şi având tema "Canonul cultural şi şcoala".

Vor conferenţia în plen prof. univ. dr. Doiniţa Milea şi prof. univ. dr. Simona Antofi, de la Departamentul de literatură, lingvistică şi jurnalism. Profesori de literatură, autori de manuale, personalităţi şi reprezentanţi ai mass-media vor dezbate, alături de elevi, necesitatea reconfigurării canonului literar şi vor analiza prezenţa autorilor clasici în manualele şcolare.

Pe 27 şi 28 aprilie, la Casa Corpului Didactic (CCD), se va desfăşura Concursul Naţional de lucrări ştiinţifice ale elevilor, cu jurizare. Sâmbătă, pe 28 aprilie, de la ora 13,00, tot la CCD, va avea loc meciul de debate cu moţiunea "Acest parlament consideră că operele literare din programa de bacalaureat nu îi pregătesc pe elevi pentru viaţă".

Citit 1228 ori Ultima modificare Joi, 26 Aprilie 2018 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.