Încep evaluările naţionale pentru elevii din clasele mici
Foto: on-line

Încep evaluările naţionale pentru elevii din clasele mici
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna viitoare încep emoţiile evaluărilor naţionale pentru elevii de clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, care se vor desfăşura în intervalul 7 - 24 mai. Astfel, evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a va avea loc în perioada 7 - 9 mai. Proba scrisă la limba română este programată pe 7 mai, pe 8  mai se vor da testele la citire, iar pe  9 mai e programată matematica.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a are următorul calendar: limba română -15 mai şi matematică -16 mai.

Elevii claselor a VI-a vor susţine evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 23 mai (limbă şi comunicare) şi 24 mai (matematică şi ştiinţele naturii).

Rezultatele evaluărilor la  clasa a II-a sunt folosite pentru elaborarea planurilor individualizate de învăţare ale elevilor. La finalul ciclului primar, rezultatele sunt utilizate şi pentru diagnoza de sistem la nivelul acestui tip de învăţământ, iar la finalul clasei a VI-a, rezultatele au ca scop elaborarea planurilor individualizate de învăţare ale elevilor şi preorientarea şcolară.

Citit 1565 ori Ultima modificare Duminică, 29 Aprilie 2018 22:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.