Începe înscrierea candidaţilor la Evaluarea Naţională

Începe înscrierea candidaţilor la Evaluarea Naţională
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, 4 iunie, încep înscrierile elevilor de clasa a VIII-a pentru  susţinerea Evaluării Naţionale 2018. Cererile se depun până pe 8 iunie, dată la care absolvenţii de gimnaziu termină cursurile.

Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, se va desfăşura pe 11 iunie, urmând ca proba scrisă la matematică să aibă loc pe 13 iunie. Rezultatele se vor afişa pe 19 iunie, până la ora 12,00, conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). În aceeaşi zi, între orele 14,00 şi 19,00, se vor depune contestaţiile. Pe 23 iunie, se vor da publicităţii notele finale, după soluţionarea contestaţiilor.

Modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională 2018 au fost construite în funcţie de următoarele trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională, nivel mediu de dificultate şi posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute, se arată pe site-ul MEN.

Nota obţinută la Evaluarea Naţională contează în proporţie de 80 la sută la admiterea la liceu, restul de 20 la sută fiind reprezentat de media generală a celor patru ani de gimnaziu.

În perioada 29 iunie - 3 iulie, absolvenţii de gimnaziu şi părinţii acestora vor completa opţiunile în fisele de înscriere, asistaţi de diriginţi. În paralel, între 30 iunie şi 4 iulie, candidaţii şi părinţii vor verifica fişele editate de calculator şi vor corecta eventualele greşeli din baza de date.

Pe 9 iulie va avea loc repartizarea computerizată a absolvenţilor claselor a VIII-a şi afişarea rezultatelor pe site, dar şi la gimnazii.

Între 10 şi 13 iulie, candidaţii admişi trebuie să-şi depună dosarele la liceele unde au fost repartizaţi.

Citit 2660 ori Ultima modificare Marți, 05 Iunie 2018 00:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.