Elevii de la Aurel Vlaicu au bibliotecă în Grădina Publică

Elevii de la Aurel Vlaicu au bibliotecă în Grădina Publică
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Colegiul Tehnic ”Aurel Vlaicu” în colaborare cu Primăria Municipiului Galaţi a dat startul, ieri, în Grădina Publică, proiectului educaţional "Căsuţa cu poveşti". Cu alte cuvinte, elevii acestei instituţii de învăţământ au amenajat standuri cu diferite cărţi, pe care cei interesaţi le pot împrumuta şi citi.                 
"Proiectul răspunde nevoii de promovare a lecturii în rândul tinerilor, dar şi al celorlalţi membri ai comunităţii, prin facilitarea accesului la carte, amplasând minibiblioteci într-un spaţiu public deschis. În acest context, se urmăreşte, de asemenea, protejarea mediului înconjurător, prin reutilizarea cărţilor existente în bibliotecile personale. Biblioteca stradală este dedicată, în primul rând, elevilor care doresc să se dezvolte personal, precum şi tuturor cetăţenilor, care vor putea împrumuta sau  dona cărţi spre a fi citite şi returnate. Scopul proiectului este de a scoate cărţile de pe rafturi şi încăperi închise pentru a le aduce mai aproape de oameni, de a transforma membrii comunităţii în adevăraţi consumatori de lectură, conştienţi de valoarea şi importanţa cărţii", a declarat directoarea colegiului, profesoara Silviana Ciupercă.

Citit 2064 ori Ultima modificare Marți, 17 Iulie 2018 18:46

2 comentarii

  • postat de lil
    Luni, 23 Iulie 2018 22:58
    5.13.135.***
    Foarte frumos si interesant cu atat mai mult ca este initiativa unor elevi care provin de la un liceu tehnic. Felicitari profesorilor coordonatori care reusesc sa determine copii sa participe la astfel de activitati. Ma intreb retoric de ce liceele unde exista profil uman si sunt de top nu au avut o astfel de initiativa!!!!
    0
    4
    Raportează
  • postat de MIHAIL
    Miercuri, 18 Iulie 2018 13:25
    79.116.97.***
    FOARTE,FOARTE FRUMOASA INITIATIVA;acum cativa ani,fiind in FRANKFURT am vazut pe strazi mici corpuri de biblioteca ,cu rafturile pline de carti,la dispozitia oricarui trecator...OAMENII interesati luau carti,le citeau sau numai le rasfoiau si apoi le puneau inapoi...FOARTE BUNA IDEEA,mai ales intr-un loc unde omul este predispus la meditatie,la visare ...m
    0
    10
    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.