Au început cazările în căminele studenţeşti
Foto: Iulia Kelt

Au început cazările în căminele studenţeşti
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În Campusul universitar "Al. I. Cuza" a început, de ieri, cazarea studenţilor, atât a celor din ani mai mari, cât şi a bobocilor.

De la şefa biroului administrativ al Direcţiei cămine, cantine şi proiecte studenţeşti, Cristina Cerchez, am aflat că preţul  la cazare a rămas acelaşi: 145 de lei pe lună pentru studenţii la buget şi 260 de lei pentru cei cu taxă. Există şi anumite categorii de studenţi, etnici români, care au burse guvernamentale, dar şi copiii de cadre didactice, care au gratuitate. Tot de la Cristina Cerchez am aflat că şi  în vara aceasta s-au făcut igienizări şi reabilitări în cămine, iar din iarna anului trecut s-au rezolvat şi problemele legate de centrala termică de la Căminele IA şi IB.

"S-a modernizat şi reţeaua de internet, studenţii beneficiind de aceste servicii şi de cablu TV în mod gratuit. De asemenea, în baza unei programări, pe site-ul campus.ugal.ro, ei îşi pot spăla gratuit rufele", mai spune Cristina Cerchez. Aceasta susţine că nu vor fi probleme în ceea ce priveşte cazarea studenţilor în campus, întrucât există 2.500 de locuri şi cam tot atâtea cereri. Studenţii vor putea servi şi masa la cantina din campus, cu numai 6 lei un prânz sau cina, cu două feluri de mâncare. La acelaşi preţ, ei vor putea mânca şi la cele trei micro cantine deschise la Facultatea de Inginerie, la ASE şi la Universitate. Şefa biroului administrativ al Direcţiei cămine, cantine şi proiecte studenţeşti a mai precizat că şi lucrările la Căminul A au ajuns pe ultima sută de metri, dar nu ne-a putut spune nimic, deocamdată, despre data la care va fi dat în folosinţă.

Citit 4300 ori Ultima modificare Duminică, 30 Septembrie 2018 14:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.