Colocviu românesc organizat în Italia de Universitatea ”Dunărea de Jos”

Colocviu românesc organizat în Italia de Universitatea ”Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a iniţiat organizarea Colocviului ştiinţific internaţional „România şi Italia. Cultura comună a memoriei ultimilor 100 de ani. Memorie şi identitate în dialogul româno–italian: spaţii simbolice, aspecte juridice, istorice şi filosofice”.

Evenimentul a avut loc, în perioada 26-27 octombrie, la Fundaţia Ugo Spirito e Renzo di Felice din Roma.

Colocviul a fost organizat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, prin Centrul de Studii Internaţionale şi Drepturile Omului din cadrul Institutului Transfrontalier de Studii Internaţionale şi Justiţie Penală şi Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie, împreună cu Academia Română, prin Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu”. Asociate au fost și Fundaţia Ugo Spirito e Renzo di Felice din Roma, Associazione degli Studiosi di Diritto Internazionale ed Europeo di Roma, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia şi Accademia di Romania din Roma, iar evenimentul s-a desfășurat sub patronajul Ambasadei României în Republica Italiană și a fost dedicat celebrării Centenarului Marii Uniri.

Fiind singurul eveniment de acest gen organizat de o universitate din România, alături de Academia Română, în exteriorul ţării, colocviul a reunit personalităţi de prestigiu din România şi Italia, din lumea diplomaţiei şi a cercetătorilor, jurişti şi istorici, pentru a se reafirma legătura puternică pe care poporul român o are, prin istorie, tradiţii şi spiritualitate, cu latinitatea – una dintre rădăcinile pe care a prins viaţă spiritul românesc întrupat într-o singură naţiune acum 100 de ani, la 1 decembrie 1918.

Citit 1064 ori Ultima modificare Duminică, 28 Octombrie 2018 23:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.