Pentru că nu li se dau banii cuveniţi din procese, PROFESORII AMENINȚĂ că vor executa silit statul

Pentru că nu li se dau banii cuveniţi din procese, PROFESORII AMENINȚĂ că vor executa silit statul
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ în numele cadrelor didactice îşi exprimă nemulţumirea faţă de Guvern, deoarece în proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetară, nu au fost incluse sumele pentru plata sentinţelor judecătoreşti, aşa cum prevede legea. Aceştia ameninţă Guvernul cu demararea procedurilor  de executare silită, dar şi cu proteste. 

"Această atitudine faţă de colegii noştri, care au sentinţe judecătoreşti din anii trecuţi şi care nu sunt puse în executare, va crea o stare justificată de profundă nemulţumire, iar Guvernul României trebuie să se aştepte, în perioada următoare, la demararea procedurilor pentru executarea silită a acestor sentinţe judecătoreşti. Conform legii, Guvernul României are obligaţia de a asigura fondurile necesare pentru plata tranşei drepturilor salariale aferente anului 2018 şi cele restante de anul trecut, drepturi stabilite prin sentinţele judecătoreşti. Aceste sume ar fi trebuit să fie cuprinse în Legea bugetului de stat pentru anul 2018, lucru care nu s-a întâmplat. Guvernanţii au promis că aceste restanţe salariale legale vor fi acordate la rectificarea bugetară din luna noiembrie. Constatăm însă că această promisiune este încălcată", se arată într-un comunicat.

Tăieri din bugetul Educaţiei

Acelaşi proiect de act normativ prevede că bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale urmează să fie redus cu 198 milioane lei, bani proveniţi din capitolul: proiecte cu finanţare din fonduri europene, lucru de neînţeles, susţin sindicaliştii, având în vedere neajunsurile sistemului de învăţământ românesc şi la faptul că multe dintre unităţile de învăţământ au nevoie de dotări. Cadrele didactice susţin că s-au săturat să aştepte de ani buni ca statul să le restituie cu ţărâita banii câştigaţi în instanţă, având în vedere că dacă ar fi fost invers, profesorii ar fi fost imediat executaţi silit.

Citit 2012 ori Ultima modificare Luni, 26 Noiembrie 2018 01:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.