Sindicaliştii cer lege pentru protecţia profesorilor

Sindicaliştii cer lege pentru protecţia profesorilor

Învăţătoarea Florentina Golea în mijlocul elevilor săi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
2 comentarii

În urma incidentului de la Tecuci, devenit celebru în toată ţara în urma unei postări pe reţelele de socializare, în care învăţătoarea Florentina Golea a fost jignită şi reclamată de un părinte (pentru mai multe detalii - click aici), sindicaliştii din învăţământ solicită Senatului introducerea urgentă în circuitul de avizare şi aprobare a proiectului de Lege privind protecţia personalului didactic.

"Sunt şcoli în care profesorii sunt umiliţi, jigniţi, scuipaţi sau loviţi, numărul cazurilor de violenţă la adresa cadrelor didactice fiind în creştere", spune Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, care a transmis un "apel public". Reprezentanții cadrelor didactice cer Senatului să introducă urgent în circuitul de avizare şi aprobare proiectul de Lege privind măsurile de protecţie a personalului didactic, proiect care este blocat la Senat de peste doi ani, după ce  a trecut tacit de Camera Deputaţilor. La rândul său, învăţătoarea din Tecuci a demarat o campanie de strângere de semnături în favoarea acestei legi, care a adunat până  în prezent aproape 6.700 de adeziuni.

Citit 3292 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Februarie 2019 17:39

2 comentarii

 • postat de Profesor Duminică, 24 Februarie 2019 12:34 86.127.164.*** Link la comentariu
  0
  1

  Domnule Gogu, parerea mea personala este ca exagerati. Stiti si dumneavoastra despre ce e vorba, asa ca fiti realist. Ati terminat scoala in alte vremuri, acum profesorii sunt filmati pe ascuns, rupte filmarile din context , reclamati, jigniti, batuti. De la A la Z. Asa ca eu sunt de acord cu niste reguli de protectie a profesorului.

  Raportează
 • postat de GOGU FIROSCOSUL Joi, 21 Februarie 2019 23:02 79.116.109.*** Link la comentariu
  6
  3

  SIGUR,masurile de protectie ar fi foarte eficiente mai ales daca s-ar stabili prin lege dreptul sindicatelor din invatamant de a plati permanent din banii proprii avocati care ,sesizati la orice conflict ,sai actioneze in judecata pe vinovati,pe cei care au lezat demintatea dascalului,si sa-i ,,fugareasca ,, pe acestia prin judecati pana cand vor obtine despagubiri le solicitate in instanta,si atunci dascalii ar avea si venituri suplimentare ,aceasta mergand pana ce bietul parinte alcoolic ce a facut ,amaratul ,scandal ,sa plateasca pana la ultima letcaie,cum se spune mai pe romaneste ,(scuze cititorilor pudibonzi!!!),sa plateasca vinovetii pana ar ramane chiar in posteriorul gol pusca,sa se invete minte gorobetii sa-i mai supere pe distinsii dascali,sa-i mai capaceasca cand ii prind sau sa-i mai trimita,dupa caz la originea materna ,depinde de educatia si preferintele individului suparat !!!CEL PUTIN VREO DOUA CATEGORII DE SEMENI VOR AVEA MAI MULTA ACTIVITATE,AVOCATII,OAMENII LEGII IN GENERAL,DASCALII PLIMBATI PRIN TRIBUNALE AR PUTEA CHIAR SA SE RECALIFICE INVATAND CU OSARDIE CHITIBUSURILE AVOCATESTI,SI....DA,NUMEROSII MARTORI,DINTRE DASCALI,PARINTI,ELEVI ,ASA INCAT MULTE ORE DIN PROGRAM SE VOR DESFASURA CU MULT SUCCES LA JUDECATORIE!!!SA LASAM GLUMA,SUNT FOARTE CURIOS SA STIU ce legi sunt pentru protejarea jurnalistilor,politistilor,medicilor,juristilor.,preoti,artisti..etc,etc,etcCUNOSCAND ACEASTA IMI VOI DA SEAMA DACA ESTE OPORTUNA ASEMENEA LEGE!!!!CEI MAI RESPECTATI PROFESORI PE CARE I-AM AVUT IN VIATA SE IMPUNEAU NU CU NUIAUA SAU PRIN VREO PROTECTIE SPECIALA CI PRIN VALOAREA PROPRIE MORALA SI PROFESIONALA!!!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!PERSONAL,CRED CA ESTE RIDICOLA O ASEMENEA LEGE INTRE EDUCATORI SI CEI CARE AR TREBUI SA FIE BENEFICIARII PROCESULUI DE EDUCATIE!!!DACA totusi se impune protectia,cred ca cel mai bine ar fi ca la fiecare scoala,in timpul programului sa fie asigurata prezenta unui echipaj SMURD complet,medici politisti,iar fie care om al scolii,de la ingrijitoare si pana la MINISTRUL INVATAMANTULUI sa aiba asigurata ,pe bani publici,garda personala!!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.