Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) derulează, începând de joi, 1 august 2019, şi până la sfârşitul lunii, o inspecţie tematică în unităţile de învăţământ, dublată de o analiză de risc, privind evoluţia situaţiei şcolare a elevilor din învăţământul gimnazial, de la înscrierea în clasa a V-a, în anul şcolar 2015-2016, până la susţinerea Evaluării Naţionale, în anul şcolar 2018 - 2019.

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi, până la finalul lunii august, experţii din Corpul de control al ministrului Educaţiei Naţionale vor analiza situaţia şcolară a elevilor promovaţi, corigenţi, repetenţi, cu situaţie şcolară neîncheiată şi transferaţi în cadrul metodologic, în anii şcolari selectaţi, la nivelul unităţilor de învăţământ din toată ţara.

"Obiectivele acestei inspecţii/analize de risc sunt identificarea grupurilor defavorizate de elevi aflaţi în risc de abandon şcolar, prevenirea excluziunii şcolare, precum şi reducerea sau remedierea erorilor din documentele şcolare", a transmis MEN.

În acest an, 73,2 la sută dintre elevii care au susţinut Evaluarea Naţională au reuşit să obţină medii de cinci sau mai mari.

CITEȘTE ȘI: Suntem în top la numărul de corigenţi la clasa a VIII-a

Citit 1196 ori Ultima modificare Vineri, 02 August 2019 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.