Omagiu adus profesorilor olimpicilor gălăţeni
Foto: Bogdan Codrescu

Omagiu adus profesorilor olimpicilor gălăţeni
Festivitate la Colegiul "Vasile Alecsandri" Galaţi. Peste 100 de dascăli au primit distincţii
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi a organizat ieri, la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", o ceremonie de premiere a profesorilor gălăţeni ai căror elevi au avut rezultate la olimpiadele şcolare naţionale, marcând astfel şi Ziua Mondială a Educaţiei.

În jur de 100 de profesori din învăţământul gimnazial şi din cel liceal, atât din oraşe, cât şi de la sate, au răspuns invitaţiei ISJ Galaţi, fiind prezenţi la festivitate. Fiecare dascăl a primit o diplomă de excelenţă, un trofeu, o floare şi o pungă cu daruri simbolice "de bun-gust", cele din urmă oferite de Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Galaţi. În total, peste 150 de elevi gălăţeni au avut performanţe la olimpiadele naţionale. Aceştia nu au fost invitaţi însă la festivitate, din "motive obiective".

"Ne-am obişnuit în ultimii ani să fim împreună, dascăli şi elevi, însă anul acesta i-am invitat doar pe dascăli, nu pentru că nu am avea toată iubirea şi toată preţuirea pentru elevii dumneavoastră, dar am fi fost în număr foarte mare, ceea ce ar fi presupus o organizare şi o desfăşurare pe care nu puteam să le realizăm din motive să le spunem obiective, independente de voinţa noastră", a spus prof. Mioara Enache, insp. şc. gen. al ISJ Galaţi. 

În faţa invitaţilor a vorbit şi prof. Lidia Antoniu, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi. Liderul sindical a ţinut să sublinieze că ceea ce se vede în astfel de situaţii este doar partea de succes. "Rămâne însă în spate munca imensă care adesea nu se vede, dar care face posibile astfel de rezultate cu care ne mândrim", a precizat Lidia Antoniu.

Elevii trebuie învăţaţi "să gândească"

Tocmai despre munca dascălilor şi a elevilor olimpici am vorbit şi cu unii dintre profesorii premiaţi. "Anul acesta am avut un loc patru, prima menţiune, la clasa a VIII-a, la Olimpiada Naţională, dar de-a lungul timpului am avut şi locul întâi şi al doilea pe ţară, precum şi premii la internaţională. În disciplina pe care o predau, lucrul nu încetează niciodată, pentru că şi în momentul în care citim, de fapt lucrăm. Mi se pare foarte important să îi înveţi pe elevi să gândească, nu să vină cu mesaje prefabricate. Este acea gândire critică la care ne referim şi pe care o exersăm mulţi dintre noi", a explicat Diana Cătălina Popa, profesoară de Limba şi literatura română la CNVA.

Ovidiu Lupu este profesor de Educaţie fizică la Şcoala nr. 13 din Galaţi. De-a lungul anilor, a obţinut rezultate bune şi foarte bune în ţară cu echipa de handbal formată din fete de gimnaziu. "Pentru a ajunge la performanţă contează seriozitatea copiilor şi a profesorilor, dar şi ajutorul părinţilor. Antrenamentul durează câte două ore pe zi, şapte zile pe săptămână. Din fericire, avem o sală de sport în care putem desfăşura antrenamentele aşa cum trebuie", a spus prof. Ovidiu Lupu.

VEZI LISTA profesori olimpiadele 2019 (CLICK AICI)

Citit 6060 ori Ultima modificare Duminică, 06 Octombrie 2019 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.