Evaluaţi acest articol
(21 voturi)
10 comentarii

Tensiunea din mediul academic provocată de alegerile rectorului la Universitatea "Dunărea de Jos" este departe de a se domoli. După o serie de comunicate şi conferinţe de presă, în care au zburat acuzele dintr-o parte în alta, între reprezentanţii Ligii Studenţilor Galaţi (LSG) şi preşedintele Senatului UDJG, prof. dr. univ. Lucian Georgescu, a sosit rândul Consiliul Membrilor Seniori ai Ligii Studenților din Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați să iasă la rampă. 

Aceştia au trimis o scrisoare deschisă adresată Administraţiei Prezidenţiale, Camerei Deputaţilor, Parlamentului, dar şi şefilor de partide în care acuză abuzuri din partea preşedintelui Senatului, atacuri la persoana asupra actualului preşedinte al Ligii, dar critică şi metodologia de alegere a rectorului.

"Consiliul Membrilor Seniori ai Ligii Studenților din Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați  – structură cu rol arbitrar și consultativ, conform statutului LSG, formată din peste 12 generații de leaderi ai organizației – supune atenției publice și condamnă cu fermitate abuzurile și presiunile Președintelui Senatului Universității – dl. Lucian Georgescu – față de Liga Studenților și studenții reprezentanți. (...) Cu atât mai mult condamnă atacul la persoană făcut de către un profesor, Președinte al Senatului și fost ministru, față de un student, Sergiu Bodlev, președinte al Colegiului Director al LSG. (...) Pentru afirmația, ostentativ repretată, conform căreia președintele LSG a votat împotriva intereselor studenților, solicităm scuze publice din partea președintelui Senatului Universității și recomandăm LSG, ca în cazul în care aceste scuze nu se materializează, organizația să apere adevarul și propria imagine în instanță. În măsura în care această vendetă personală împotriva organizației și a studenților reprezentanți nu va înceta, vom solicita un arbitraj pe măsura situației.  

Atragem atenția asupra faptului că metodologia pentru alegerea Rectorului contravine legislației în vigoare. În forma actuală, aceasta stabileşte o serie de criterii peste prevederile legale și restrânge accesul în competiția pentru funcția de Rector, a cadrelor didactice din Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați. Considerăm că o competiție deschisă și transparentă va livra cea mai bună soluție de management pentru UDJG", se arată în scrisoarea este semnată de 24 de foşti membri ai Ligii Studenţilor din perioada 1995 - 2018.     

Contactat telefonic, preşedintele Senatului Universităţii, prof. dr. univ. Lucian Georgescu ne-a declarat: "Mie nu mi-au trimis nimic oficial. Nu cunosc conţinutul scrisorii  şi nu am niciun comentariu pe acest subiect, atâta vreme cât nu mi s-au adresat în niciun fel. Civilizat ar fi să fi fost nişte discuţii între noi. Dacă n-au vorbit cu mine, probabil că nici nu-i interesează răspunsul meu", a precizat preşedintele Senatului.

Citit 3263 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Octombrie 2019 01:56

10 comentarii

 • postat de domino Luni, 04 Noiembrie 2019 12:59 89.137.228.*** Link la comentariu
  1
  2

  Si pentru acest argument, ca omul este fost olimpic, doar el trebuie sa conduca, vesnic, tot? Sa ne intelegem. Sa fii olimpic la chimie este remarcabil, asta inseamna ca stii sa rezolvi ecuatii si probleme de chimie, stii cum reactioneaza substantele intre ele, stii sa utilizezi un instrumentar specific domeniului, asa precum stie la randul sau un inginer specialist sa il foloseasca pe al sau, cum stie un medic sa il utilizeze pe al sau, s.a.m.d. Cunoasterea teoretica si practica a specialistului nu-l face bun si in atragerea si mentinerea oamenilor pe pozitii, precum i se cere unui manager bun care conduce si coordoneaza o institutie in care este vorba in primul rand despre despre oameni si apoi despre despre masini, echipamente si materiale. Fiti realisti! Poti sa atragi foarte multe resurse financiare intr-o institutie, dar daca oamenii nu te respecta, nu te vor, iar tu tii cu tot dinadinsul sa ii conduci, OK, e posibil sa reusesti sa te inscaunezi pentru o perioada, pentru ca TU ai banii, dar functionezi in acea institutie doar pentru ca ai banii si cat ai banii. Daca oamenii pe care doresti sa-i reprezinti tu, nu te vor, te vor da afara ca pe o masea stricata cand nu mai ai acele resurse. Atentie la ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se intample!

  Raportează
 • postat de sa fie veselie... Marți, 29 Octombrie 2019 13:47 193.231.148.*** Link la comentariu
  4
  4

  Un lucru e cert, presa n-are subiect! Vorbeste despre tensiuni, fictive si inexistente, sau mai bine spus, existente pentru interese ale unor barabule stricate (gen dinu gindu), care aspira sa-si mentina functiile pe genunchi capatate anterior. Ma baieti cucuieti pana unde duce foamea voastra? Va este frica de Georgescu, hai, recunoasteti! Haideti sa fim o clipa seriosi, Georgescu la momentul asta nu are contracandidat! In universitate la momentul actual singurul care a adus real proiecte viabile si bani reali este el! Beat that! Ca voua tuturor, nu va face pielea doua copeici!
  Plus ca, unde mai pui (ca sa nu iei), acum se fac si aliante (teologie-inginerie) pentru scaunul rectorial. Nu de alta, dar oare de ce asa bataie la tinereii astia, daca nu cumva ar urmari si ei (dezinteresat "ofcors") niste interese, abitir stiintifice! Urat si trist! p.s. nu mai stergeti comentariile, era bate-n masa, s-a inchis!

  Raportează
 • postat de gheorghe Luni, 28 Octombrie 2019 09:50 172.103.233.*** Link la comentariu
  1
  9

  Dl. Georgescu are o pozitie corecta si valoare Domniei Sale este inestimabila pentru Galati!
  O recomandare tinerilor, dtudentilor galateni: nu atacati valoarea oamenilor care conduc Universitatea!
  Intrebati, invatati si nu va definiti identitate prin negarea valorilor afirmate de personalitati ca a Dlui Georgescu!
  Lasati indoctrinare Fese-Buci si alte asemenea care va rup de realitate si straduiti-va sa fiti "cu picioarele pe pamant".

  Raportează
 • postat de Vasile T Luni, 28 Octombrie 2019 08:31 89.136.0.*** Link la comentariu
  3
  7

  "Consiliul Membrilor Seniori ai Ligii Studenților din Universitatea ..." nu are legitimitate ! Actioneaza permanent pentru a-si impune lideri obedienti care sa le mentina diverse avantaje si parghii prin care obtin avantaje necuvenite (ex.: Conditioneaza si dijmuiesc accesul la cazare pentru studenti in asa zisul "camin/hotel al Ligii" de pe str. Basarabiei, fostii lideri ai Ligii detinand si astazi camere in caminul mentionat sau in cele de la FSEAA, desi nu mai au calitatea de studenti). Atrag tinerii in "jocuri" politice uzand de "influenta" pe care afirma ca o au (si chiar o au, prin liderii promovati) in zona de cazare a studentilor! Poate ca nu ar strica o investigatie jurnalistica sau de alta natura in aceasta zona, ce poate arata, si mai ales, daca se doreste, reliefa si stopa unele aspecte cu caracter "mafiot"!

  Raportează
 • postat de Olimpicul Duminică, 27 Octombrie 2019 21:18 109.166.130.*** Link la comentariu
  1
  17

  Mi-ar plăcea ca măcar unul dintre seniorii sau actualii lideri ai LSG să fi fost un elev sau student performant, cum a fost dl Georgescu, olimpic la chimie. Mi-aș dori și ca viitorul rector să aibă performanțe profesionale, inainte de a se aseza in cel mai înalt fotoliu universitar. Ca să așezăm cumva universitatea pe baze meritocratice.

  Raportează
 • postat de Lingviștii veseli Duminică, 27 Octombrie 2019 21:01 5.13.209.*** Link la comentariu
  1
  12

  „structură cu rol arbitrar și consultativ”. Nu știu cine a scris comunicatul, dar îi sugerez să dea un ochi și la dicționar:

  „arbitrár, ~ă: 1. Care pornește dintr-o hotărâre individuală, fără a ține cont de părerea altora, de adevăr etc. Si: abuziv.
  2. Samavolnic.
  3. (Mat; îs) Cantitate ~ă Cantitate căreia i se atribuie o valoare oarecare.
  4. Care este făcut, ales etc. la întâmplare.
  5 (Mat; d. constante, numere, funcții etc.) Care este ales la întâmplare Si: oarecare.
  6-7 sn Faptă, acțiune, situație arbitrară (1,4).
  8 sn (Jur) Judecată proprie liberă, nesupusă nici unui articol de lege.
  Sau gura păcătosului adevăr grăiește”?

  Raportează
 • postat de student galatean Duminică, 27 Octombrie 2019 07:25 86.106.52.*** Link la comentariu
  4
  17

  Solicit urgent demisia lui Serghei Bodlev de la carma Ligii. Este clar ca antreneaza LSG in niste jocuri care deservesc majoritatii studentilor dar in schimb servesc altora din afara. Nu stiu de fapt ce se urmareste prin aceste manevre, doar Kahulizarea sau KGBizarea universitatii noastre.

  Raportează
 • postat de Altul Sâmbătă, 26 Octombrie 2019 22:06 78.96.82.*** Link la comentariu
  2
  18

  O metodologie este buna când servește interesele cuiva și devine ilegala când nu le mai servește, asa rezulta din comunicatul comitetului de seniori ai Ligii. Ma întreb de unde bate vantul acum, de se înclină Liga?

  Raportează
 • postat de Ion Vineri, 25 Octombrie 2019 18:36 213.233.85.*** Link la comentariu
  6
  32

  Cei de la liga se activează doar o dată la 4 ani când sunt alegeri. Nu cumva sa-si piardă beneficiile.

  Raportează
 • postat de Terente Vineri, 25 Octombrie 2019 13:31 81.12.149.*** Link la comentariu
  35
  11

  Georgescule, treci urgent la ProRomania si cere-ti scuze studentilor si Senatului ca te-ai "incurcat putin" cu Ciuma Rosie jucand la doua capete!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.