Tensiunile continuă între Liga Studenţilor şi unul dintre candidaţii la funcţia de rector

Tensiunile continuă între Liga Studenţilor şi unul dintre candidaţii la funcţia de rector
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Tensiunea din mediul academic provocată de alegerile rectorului la Universitatea "Dunărea de Jos" este departe de a se domoli. După o serie de comunicate şi conferinţe de presă, în care au zburat acuzele dintr-o parte în alta, între reprezentanţii Ligii Studenţilor Galaţi (LSG) şi preşedintele Senatului UDJG, prof. dr. univ. Lucian Georgescu, a sosit rândul Consiliul Membrilor Seniori ai Ligii Studenților din Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați să iasă la rampă. 

Aceştia au trimis o scrisoare deschisă adresată Administraţiei Prezidenţiale, Camerei Deputaţilor, Parlamentului, dar şi şefilor de partide în care acuză abuzuri din partea preşedintelui Senatului, atacuri la persoana asupra actualului preşedinte al Ligii, dar critică şi metodologia de alegere a rectorului.

"Consiliul Membrilor Seniori ai Ligii Studenților din Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați  – structură cu rol arbitrar și consultativ, conform statutului LSG, formată din peste 12 generații de leaderi ai organizației – supune atenției publice și condamnă cu fermitate abuzurile și presiunile Președintelui Senatului Universității – dl. Lucian Georgescu – față de Liga Studenților și studenții reprezentanți. (...) Cu atât mai mult condamnă atacul la persoană făcut de către un profesor, Președinte al Senatului și fost ministru, față de un student, Sergiu Bodlev, președinte al Colegiului Director al LSG. (...) Pentru afirmația, ostentativ repretată, conform căreia președintele LSG a votat împotriva intereselor studenților, solicităm scuze publice din partea președintelui Senatului Universității și recomandăm LSG, ca în cazul în care aceste scuze nu se materializează, organizația să apere adevarul și propria imagine în instanță. În măsura în care această vendetă personală împotriva organizației și a studenților reprezentanți nu va înceta, vom solicita un arbitraj pe măsura situației.  

Atragem atenția asupra faptului că metodologia pentru alegerea Rectorului contravine legislației în vigoare. În forma actuală, aceasta stabileşte o serie de criterii peste prevederile legale și restrânge accesul în competiția pentru funcția de Rector, a cadrelor didactice din Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați. Considerăm că o competiție deschisă și transparentă va livra cea mai bună soluție de management pentru UDJG", se arată în scrisoarea este semnată de 24 de foşti membri ai Ligii Studenţilor din perioada 1995 - 2018.     

Contactat telefonic, preşedintele Senatului Universităţii, prof. dr. univ. Lucian Georgescu ne-a declarat: "Mie nu mi-au trimis nimic oficial. Nu cunosc conţinutul scrisorii  şi nu am niciun comentariu pe acest subiect, atâta vreme cât nu mi s-au adresat în niciun fel. Civilizat ar fi să fi fost nişte discuţii între noi. Dacă n-au vorbit cu mine, probabil că nici nu-i interesează răspunsul meu", a precizat preşedintele Senatului.

Citit 3968 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Octombrie 2019 01:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.