Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
4 comentarii

De la inspectoarea generală Mioara Enache, am aflat că distribuirea alfabetică a elevilor în clasele pregătitoare se va aplica şi la Galaţi, astfel că părinţii nu vor mai putea alege cadrul didactic unde-şi vor da copiii la şcoală. "După cum ştiţi, metodologia de înscriere la clasa pregătitoare prevede, în premieră anul acesta, ca o comisie de la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean să stabilească o modalitate echitabilă pentru împărţirea elevilor în clase. Noi am propus şi am şi validat în Consiliul de Administraţie să apelăm tot la distribuirea alfabetică a elevilor în clasele pregătitoare. De exemplu, am patru clase într-o şcoală, primii patru copii în ordine alfabetică vor fi distribuiţi fiecare în câte o clasă. Iar procedeul se reia. Mai mult decât atât, s-a propus şi s-a aprobat ca învăţătoarele care vor primi clasa pregătitoare anul acesta să fie distribuite şi ele la clase prin tragere la sorţi. Operaţiunea se va desfăşura în cadrul Consiliului de Administraţie al şcolii, iar de faţă va fi şi preşedintele asociaţiei de părinţi din unitatea respectivă", a precizat inspectoarea generală Mioara Enache.

Citit 4117 ori Ultima modificare Marți, 25 Februarie 2020 20:14

4 comentarii

 • postat de Adrian Joi, 27 Februarie 2020 08:15 86.120.120.*** Link la comentariu
  1
  2

  Eu n-am inteles, cum se va face departajarea copiilor care indeplinesc acelasi numar de criterii specifice si generale? In anumite scoli locurile sunt limitate. La care copii se va renunta?

  Raportează
 • postat de Adrian Joi, 27 Februarie 2020 08:07 86.120.120.*** Link la comentariu
  1
  2

  Eu n-am inteles cum se va face departajarea ptr clasa zero in cazul in care copiii intrunesc aceleasi conditii specifice si generale.

  Raportează
 • postat de Lucian Miercuri, 26 Februarie 2020 22:39 109.166.155.*** Link la comentariu
  9
  11

  Salut!
  E haos din anii '90, in fiecare an se schimba ceva. Si societatea se schimba dar nu sunt de acord ca educatia propriului copil sa inceapa cu o tragere la sorti. Parintele/ tutorele e cel ce decide si e direct responsabil totodata asupra copilului pana la varsta de 18 ani.
  Acele cadre didactice care au deja clasele formate, au in spate foarte multa munca si pasiune. E ceea ce le recomanda!

  Raportează
 • postat de ALINA Miercuri, 26 Februarie 2020 15:43 193.231.148.*** Link la comentariu
  4
  18

  Buna ziua, cu toate că nu ar trebui mulțumit pentru normalitate, totuși MULȚUMESC pentru această decizie înțeleaptă e o schimbare care se dorea de multă vreme, să sperăm că se aplică și respecta! În tot acest haos se mai întamplă și lucruri bune!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.