EXAMENE 2020. S-au publicat baremele pentru testele de antrenament la Evaluare Naţională şi Bacalaureat

EXAMENE 2020. S-au publicat baremele pentru testele de antrenament la Evaluare Naţională şi Bacalaureat
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Centrul Național de Evaluare și Examinare a postat baremele pentru testele de antrenament pentru pregătirea examenelor naționale pe https://www.rocnee.eu/testeantrenament. Baremele sunt publicate tot pe site-ul Centrului Naţional de Examinare și Evaluare (CNEE), acolo sunt și testele de antrenament.

Elevii vor avea la dispoziție următoarele teste de antrenament după vacanța de primăvară, stabilită în perioada 4 aprilie – 21 aprilie 2020.

Marin Șută, directorul CNEE, spune că testele de antrenament cuprind materia predată până la 11 martie, când școlile au fost închise.

”Rămâne să se ia o decizie în privința desfășurării examenului, și implicit pentru materia de examen. În acest moment nu s-a luat o decizie. Pentru că depinde de reluarea cursurilor. Dacă se reiau cursurile foarte târziu, înainte de examene, probabil că nu se va lua în calcul și materia din această perioadă, care urma să fie parcursă. În orice caz, până la acest moment testele conțin doar ceea ce s-a parcurs până la 11 martie. În funcție ce decide ministerul noi ne vom adapta”, directorul CNEE, Marin Şuţă.

Primele 5 teste de antrenament au dificultate medie: ”Dificultatea testelor nu e foarte mare, nici măcar poate medie, tocmai pentru ca elevii să le abordeze. Să fie mai mult de exercițiu, și nu neapărat de verificare a stadiului în care sunt pentru examen”, a mai spus Marin Șuță.

 

Citit 8181 ori Ultima modificare Luni, 13 Aprilie 2020 00:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.