Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
2 comentarii

Ministerul Educației și Cercetării va publica pentru prima dată rezultatele elevilor la Evaluare Naţională prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaţilor. Este prima dată de la intrarea în vigoare a Regulamentului privind protecția datelor personale (RGPD) când notele/ rezultatele candidaților vor fi afișate astfel.

Comisiile din unitățile de învățământ centre de examen vor tipări din aplicația informatică Evaluării Naţionale un raport ce va conține școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP-ul și codul unic aferent candidatului. Fiecare candidat şi-a aflat codul său unic în momentul în care a predat lucrarea la proba de Matematică. Pe baza codului unic din raport, își va putea vedea rezultatele obținute la examene.

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

"Decizia a fost luată inclusiv în baza consultărilor cu partenerii sociali - federațiile sindicale, reprezentanții părinților, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Național al Rectorilor - toți fiind de acord cu anonimizarea datelor cu caracter personal, respectiv a numelui și a prenumelui elevului", se arată în comunicatul Ministerului Educaţiei.

Citit 4701 ori Ultima modificare Luni, 22 Iunie 2020 01:33

2 comentarii

 • postat de Elena Luni, 22 Iunie 2020 11:34 86.124.201.*** Link la comentariu
  1
  6

  Evaluarea națională nu este doar un examen ci și un concurs. Ea înlocuiește concursul de admitere la liceu. Ca la orice competiție, trebuie să existe transparență iar rezultatele trebuie să fie publice.

  Raportează
 • postat de Gabriela Sâmbătă, 20 Iunie 2020 13:09 86.124.206.*** Link la comentariu
  1
  13

  Si uite asa, sub protectia anonimatului se pot face manarii, vinde examene si puse note pe pile si cunostinte! Asa ajung elevii sa nu isi asume notele si sa nu fie constienti de valoarea lor reala, nici macar de rusine nu mai invata! " "FELICITARI" ministerului pentru deciziile luate si pentru haosul creat in invatamant! Alo, sindicatele, dormiti????? Sau va pregatiti pentru alegeri???

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.