Părinţii cer reducerea materiei pentru Evaluarea Naţională 2021

Părinţii cer reducerea materiei pentru Evaluarea Naţională 2021
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Într-o adresă trimisă ministrului Educației, Monica Anisie, Federația Asociațiilor de Părinți solicită "reducerea programei pentru Evaluarea Națională 2021, ținând cont de faptul că semestrul al doilea al clasei a VII-a s-a desfăşurat online, cu mari lacune privind predarea şi asimilarea materiei, a necesităţii recuperării materiei clasei a VII-a, a conţinutului stufos al programei de clasa a VIII-a, care s-ar putea desfăşura tot on-line şi nu în ultimul rând a egalităţii de şanse şi a nediscriminării faţă de generaţia precedentă, care a beneficiat de scutirea materiei aferentă semestrului al doilea, tocmai din considerentul învățământului on-line".

Părinții invocă precedentul deschis de Ministerul Educației anul trecut școlar, când a fost eliminată întreaga materie de pe semestrul al II-lea din programa școlară pentru Evaluarea Națională 2020, deși școlile s-au închis fizic din cauza pandemiei după trei luni din acel semestru. În adresa trimisă Ministerului Educației, părinții cer și "revizuirea modelului de subiect pentru Evaluarea Națională 2021 şi conceperea unor subiecte "de tranziţie", care să facă trecerea între vechile modele şi modelele la care se doreşte să se ajungă".

O altă solicitare a federației părinților este ca ministerul să nu mai lase să corecteze lucrările de examen ale elevilor profesori care nu au trecut printr-un curs de evaluare a tezelor de examen. Concret, federația cere "cursuri de formare profesională pentru cadrele didactice care vor participa la corectarea lucrărilor de evaluare naţională". Solicitarea vine după ce s-a înregistrat un număr record de contestații la Evaluarea Națională și la Bacalaureat 2020

Citit 2277 ori Ultima modificare Miercuri, 12 August 2020 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.