Provocările învăţământului online

Provocările învăţământului online
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Școala Gimnazială „Sf. Stelian” Umbrărești-Deal a organizat, la începutul lunii iunie, Cercul metodic al directorilor. Tema întâlnirii a constituit-o „Monitorizarea activității online, premisă esențială pentru eficiența educației”. Ultimul an a adus schimbări majore în sistemul de învățământ, astfel că educația s-a reinventat și s-a adaptat, chiar dacă a întâmpinat greutăți. Au fost diseminate activitățile şi proiectele educaționale realizate în ultimii ani. Dintre ele amintim: „Școală pentru viitor!” în cadrul Programului StartONG prin care am reușit să achiziționăm tablete și latopuri pentru elevi și cadre didactice, „Să navigăm în siguranță pe internet!", Proiect Erasmus Plus prin care cadrele didactice vor beneficia de cursuri de formare europene privind integrarea aplicațiilor digitale în activitatea didactică, „Să dăm Click pe România”, în cadrul căruia fiecare sală de clasă a fost dotată cu dispozitive digitale conectate la internet, proiectele educaționale transfrontaliere cu Republica Moldova.

În timpul activității s-au oferit exemple de bună practică din timpul susținerii cursurilor la distanță prin intermediul tehnologiei și al internetului. S-a făcut o trecere în revistă a platformelor și aplicațiilor utilizate de către cadrele didactice în activitatea didactică. S-a punctat monitorizarea gradului de satisfacție al elevilor, părinților și cadrelor didactice în legătură cu derularea activității didactice în varianta online ce a avut ca scop îmbunătăţirea la un nivel corespunzător a rezultatelor şcolare obținute de elevi. Acest lucru s-a realizat prin elaborarea, aplicarea și interpretarea unor chestionare adresate triadei educaționale: elevi, profesori, părinți.

Activitatea a fost întregită de intervenția doamnei conf. univ. dr. Georgeta Pânișoară, de la Universitatea din București. Doamna Georgeta Pânișoară a încântat audiența cu exemple de urmat în vederea gestionării stresului celor implicați în procesul educațional și a depășirii pragului psihologic determinat de pandemie.

Doamna Viorica Mladinov, directoarea Gimnaziului „Al. I. Cuza" din Roșu, a împărtășit din provocările învățământului online din Republica Moldova. De asemenea, a evidențiat și rolul proiectului transfrontalier „Mult e dulce și frumoasă limba ce-o vorbim” care se derulează de patru ani între cele două unități școlare.

Citit 1064 ori Ultima modificare Marți, 29 Iunie 2021 23:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.