Iohannis: Reforma sistemului de educaţie este obligatorie

Iohannis: Reforma sistemului de educaţie este obligatorie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, 14 iulie 2021, că reforma sistemului de educaţie este obligatorie. "(...) Proiectul 'România Educată' este unul foarte aproape de sufletul meu, cred că este deopotrivă o oportunitate istorică, dar şi o mare responsabilitate pentru actuala clasa politică de a genera schimbări pe termen lung, nu doar de a rezolva problemele specifice unui singur ciclu electoral", a spus şeful statului, la începutul şedinţei de Guvern pe care a prezidat-o.

El a afirmat că Guvernul a "dovedit că este capabil să gestioneze situaţii şi crize complexe" şi s-a declarat convins că implicarea Executivului va face posibilă operaţionalizarea proiectului "România Educată" într-o "manieră predictibilă şi eficientă".

Preşedintele Iohannis a punctat că este important, în acelaşi timp, să existe o participare consistentă la nivel parlamentar în adoptarea legislaţiei necesare. "România se confruntă cu un declin demografic accentuat. Nu avem timp să irosim potenţialul tinerilor noştri. Nu ne permitem să îi pregătim cu instrumente din trecut pentru nevoile viitorului. Nu avem voie să lăsăm niciun copil în urmă! Trebuie să acţionăm acum!", a spus Iohannis.

Șeful statului a mai precizat că proiectul "România Educată" beneficiază de un sprijin financiar important prin intermediul PNRR, în valoare de 3,6 miliarde de euro, iar soluţiile şi ţintele proiectului sunt ambiţioase şi realiste: scăderea ratei de părăsire timpurie a şcolii, reducerea ratei de analfabetism funcţional, asigurarea competenţelor digitale de bază, atât în cazul profesorilor, cât şi al elevilor, dezvoltarea învăţământului profesional, creşterea numărului de absolvenţi de studii superioare.

Citit 1374 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iulie 2021 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.