Cum se face triajul epidemiologic în școlile gălăţene

Cum se face triajul epidemiologic în școlile gălăţene
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

După cum știm, școlile sunt obligate să facă acest „triaj epidemiologic”, pentru a împiedica răspândirea virusului gripal în școli și licee. Drept urmare, dacă un copil prezintă simptome de gripă sau răceală, este trimis acasă sau profesorul de clasă anunță părintele cu privire la acest aspect, pentru a putea veni să-l ia de la școală, de precizat este că asistentul medical sau profesorul de serviciu se ocupă zi de zi de acest triaj, care constă în verificarea tuturor elevilor din școala respectivă. 

Cu toate că virusul gripal se răspândește foarte rapid și este foarte periculos în perioada aceasta, unii părinți aleg să își trimită copiii la școală, chiar dacă prezintă respectivele simptome, cum ar fi nas înfundat, febră, tuse, strănut etc., pe motiv că „nu au cu cine să îi lase acasă”, astfel copiii respectivi împrăștiind virusul foarte rapid în clase. La orele de dirigenţie din gimnaziu, se fac instructaje prin care copiii învață cum să strănute corect, cum să reacționeze în caz de prezintă aceste semne de răceală sau gripă etc.

Am vrut să aflăm și părerea câtorva dintre elevii care au trecut prin aceste triaje la școală și a unor părinţi cu copii de vârstă şcolară, pentru a afla ce ar trebui îmbunătățit la ele. 

Delia Tudor, 39 de ani, părinte: „Eu, personal, dacă văd că băiatul nu se simte bine sau prezintă aceste simptome de răceală sau gripă, îl țin acasă și tratez din timp problema. Trebuie să fim și noi ca părinți înțelegători și să nu ajungem să ne cheme profesorul la școală să-l luăm din cauza stării proaste pe care o are copilul. Triajul adevărat ar trebui făcut de fiecare părinte în parte, înainte de a trimite copilul la școală.”

Adrian Pestrițu, 47 de ani, părinte: „Și eu pot spune că mă număr printre cazurile în care copilul nu are cu cine să stea acasă din cauza muncii, efectiv nu avem timp, doar că, în caz de fetița nu se simte prea bine, o lăsăm la bunici. Din punctul meu de vedere, acest triaj ar trebui făcut încă de la intrare pentru că un mic exemplu îl pot da când a venit fata la mine și mi-a zis că doamna asistentă a venit la jumătatea programului, doar s-a uitat puțin la ei și a plecat.”

Marian Rusu, 17 ani, elev: „Ce pot spune de acest triaj este că se face mai mult pe hârtie decât în realitate, la noi nu a venit nimeni să-l facă și pot spune că erau câțiva prieteni în clasă care tușeau și nu purtau nici mască de protecție. În alte licee am auzit că s-a făcut acest triaj, dar la mine nu."

Ioana Dragomir, 16 ani, elevă: „La mine în clasă doamna asistentă a venit din prima oră, ne-a verificat pe toți în parte să vadă dacă suntem răciți sau avem vreo problemă și a plecat. Acum nu știu de alte licee sau școli dacă se face așa triajul, dar la mine pot spune că a ieșit bine."

Citit 801 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 09:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.