Minor de 11 ani, prins la volanul mașinii

Minor de 11 ani, prins la volanul mașinii
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un copil din județul Galați și tatăl lui sunt cercetați penal după ce au fost depistați în trafic pe o stradă din zona Tg. Bujor

Cel aflat la volanul mașinii oprite de agenți era băiatul în vârstă de numai 11 ani, care îl avea în dreapta pe tatăl lui, un bărbat de 39 de ani. Ceea ce aveau să afle polițiștii era că adultul îi dădea lecții de șoferie copilului, deși acesta mai are mulți ani până să poată urma școala și să dea examen de permis. Inițiativa a fost dur taxată de echipajul care le-a întrerupt lecția.

Copilul s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis, iar tatăl, pentru încredințarea autoturismului unei persoane care nu are carnet. Vârsta de 11 ani, sub limita minimă la care intervine răspunderea penală, îl va exonera pe minor de cercetare și pedeapsă. Nu același lucru se va putea spune despre tată, care riscă o pedeapsă cu închisoarea între 6 luni și 3 ani sau amendă penală.

Citit 2330 ori Ultima modificare Marți, 07 Mai 2024 17:37

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro