Serbare și festivitate de premiere a elevilor seminariști gălățeni

Serbare și festivitate de premiere a elevilor seminariști gălățeni
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Elevii din clasele primare, gimnaziale şi liceale de la Seminarul Teologic Ortodox "Sfântul Andrei" din Galaţi au participat joi, 20 iunie, la serbarea de sfârșit de an școlar și la festivitatea de premiere a celor mai merituoși dintre învățăcei, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos. Evenimentul, dedicat încununării eforturilor depuse în anul şcolar 2023-2024 de elevii şi cadrele didacţice de la seminarul gălăţean, s-a desfăşurat în grădina generoasă şi primitoare a Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos.

La festivitate a fost prezent Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

"După cuvântul de binecuvântare al Părintelui Arhiepiscop, a urmat programul cultural-artistic special pregătit pentru această zi şi intitulat sugestiv «Vindecarea prin cultură». Momentele poetice au fost împletite armonios cu cântece religioase, patriotice şi populare, dar şi cu interpretări deosebite ale unor piese muzicale din repertoriul naţional. Nu au lipsit nici dansurile populare româneşti, prezentate cu măiestrie de elevii şcolii, în care portul românesc tradiţional a fost evidenţiat prin frumoasele costume purtate. Scena deschisă a Muzeului Eparhial a devenit pentru câteva ore locul în care bucuria, entuziasmul şi emoţia au fost stările care au exprimat fericirea pentru încheierea unui an şcolar cu rezultate foarte bune la învăţătură.

După programul artistic, a avut loc festivitatea de premiere, în cadrul căreia chiriarhul Dunării de Jos a oferit cuvenitele diplome şi premii, ca răsplată pentru efortul intelectual depus în cursul anului şcolar 2023-2024, binecuvântându-i şi felicitându-i atât pe elevii, cât şi pe profesorii şi părinţii lor pentru frumoasele roade ale activităţii. La final, ierarhul locului a dialogat cu elevii şi împreună au mers în capela acestei instituţii de cultură, unde au rostit rugăciuni, mulţumind lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate în acest an şcolar care tocmai s-a încheiat", precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

În acest an, în cadrul Seminarului Teologic Ortodox "Sfântul Andrei" din Galaţi, 250 de elevi au încheiat ciclul primar, 112 elevi ciclul gimnazial şi 109 elevi ciclul liceal.

Citit 1265 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Iunie 2024 10:07

1 comentariu

 • postat de un galatean
  Duminică, 23 Iunie 2024 11:12
  5.13.195.***
  foarte frumos!
  o organizare extrem de buna si un eveniment de referinta in Galati!
  felicitari
  0
  1

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro