Medicina, campioana admiterii de anul acesta la Universitatea „Dunărea de Jos”

Medicina, campioana admiterii de anul acesta la Universitatea „Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

În prima sa conferință de presă de la preluarea mandatului, rectorul Marian Barbu a vorbit despre rezultatele foarte bune înregistrate la admiterea din acest an, precum și despre trei proiecte majore pe care universitatea gălățeană vrea să le depună în acest an.

"Avem o admitere foarte bună comparativ cu anul trecut. La licență am avut 5.419 candidați, față de 5.097 anul trecut. La masterat, anul trecut am avut 1.673 de candidați, iar anul acesta avem 2.111", a declarat rectorul Universității "Dunărea de Jos" din Galați, precizând că sunt incluse toate formele: e vorba de studenții din afara Uniunii Europene, cei de la anul pregătitor, românii de pretutindeni, candidați la taxă și buget.

"La buget, anul acesta am avut 3.458 de candidați, față de 3.098 anul trecut - o creștere de peste 10%. La fel, la masterat, anul trecut am avut 869 de candidați la buget, iar anul acesta, 1.024. Suntem bucuroși de aceste rezultate, este confirmarea eforturilor pe care colegii noștri le-au făcut mergând din liceu în liceu, în toate campaniile care s-au derulat", a continuat rectorul.

Marți, 6 august, este ultima zi de încheiere a contractelor de studii pe care candidații admiși trebuie să le semneze cu universitatea, devenind astfel studenți și finalizând toate procedurile legate de admitere.

Conform lui Marian Barbu, câteva facultăți au avut rezultate "absolut remarcabile" la admiterea din acest an. "În primul rând, Facultatea de Medicină și Farmacie, care a depășit toate așteptările și la care am avut peste 1.000 de candidați. Rezultate foarte bune am mai avut la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Drept și Științe Administrative, Facultatea de Educație Fizică și Sport - acestea au fost facultățile care au atras anul acesta foarte mulți candidați. La masterat, situația este asemănătoare, cu observația că la Medicină și Farmacie nu s-au dezvoltat programe de masterat. La Facultatea transfrontalieră avem un nou record de înscriși anul acesta la masterat, candidați atât din Republica Moldova, cât și din Ucraina", a spus rectorul "Dunării de Jos".

Potrivit acestuia, instituția gălățeană încearcă să depună în această vară trei proiecte majore. "Unul este în competiția pentru consolidarea clădirilor aflate în risc seismic, și aici ar fi vorba de corpul F, cel al Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor, acolo unde avem stația-pilot de carne și clădirea trebuie să intre într-un proces de consolidare. Ne mai dorim să depunem două proiecte pe call-ul pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale la nivelul universităților, fiecare de șase-șapte milioane de euro, din care cinci milioane sunt fonduri nerambursabile, pentru corpul W - cel de lângă Poliție - și, de asemenea, hala I din interiorul universității, care să se transforme într-un corp (parter plus două etaje) la standarde ridicate. În acest mandat, cu siguranță nu vom cumpăra nicio clădire, ne dorim să le reamenajăm, să le consolidăm, să le îmbunătățim pe cele pe care le avem", a punctat Marian Barbu.

Rectorul a mai spus că, în primele zile ale mandatului său, Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați a trecut prin acreditarea instituțională făcută de ARACIS. "A fost o vizită complexă, care a vizat partea instituțională generală, dar și zece programe de licență și masterat. Toate programele au fost acreditate, iar universitatea a obținut gradul de încredere ridicat, ceea ce este o continuare a tradiției pe care o avem. La toate vizitele instituționale realizate până acum am obținut gradul de încredere ridicat. Este o performanță și suntem mândri de acest lucru", a mai spus rectorul universității de stat gălățene.

Citit 5480 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 August 2024 16:46

5 comentarii

  • postat de Radu
    Marți, 06 August 2024 18:02
    89.136.0.***
    Sa incercam sa intelegem fenomenul concurentei foarte mari de la medicina. La Galati data examenului a fost diferita de celelalte centre universitare cdin tara. Astfel multi au dat examen la Galati + alt centru universitar.
    0
    5
  • postat de Je
    Marți, 06 August 2024 17:06
    5.13.152.***
    Multi da' pr.... sau pr... da' multi? Din absolventii de medicina de la galati doar 4% intra la rezidentiat, de ajuns medici nu are rost, fabrica de diplome si sponsor la psd e aceasta facultate
    1
    8
  • postat de Gogu
    Marți, 06 August 2024 08:14
    82.79.117.***
    Medicina la Galati reflecta exact nivelul de trai, nivelul invatamantului si al calitatii serviciilor prestate si de meseriasii din oras - mecanici, coafeze, drumari, otelari, comercianti, soferi, privati /bugetari, etc. Calitate mediocra, fara garantie, cu preturi supraevaluate.
    3
    22
  • postat de Adrian
    Marți, 06 August 2024 00:28
    89.39.81.***
    Anul viitor propun ca sa se tina cursurile la medicina pe stadion sa scoateti cate 5- 10 000
    5
    50
  • postat de Von Bergovicz
    Luni, 05 August 2024 22:38
    109.166.129.***
    Medicina la Galați= Facultatea de aerospațiale de la Văcăreni de peste Dunăre. Asta e cea mai buna asemănare
    10
    63

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.