UPDATE - Marş de protest al studenţilor de la "Dunărea de Jos" (VIDEO)

UPDATE - Marş de protest al studenţilor de la "Dunărea de Jos" (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Studenţii ameninţă cu  grevă generală, dacă nu li  se vor rezolva solicitările

„Vrem poliţie! Vrem protecţie! Vrem statutul studentului semnat! Vrem cursuri facultative!” sunt câteva dintre revendicările pe care peste 300 studenţii gălăţeni le-au strigat ieri în stradă. Marşul de protest a pornit din campusul  studenţesc, a trecut prin curtea Facultăţii de Mecanică şi s-a finalizat în faţa Prefecturii.

„Întrerupeţi cursurile şi haideţi la protest”
Pentru că au fost obligaţi să ocolească zona Catedralei ca să nu deranjeze credincioşii veniţi să se închine la moaşte, studenţii  au profitat de ocazie şi au  trecut prin curtea Facultăţii de Mecanică, au intrat în sălile de cursuri pentru a cere profesorilor să-i lase pe colegi la protest. Acţiunea lor nu a câştigat mai mulţi prozeliţi, studenţii nedorind sau neavând curajul să  părăsească sala de curs.

„Şarpele” de pe trecerea  de pietoni
De la facultate, protestatarii au pornit în „şir indian”, blocând circulaţia pe o stradă. „Şarpele” care parcă nu se mai termina a scos din minţi o şoferiţă nervoasă care a încercat să se strecoare printre studenţi. Aceştia au hiuduit-o până la intervenţia unui jandarm care i-a cerut femeii să-şi păstreze calmul şi să aştepte.

Îngenuncheaţi în stradă
Ajunşi în faţa Prefecturii, tinerii au îngenuncheat la cererea preşedintelui Ligii  Studenţilor, Dorin Coteţ, şi s-au rugat ca acţiunea lor să aibă ecou. Cu toate acestea, nimeni de la Prefectură nu s-a sinchisit să apară la rampă.


„Suntem aici pentru că nici la ora actuală nu a fost semnat „Statutul studentului”, metodologie subsecventă Legii Educaţiei, foarte importantă pentru noi, în care se stipulează că frecventarea cursurilor este opţională, suportul electronic de curs este gratuit, la fel ca şi adeverinţele şi legitimaţiile. Faţă de colegii noştri din alte centre universitare, noi protestăm şi  pentru reînfiinţarea secţiei de Poliţie din  Campus, întrucât s-au înmulţit  considerabil numărul infracţiunilor. Galaţiul şi Bucureştiul sunt singurele oraşe în care autorităţile au aprobat desfiinţarea Poliţiei din campus, deşi sunt universităţi în ţară cu efective de studenţi  mult mai mici.  Vom înmâna o scrisoare deschisă autorităţilor locale”, a declarat Dorin Coteţ.  

„Suntem obligaţi să participăm la cursuri, care sunt  opţionale, în caz contrar nu suntem primiţi în examene”, „Suntem obligaţi să  cumpărăm cursurile profesorilor, altfel nu trecem examenele”, s-au plâns studenţii. Câteva fete în  anul I la Facultatea de Ştiinţe Economice ne-au declarat că  protestează şi pentru că,  deşi anul universitar a început de aproape două luni, nu au primit  nici acum carnetele  de student şi nici legitimaţiile. „Aşa nu  putem  beneficia de gratuitate pe transport şi de alte  facilităţi. Noi dacă nu  ne plătim taxa la  timp suntem  exmatriculaţi. Pe ei  cine-i  trage la răspundere?” ne-au  spus tinerele.   

Studenţii susţin că în cazul în  care nu vom primi rezolvare favorabilă vom declanşa chiar şi grevă  generală. „Vom vorbi şi  cu  organizaţiile de la nivel naţional şi ne vom ralia la o  formă de protest comun şi împotriva subfinanţării Educaţiei”, a mai spus Dorin Coteţ.

În cazul în care nu se vor rezolva revendicările lor studenţii ameninţă cu greva generală.

Citit 4143 ori Ultima modificare Marți, 29 Noiembrie 2011 17:10

10 comentarii

 • postat de LM
  Vineri, 02 Decembrie 2011 16:08
  Luptati si .....pentru indoctrinarea din sistemul de invatamant actual,de indobitocire in masa?Luptati pentru un act educational veritabil,care sa nu va deformeze adevarata voastra personalitate,care sa va puna in evidenta potentialitatile voastre,talentele voaste innascute,acele unicitati irepetabile ce sunteti voi;sa va formeze reale abilitati .....pentru viata,pentru viitor;si nu.....pentru a accepta pe mai departe compromisurile impuse de actuala societate,de regimurile autoritariste?Daca ..da,atunci,luptati pentru schimbarea voastra si a celor din jur.Puneti pasiune in lucrurile care va plac,va atrag(in cele bune,ma refer)Daca asa si asa....atunci sunteti niste papusi manevrate ...din spate.Reflectati...si incepeti schimbarea.Intai cu voi,apoi cu...restul.Succes!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bolo
  Joi, 01 Decembrie 2011 00:50
  Bravo,studenti!
  Cine stie?Poate in voi sta puterea sa starniti miscarea aceea devastatoare care sa demoleze regimul criminal si mafiot instalat in Romania!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Unul din cativa
  Miercuri, 30 Noiembrie 2011 19:45
  Au curajul sa ceara!Au curajul sa iasa in strada pentru redobandirea unor drepturi ce le sunt furate!Nu numai lor ci si generatiilor ce vor veni! Din pacate unii privesc pe sticla, arunca cu noroi, critica , ori adopta instant o pozitie neutra.
  Nu va lasati descurajati de acei lasi ce stau si dorm in viata de student, fiind nepasatori de ce li se intampla lor sau celorlalti studenti.Gradul de cultura scazut, lipsa bunului simt, dezinteresul de care dau dovada acesti inapti ai mediului academic ce vin cu critici si remarci la adresa celor ce isi apara interesele, isi pun amprenta in astfel de momente cand si strigatele lor daca s-ar fi alaturat celorlalte, sigur ar fi contat. Banii parintilor cu care sunt tinuti in facultati aceste resturi umane ce se considera studenti doar stand cu mainile in san, lipsa grijei de maine, ii fac sa se multumeasca cu....nimic.
  Sustinere Studentilor!
  dizgratie inaptilor!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Fost student
  Miercuri, 30 Noiembrie 2011 10:06
  Cu respect,raspuns lui ``anonim`` 23:16

  Meserie vor avea...daca vor reusi sa termine studiile ...in conditiile asigurate de catre adulti !
  Lasati-i sa lupte, lupta din suflete curate...nu din interes, ca ``cei mari``( despre varsta,fiind vorba) !
  0
  0
  Raportează
 • postat de badita stefan
  Miercuri, 30 Noiembrie 2011 01:00
  ATI VRUT TRAIAN BASESCU! LUATI-L SI SPALATI-VA CU EL PE CAP. IMI PARE RAU SA VA SPUN, CA TOATE ASTEA SE INTAMPLA SI DIN CAUZA CELOR CARE AU VOTAT BASESCU, CREZAND CA PSD-UL = COMUNISTI...... SPER CA IN 2012 SI 2014 SA VA BAGATI BINE MINTILE IN CAP SI SA VOTATI ORICE NUMAI BASESCU SI PD-L NU!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Anonim
  Marți, 29 Noiembrie 2011 23:17
  In loc sa puna mana studentii si sa invete o meserie, ei ies la protest. Lasa-ti protestele, si bagati-va mintile in cap, sau mai bine spus, BAGATI-VA CEVA IN CAP!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Anonim
  Marți, 29 Noiembrie 2011 23:16
  In loc sa puna mana studentii si sa invete o meserie, ei ies la protest. Lasa-ti protestele, si bagati-va mintile in cap, sau mai bine spus, BAGATI-VA CEVA IN CAP!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de galatean
  Marți, 29 Noiembrie 2011 22:50
  In sfarsit ! E un semnal pozitiv din partea studentilor galateni ! Poate da Domnul si se vor trezi toti studentii si tinerii din toata tara pt. ca, pana acum, parca au fost anesteziati !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Fost student
  Marți, 29 Noiembrie 2011 21:00
  Fara ca viata sa va fie traversata de modele demne de urmat ,voi va straduiti sa traiti corect . Perseverati cu inteligenta si decenta ! Mai devreme sau mai tarziu, cei care acum nu va incurajeaza-nu va sprijina-nu va ajuta … se vor mandri ca ati fost studentii Galati- ului !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Me
  Marți, 29 Noiembrie 2011 16:13
  Bravo studenti galateni. Sunt mandru de voi. Avem nevoie de o generatie demna care sa nu stea in genunchi.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.