UPDATE Universitatea „Dunărea de Jos” / Avem un nou rector: Iulian Bârsan

UPDATE Universitatea „Dunărea de Jos” / Avem un nou rector: Iulian Bârsan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 20.30 - Profesorul Iulian Bârsan este noul rector al Universităţii „Dunărea de Jos”. Acesta a obţinut 289 de voturi, dintr-un total de 571 de voturi valabil exprimate, ceea ce reprezintă 50,6 la sută din opţiunile de vot. Practic, profesorul Iulian Bârsan a adunat jumătate plus 4 voturi. Pe locul al doilea a fost prof. Mirela Praisler (104 voturi), pe locul al treilea prof. Lucian Georgescu (100 de voturi), iar pe locul al patrulea prof. Nicolae Ioana (78 de voturi).


UPDATE 18.05 - Urnele pentru alegerea rectorului Universităţii „Dunărea de Jos” au fost închise în urmă cu câteva minute în ambele centre de votare, de la Galaţi şi Brăila. Au votat în total 578 de electori, ceea ce înseamă o prezenţă la urne de peste 82 la sută.
Comisia de numărare a voturilor aşteaptă acum să sosească maşina de la Brăila cu urna sigilată. Pentru a se respecta secretul votului pentru cei de la Facultatea de Inginerie Brăila, toate voturile urmează a fi amestecate şi abia apoi numărate. Ceea ce înseamnă că numărarea propriu-zisă va începe după ora 19,00. Pe www.viata-libera.ro afli primul dacă Universitatea „Dunărea de Jos” are deja un nou rector sau cine sunt cei doi candidaţi care intră în turul al doilea, programat vineri.
Ce crezi? Vom afla numele rectorului astăzi? Dacă nu, cine va intra în turul al doilea?


UPDATE 15,30 - Interes ridicat pentru alegerea rectorului. Până la ora 15,30 votaseră în jur de 460 electori, ceea ce înseamnă un procent de 66 la sută din totalul celor înscrişi pe liste. Se estimează că, până la închiderea urnelor, vor vota în jur de 80 de procente dintre electori.
Rămâi pe www.viata-libera.ro pentru a afla rezultatele scrutinului.

 


UPDATE 13.30 -Până la prânz votaseră aproximativ jumătate dintre electorii înscrişi pe liste. În plus, multe cadre didactice au avut programate examene dimineaţă, astfel că urmează să îşi exercite dreptul electoral abia după-amiază. Urnele se vor închide la ora 18,00, însă un rezultat va fi disponibil după ora 20,00 întrucât numărătoare va începe numai după ce vor ajunge şi urnele sigilate de la Brăila. Acestea vor fi amestecate cu cele de la Galaţi, urmând ca abia apoi să se treacă la numărarea voturilor.
Rămâi pe www.viata-libera.ro pentru a afla dacă Universitatea „Dunărea de Jos” are un nou rector sau dacă va fi nevoie de un al doilea tur de scrutin.


 694 de cadre didactice, cercetători şi studenţi de la Universitatea „Dunărea de Jos” decid astăzi cine va fi noul rector. Electorii îşi vor putea exercita dreptul la vot într-una dintre cele două secţii de votare: la Galaţi, la sediul central al universităţii, sala U17, sau la Brăila, în sala de lectură a Facultăţii de Inginerie. Secţiile de votare se vor deschide la ora 8,00 şi se vor închide la ora 18,00. Din totalul electorilor, 624 sunt cadre didactice şi 70 studenţi, ceea ce înseamnă că participarea acestora din urmă la procesul electoral înseamnă doar zece la sută. Asta spre deosebire de precedentele alegeri, în care rectorul era ales de Senat, structură care avea în componenţă 25 la sută studenţi. Dacă niciunul dintre cei patru candidaţi înscrişi (profesorii Iulian Bârsan, Lucian Georgescu, Nicolae Ioana şi Mirela Praisler) nu întruneşte 50 la sută plus unul din totalul voturilor valabil exprimate se va ajunge la turul al doilea, în care vor intra primii doi candidaţi. Dacă va fi nevoie de al doilea tur, acesta va avea loc vineri.

Prezenţa la vot, foarte importantă

Un element esenţial la alegerile de astăzi este prezenţa la vot. Având în vedere că lumea academică gălăţeană s-a dovedit a fi extrem de interesată de aceste alegeri, cu atât mai mult cu cât este pentru prima dată când toată lumea are drept de vot, este de aşteptat o prezenţă crescută la urne. Din acest punct de vedere, suflarea universitară poate fi un exemplu pentru toţi românii, arătând, printr-o prezenţă mare la vot, cât este de important să faci parte dintr-un proces electoral.

Citit 15708 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Februarie 2012 21:51

50 comentarii

 • postat de t
  Joi, 02 Februarie 2012 02:59
  "Noi nu ne-am luptat pentru jucarii"
  0
  0
  Raportează
 • postat de cc
  Joi, 02 Februarie 2012 01:31
  orasul se duce la somn...asasinii se trezesc.....
  0
  0
  Raportează
 • postat de costel
  Joi, 02 Februarie 2012 00:35
  Gligore, tine minte, cu eleganta ori te nasti si ramai cu ea, ori n-o accepti la ceilalti. Mergi si te odihneste ca peste patru ani vei avea treaba din nou.
  0
  0
  Raportează
 • postat de sfat pentru bucurosul Costel
  Joi, 02 Februarie 2012 00:23
  Costelusule, tine minte sa-ti citesti propriul mesaj si peste vreo luna, doua, dupa ce se va instala cu toata forta "eleganta" si in universitatea noastra.....Si mai ales spera ca vei ajunge un senior al invatamantului superior galatean!
  0
  0
  Raportează
 • postat de costel
  Miercuri, 01 Februarie 2012 23:58
  Pentru toti postacii, platiti, sau de amorul artei, luati de vedeti cum procedeaza seniorii invatamantului superior la alegeri:
  http://www.gandul.info/news/adrian-streinu-cercel-ales-presedintele-senatului-umf-renunta-la-candidatura-la-functia-de-rector-9197084
  Ei, parca e o diferenta intre eleganta unora si rapacitatea patologica a altora, nu?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adevarul
  Miercuri, 01 Februarie 2012 23:57
  S-a dus tot viitorul acestei Universitati. Ati dat Universitatea pe mainile unui analfabet care nu stie sa vorbeasca bine limba romana dar sa mai stie si o limba straina , e prea mult. Ati dat Universitatea pe mainile unui informator al securitatii care a intrat in sistem bagat de mamica lui. Sa va fie rusine. Ati ales sa votati asa cum v-au pus unii si altii, nu v-ati gandit deloc la demnitate. Sa va fie rusine ! Imi e rusine ca traiesc intr-o tara ca asta alaturi de oameni care voteaza culoarea. Sa va fie rusine domnilor profesori.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vali
  Miercuri, 01 Februarie 2012 23:30
  Cam putine comentarii pana la aceasta ora, s-a dus traficul acestui cotidian pe inca 4 ani de zile...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Doru Resmerita
  Miercuri, 01 Februarie 2012 23:04
  In primul rand as dori sa-i felicit pe colegii mei pentru modul in care au inteles sa-si exercite dreptul democratic de a-si alege rectorul. Ii urez mult succes domnului profesor Birsan in exercitarea acestei functii, pentru binele invatamantului galatean. Mi-as dori ca noul rector sa se detaseze de orice imixtiune politica. Mult succes! Vivat academia, vivant professores!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Basil
  Miercuri, 01 Februarie 2012 22:40
  Felicitari noului rector,al 9 lea .!!! [NOULEA ]
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ma doare
  Miercuri, 01 Februarie 2012 22:27
  In timp ce universitatile care se respecta se gandesc cum sa devina mai vizibile international si sa creasca calitatea, noi am intrat deja in federatia statelor sovietice. Bravo celor tineri care si-au dorit asta! Cei care sunt constieni trebuie sa se gandeasca serios la un loc de munca.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un fraier
  Miercuri, 01 Februarie 2012 22:21
  Cine stie, Alexe este cumva in coma alcoolica??
  Va putea de acum Alexe sa ia linistit bani de la studenti ca sa isi spele datoriile. Ce a mancat pana acum! De acum inainte va lua bani fara jena!!! Pentru 1000 de euro dragi studenti va aranjati examenele pe un an intreg.
  Bravo pentru cei care ati votat schimbarea!! O sa ne doara pe toti!
  0
  0
  Raportează
 • postat de t
  Miercuri, 01 Februarie 2012 22:12
  Vreau sa aud postacii care tre sa isi cumpere tastaturi de atata balacareala ...vedeti daca nu v-a placut cultura...poeziile si v-ati consumat degeaba.....:)))))) nasol
  0
  0
  Raportează
 • postat de edi
  Miercuri, 01 Februarie 2012 22:06
  bai...eu nu inteleg....pana acuma era PDL-ist....acum e cu PSD-ul?
  0
  0
  Raportează
 • postat de geta
  Miercuri, 01 Februarie 2012 21:50
  FELICITARI domnului Barsan..........iata ca "Nu mor caii cand vor cainii "
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sunny Day
  Miercuri, 01 Februarie 2012 21:33
  Cheers, baieti !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Iancu M.
  Miercuri, 01 Februarie 2012 21:22
  Felicitari domnului Barsan!
  In acelasi timp de apreciat faptul ca si ceilalti candidati au avut curajul sa candideze.
  0
  0
  Raportează
 • Miercuri, 01 Februarie 2012 21:19
  Sa curga wiskiuuuuu domnule ca e moca adusa de Birsanel adus de la moldoveni. Si de maine incepe circul repartizarii prorectorilor dar mai intai sa vedem cu facem sa-i dam putina putere si lu Alexe, nu ca acolo sunt facute jocurile si ghici cine iese Minzu. Braila a votat dupa constiinta adica cum a ordonat Bunea Stancu a sa se dea cu puterea, adica BIRSAN. Vreau sa cometeze alegerile nentu Bacalbasa in stilul caracteristic sa vad ce mai debiteaza
  0
  0
  Raportează
 • postat de ...un observator!
  Miercuri, 01 Februarie 2012 21:12
  Cumparatii fratilor o lada cu bere, ca-i place la nebunie!!!Sa traiasca...hac...d-l rector!!!Astea au fost alegeri democratice?Ma indoiesc!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de apolitic
  Miercuri, 01 Februarie 2012 20:41
  Majoritatea a decis, felicitari invingatorilor!
  0
  0
  Raportează
 • postat de disidenta galateana
  Miercuri, 01 Februarie 2012 20:34
  Imi pare sincer rau ca doamna Prisler a pierdut. E si o veste buna totusi: nu a castigat Georgescu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de VIITOR DE AUR
  Miercuri, 01 Februarie 2012 20:16
  BARSAN????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DOAMNE AJUTA-NE!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Diaspora
  Miercuri, 01 Februarie 2012 19:07
  care este problema, am acceptat si unpresedinte iubit de diaspora!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Din diaspora vine rectorul...
  Miercuri, 01 Februarie 2012 18:38
  Va castiga cel care e mai iubit de "diaspora" de la Braila!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Basil
  Miercuri, 01 Februarie 2012 18:13
  Cand modificati numarul rectorilor ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Iulian pentru Alexandru Dociu
  Miercuri, 01 Februarie 2012 16:55
  Mai Alexandru, zona Gura Humorului este controlata de noi, ai innebunit! Ce sa caute PSD-istii acolo!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Puiu pentru poetul nelinistit
  Miercuri, 01 Februarie 2012 16:51
  te chinuie rau de tot creatia....nu fi stresat, am un feeling ca Barsan intra in turul doi
  0
  0
  Raportează
 • postat de Maria pentru Alexandru Dociu
  Miercuri, 01 Februarie 2012 16:46
  Domnule Alexandru Dociu, va rog sa nu ma jigniti si sa ma includeti in diverse gasti pe care vi le imaginati. Mi-am exprimat opiniile in aceste zile, de cate ori am avut timp, dar vad ca in mintea dumneavostra este o mare confuzie referitor la cei care au postat. Eu am votat cu cine am crezut ca merita, puteti face acelasi lucru!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Postacul stresat rau de tot
  Miercuri, 01 Februarie 2012 16:17
  Sunt stresat, sunt anxios
  Totul imi iese pe dos.
  Nici noaptea nu pot sa dorm
  Si cu nervii sunt in pom.
  Daca te uiti pe postare
  O sa vezi ce sunt in stare.
  Am o multime de treburi:
  Pe la unu noapea…ierburi.
  Pe la 3 intram in transa.
  Nimeni nu-mi da nicio sansa.
  La 4 scriam prostii
  Aliodor, portocalii…
  Pe la 7 disperare…..!!!!
  Venea ora de plecare.
  Stau, postez cu-nfrigurare
  Fara jena sau onoare.
  Acum iau pauza mare
  Sunt implicat in votare.
  .............................................
  Ma gandesc cu disperare
  Ce-o sa fac eu maine, oare?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alexandru Dociu
  Miercuri, 01 Februarie 2012 16:16
  Posturile trimise pina acum sunt adresate de gasca PSD Minzu, Praisler.Vedeti ce a facut PSD la Galati in ultimii 10 ani.Uitati-va in jur. Impinsi de Dan Nica poate vor reusi.
  Ce o fi spus Curtea de Conturi nu spun PSD -stii.
  Ati vazut deconturile la deplasari si casele facute cu firma lui Miki Shpaga din Gura Humorului pe banii din corpul de la Mecanica?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihai pentru Mihai
  Miercuri, 01 Februarie 2012 14:38
  Am o sanatate de invidiat, m-am ghidat in general dupa principii sanatoase!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihai
  Miercuri, 01 Februarie 2012 14:29
  Pentru Mihai
  Nu te ameninta nimeni. Gandurile tale iti pot face rau...
  Sanatate si libertate de exprimare ! Fara autocenzura !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihai
  Miercuri, 01 Februarie 2012 13:20
  Ai un nume (chiar si anonim) cel care ma ameninti? M-am trezit si sunt fresh. Nu sunt stresat de alegeri, cred ca stresul este prin alte parti. Ascultati muzica clasica...destreseaza...televizorul intr-adevar nu face bine la sanatate.
  Iti recomanda Ludwig van Beethoven , Oda bucuriei! Este superba!
  0
  0
  Raportează
 • postat de La medic
  Miercuri, 01 Februarie 2012 13:04
  Deja au inceput amenintarile...
  0
  0
  Raportează
 • postat de pentru La medic
  Miercuri, 01 Februarie 2012 13:01
  Ce vrei sa-i faci, sunt unii care gandesc si lucreaza mai bine noaptea...ai ceva impotriva!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pentru Mihai
  Miercuri, 01 Februarie 2012 13:01
  Esti in pragul depresiei. Frustrarea si invidia dauneaza grav facultatilor mintale. Ai grija ce spui ca se intoarce inzecit impotriva ta...Schimba-ti starea de spirit si dieta, culca-te devreme... si nu te mai uita la televizor.
  Lasa alegerile in grija altora, stai linistit ca la universitate nu te pricepi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dreptate
  Miercuri, 01 Februarie 2012 12:19
  Colegi, am impresia ca il ridicati pe Dl Georgescu la un nivel pe care nu-l merita. Dl Georgescu nu a obtinut proiectele POSDRU pe baza CV-ului personal, fiecare conducator de doctorat care a intrat in proiect a venit cu CV-ul propriu. Fiecare conducator de doctorat munceste cu doctorandul sau, are responsabilitati, semneaza in fiecare luna pentru ca doctorandul sa primeasca bursa, si ce au primit in schimb - aroganta Dlui Georgescu si nici un sprijin. Un manager care se gandeste doar la buzunarul propriu nu este omul de care UDJG are nevoie. Punctele primite anul acesta pentru fisa de autoevaluare sunt MITA ELECTORALA!
  0
  0
  Raportează
 • postat de La medic
  Miercuri, 01 Februarie 2012 12:11
  Pentru Mihai si Radu
  Aveti putine idei, dar fixe...
  Ar trebui sa va dea de gandit...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ceausescu
  Miercuri, 01 Februarie 2012 10:04
  Tov, Georgescu scoate niste bani de la "fondul de rulment" al POSDRU si arunca in UDJG-isti sa ajungi si rector! Partidul te vrea rector tovarase, este o obligatie ca dupa 22 de ani de tranzitie tinerii nostri UTC-isti sa fie iar in frunte!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vivat Academia
  Miercuri, 01 Februarie 2012 09:58
  Votul de astazi va arata, sunt convins, onestitatea si dorinta de a lucra intr-o universitate condusa in spirit academic, fara imixtiuni politice, a marii majoritati a colegilor care sper sa fie prezenti la vot. Voi opta pentru un rector manager, deschis spre lume si care sa asigure reputatia universitatii si recunoasterea calitatii studiilor de la Dunarea de jos, suportul financiar necesar in aceasta situatie economica dificila: Prof. Lucian Georgescu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de asistent nemultumit
  Miercuri, 01 Februarie 2012 09:55
  Dl Prof Georgescu, as vrea sa va atrag atentia ca faceti o mare nedreptate cadrelor didactice: asistenti, lectori, conferentiari, profesori care nu au conducere de doctorat. Anul acesta oferiti conducatorilor de doctorat o pomana electorala, altfel nu am cum sa inteleg punctajul exorbitant de 700 puncte x nr doctoranzi posdru (cred ca nu gresesc, anul trecut au fost 70 puncte pentru fiecare proiect, deci se putea lua un maxim de 210 puncte). De unde apar anul acesta atatea puncte? Acestea vor duce la cresterea artificiala a mediei punctajului din departamente, noi vom fi incarcati cu ore, iar conducatorii de doctorat vor fi singurii beneficiari !!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Puiu
  Miercuri, 01 Februarie 2012 09:37
  Eu nu inteleg de ce toata lumea este impotriva dlui barsan care este o persoana pozitiva si nu il vede nimeni pe georgescu care a anuntat deja ca vrea sa uneasca 3 fcultati ca sa o puna pe prietena lui doamna Iticiescu decan peste cea mai mare facultate. Astea de ce nu le vedeti domnilor care il criticati pe barsan! Stiti ca proiectele pe fonduri structurale nu au absolut nici o pondere la clasificari si promavari? Stiti cati bani au castigat georgescu si iticescu in ultimii ani pe spatele doctoranzilor si al conducatorilor care nu au primit nici un ban. Vorbiti de clientela portocalie dar de clientela lui georgescu de ce nu spune nimeni nimic
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihai
  Miercuri, 01 Februarie 2012 07:47
  Hai Roberta esti singura sansa pentru cuplul tragic Barsan-Alexe.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alina
  Miercuri, 01 Februarie 2012 04:10
  Este cat se poate de clar ca grupul alexe-barsan este doar avid de putere si nu poate aduce absolut nimic bun. Mai mult alegerea unei echipe portocalii in acest moment ar fi un adevarat dezastru pentru universitate
  0
  0
  Raportează
 • postat de Grig
  Miercuri, 01 Februarie 2012 04:06
  In sprijinul grupului alexe-barse au sosit aseara de la Bucuresti ALIODOR si ROBERTA. Sa speram ca nu le va folosi la nimic si ca se va incheia chiar azi codul portocaliu in universitate
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mircea
  Miercuri, 01 Februarie 2012 03:28
  Dorim succes domnului barsan in republica moldova sa ne reprezinte acolo cu cinste si sa incerce sa faca bine tarii si universitatii. In acest fel poate va incerca sa mai compenseze din deserviciile uriase pe care le face acum institutiei noastre. Noua ne trebuie un rector recunoscut la Bruxelles si Paris fiindca privirea noastra trebuie orientata spre VEST nu spre EST
  0
  0
  Raportează
 • postat de Raluca
  Miercuri, 01 Februarie 2012 03:23
  Fiti fara grija CODUL PORTOCALIU va lua sfarsit saptamana asta cel putin in universitatea noastra. Speram ca se va termina in curand in toata tara.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu
  Miercuri, 01 Februarie 2012 03:21
  Eu il cunosc pe alexe si stiu ca nu putem astepta nimic bun de la el si gasca lui. Totusi cred ca lucrul cel mai grav este ca acum cand toata lumea urasete pur si simplu PDLul pt tot ce face tarii si noua tuturor noi am putea din diverse motive sa aducem la conducerea universitatii un astfel de grup care deja ne-a demonstrat ca se va agata cu dintii de putere si ca nu are nici un scrupul ca sa scufunde toata universitatea impreuna cu ei, asa cum sefii lor sunt in stare sa scufunde toata tara doar ca sa raman ei la putere.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gaby
  Miercuri, 01 Februarie 2012 03:18
  STIE TOATA LUMEA CA IN 2012 VINE SFARSITUL LUMII - PORTOCALII asa ca nu inteleg de ce se incranceneaza astia sa mai acapareze putere cand oricumpana la sfarsitul anului se vor prabusi toti in neant impreuna cu ochila al lor
  0
  0
  Raportează
 • postat de O DAAAA
  Miercuri, 01 Februarie 2012 01:37
  hahahhahahaahhahahahahahHAHAHAHAHAAHAHhHAHAHAHAH HHHhahahahahahah DAAAAAAAAAAA
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nealegatorul
  Miercuri, 01 Februarie 2012 00:30
  :))
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.