Frigul face ravagii: 16 şcoli închise în judeţ
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Frigul face ravagii: 16 şcoli închise în judeţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 Alte 14 instituţii au scurtat programul

Conform datelor de la ISJ, în cursul zilei de miercuri au fost suspendate cursurile la 16  şcoli din judeţul Galaţi: Colegiul „C. Negri”, trei unităţi din comuna Buciumeni, patru din Poiana, două din Nicoreşti, patru din Priponeşti şi două din Cuca. De asemenea, nu au putut fi aduşi cu microbuzul 22 de elevi din Gârbovăţ care ar fi trebuit să ajungă în tura de dimineaţă la Şcoala din Ghidigeni. Se speră ca măcar cei 18 copii care învaţă în tura de după-amiază să poată fi transportaţi.   

Alte 14 unităţi din municipiu şi din judeţ au cerut scurtarea programului fie din cauza frigului, fie din cauza problemelor cu apa curentă. Conducerea ISJ susţine e posibil să fie mai multe astfel de cazuri, deoarece situaţiile se modifică de la o oră la alta.

Printre instituţiile de învăţământ unde s-a scurtat programul se numără Şcoala Nr. 10 Tecuci, Grupul Şcolar din Iveşti, Şcolile din Ghidigeni, Priponeşti, Valea Mărului, Smârdan, Braniştea, Şcolile Nr. 17, 22, 29 din Galaţi, Colegiul „Cuza”, Colegiul  Economic, Liceul „E. Racoviţă” (unde şapte clase au fost trimise acasă din cauza unei avarii la reţeaua termică) şi Colegiul „Vasile Alecsandri”.

Directorul de la CNVA, Vasile Ciuchină, ne-a explicat că centrala instituţiei nu face faţă frigului: „Am stat aseară cu o echipă de lucrători şi nu am reuşit să creştem temperatura din centrală mai mult de 50  de grade. În clase, nu e foarte frig, avem cel mai puţin 15 grade, le-am cerut elevilor să se îmbrace mai gros şi am scurtat orele şi pauzele cu câte cinci minute. Pe lângă faptul că avem probleme cu centrala, şi prin ferestre trece frigul, pentru că sunt vechi şi lemnăria e stricată”.

 

Citit 2447 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Februarie 2012 12:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.