Află unde trebuie să îţi înscrii copilul la şcoală

Află unde trebuie să îţi înscrii copilul la şcoală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înscrierea se face în patru etape * Joi este ultima zi în care se pot depune cererile pentru testarea copiilor care vor fi înscrişi mai devreme la clasa pregătitoare sau clasa I * Criterii proprii de departajare pentru unităţile care n-au circumscripţie *


Inspectoratul Şcolar Judeţean a publicat pe site-ul instituţiei circumscripţiile şcolare pentru înscrierea în clasa I şi clasa pregătitoare, străzile şi blocurile arondate fiecărei unităţi de învăţământ. Dacă sunt părinţi care nu-şi regăsesc adresa în lista respectivă, trebuie să sesizeze ISJ la numărul de telefonul gratuit 0800.816.236. Lista integrală o găsiţi accesând acest LINK.

Încep evaluările psihosomatice

Mâine este ultima zi când părinţii care vor să-şi înscrie mai devreme copiii la şcoală, sau cei care solicită amânarea cu un an pot depune cereri pentru ca aceştia să fie evaluaţi din punct de vedere psihosomatic. Vor participa la aceste evaluări copiii care au împlinit vârsta de 6 ani până la data de 31 august, care n-au frecventat grădiniţa, dar pe care părinţii vor să-i înscrie în clasa I. Vor mai fi testaţi şi copiii care împlinesc 6 ani 1 septembrie 2012 – 1 ianuarie 2013 care solicită înscrierea la clasa I sau pregătitoare. De asemenea, vor participa la testări copiii care au împlinit 7 ani până pe 31 august, dar părinţii vor să-i înscrie la clasa pregătitoare, nu la clasa I.

Evaluările se vor derula la sediul unităţilor de învăţământ unde se vor înscrie copiii, în zilele de 24, 27, 28, 29 februarie, între orele 8.00- 16.00.

Din 5 martie, start la înscrieri

Prima etapă a înscrierilor are loc în intervalul 5 - 16 marie, când vor fi depuse cererilor de către părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoala de circumscripţie.

Pe 19 martie, se va afişa la şcoli şi pe site-ul ISJ lista locurilor rămase libere după prima etapă, dar şi criteriile de departajare pe care le vor folosi unităţile de învăţământ în cazul în care au mai mulţi candidaţi decât numărul de locuri.  

A doua etapă a înscrieri se va desfăşura în perioada 20 - 27 martie, când vor fi completate cererile de către părinții care au domiciliul în altă circumscripție şcolară, pe locurile rămase libere.

Pe 4 aprilie va fi afişat numărul de copii care au fost repartizaţi la şcoala de circumscripţie, numărul de copii care au fost înscrişi la altă scoală decât cea de circumscripţie şi numărul de locuri libere rămase, după a doua etapă  la fiecare unitate de învăţământ.

A treia etapă va fi în intervalul 23 -25 aprilie, când are loc înscrierea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat, în etapa a doua, înscrierea la altă unitate de învățământ decât şcoala de circumscripţie, dar care nu au fost admişi şi solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie.

Pe 27 aprilie se vor reactualiza listele cu locurile rămase libere şi va fi publicată lista elevilor care nu sunt încă înscrişi, după derularea celor trei etape.

Ultima fază de înscriere va cuprinde două perioade. Prima este între 2 şi 9 mai, când are loc înscrierea pe locurile disponibile, la unitățile dorite, a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la altă şcoală decât cea de circumscripţie, dar au fost respinşi iniţial, din lipsă de locuri. Ulterior, între 11 şi 18 mai vor fi înscrişi copiii care nu au fost cuprinşi în nicio unitate.

Criterii proprii de departajare la Pedagogic

Având în vedere că liceele care au şi clase I nu au circumscripţie, în cazul în care vor primi mai multe cereri decât numărul de locuri, unele licee şi-au postat deja criteriile de departajare. De exemplu, la Colegiul Naţional „C. Negri” (Pedagogic) se punctează distanţa locuinţei faţă de şcoală. Solicitantul primeşte 4 puncte dacă distanţa nu depăşeşte 1000 de metri şi alte 3 puncte dacă locul de muncă al părinţilor este mai mic de 1000 de metri faţă de şcoală. De asemenea, se acordă între 2 şi 4 puncte dacă respectivul copil are fraţi sau părinţii foşti elevi ai şcolii, 6 puncte dacă sunt cadre didactice.

La Liceul cu Program Sportiv se solicită, aşa cum era de aşteptat, o adeverinţă de la medic care să ateste că respectivul copil este apt pentru efort fizic, iar la Liceul de Artă, pentru clasa I, le vor fi testate capacităţile muzicale sau plastice, fiind vorba de o instituţie vocaţională.

Citit 4642 ori Ultima modificare Marți, 21 Februarie 2012 15:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.