Muzeul de Ştiinţele Naturii, în parteneriat cu elevii

Muzeul de Ştiinţele Naturii, în parteneriat cu elevii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 1 martie - 30 mai 2012, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi demarează proiectul educaţional, organizat anual - „Cine îşi face cuib şi cine locuieşte în parcurile noastre?”. Această acţiune a fost iniţiată încă din anul 2007 şi reuneşte elevi din clasele V-VIII de la mai multe unităţi şcolare din Galaţi. În fiecare an, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi are alături Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi şi Societatea Ornitologică RomânăÎnscrierile pentru participarea la proiect vor avea loc în perioada 1 - 10 martie 2012, toate clasele V-VIII fiind aşteptate să se ia parte la acest adevărat maraton de educaţie şi ştiinţă.

„Proiectul va dura până pe 30 mai 2012 şi va debuta cu desfăşurarea unor activităţi preliminare, coordonate de profesorii de biologie, pentru cunoaşterea păsărilor, şi se va finaliza cu selectarea unui număr de 6 elevi din fiecare şcoală, pe baza unor criterii bine stabilite. În prima etapă, echipajele şcolilor participante se vor familiariza cu viaţa păsărilor prin lecţiile teoretice pe care le vom ţine cu ei, de unde vor afla şi ce specii de păsări sunt prezente în spaţiile verzi din Galaţi,” a declarat muzeografa Viorica Arcan, coordonatoarea proiectului. Educaţia ecologică prin acest gen de activităţi reprezintă o preocupare constantă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Cursanţii vor avea şi câteva deplasări în teren (Grădina Botanică, Grădina Publică, Faleza Dunării), unde vor încerca să determine speciile de păsări cu ajutorul binoclului, dar şi după cântecul lor.

Organizatorii îşi propun să le ofere informaţii suplimentare elevilor care vor participa la acest proiect educaţional, care să vină în completarea cunoştinţelor impuse prin programa şcolară de biologie.

Citit 2238 ori Ultima modificare Marți, 28 Februarie 2012 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.