Sondaj FSLI: Trei sferturi dintre părinţi nu vor clasa pregătitoare

Sondaj FSLI: Trei sferturi dintre părinţi nu vor clasa pregătitoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un sondaj publicat pe site-ul oficial al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ arată că 74,12 la sută dintre părinţii care au răspuns nu sunt de a acord cu înfiinţarea clasei pregătitoare.

Conform sondajului efectuat on-line în perioada 21-27 februarie, nici măcar cei aproximativ 25 la sută dintre părinţii care au spus ca sunt de acord nu cred însă că sistemul este pregătit pentru introducerea ei în  anul şcolar 2012-2013. Mai bine de jumătate dintre persoanele care au participat la sondaj (55,56 la sută) consideră că pregătitoarea ar trebui să rămână la grădiniţă.

Intervievaţii consideră că ar trebui îndeplinite trei condiţii pentru buna desfăşurare a acestui nou nivel şcolar înfiinţat: baza materială, existenţa unei programe clare şi un corp profesoral special format. Părinţii consideră că fără aceste condiţii minime copiii ar fi expuşi la următoarele riscuri: vor fi surmenaţi, stresaţi, nesupravegheaţi cum trebuie, vor fi dezechilibraţi emoţional, vor reprezenta cobaii unui experiment nereuşit, vor avea un randament şcolar scăzut sau, creându-se astfel premisele  creşterii abandonului şcolar.

Citit 1932 ori Ultima modificare Marți, 28 Februarie 2012 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.