Ce cred studenţii despre profesorii lor - Cursuri prăfuite şi prea multă teorie

Ce cred studenţii despre profesorii lor - Cursuri prăfuite şi prea multă teorie

Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
27 comentarii

Un raid printre studenţi ne-a arătat că aceştia au păreri împărţite despre modul în care-şi fac treaba oamenii de la catedră. Unii îi apreciază tocmai pentru că sunt exigenţi, alţii dimpotrivă. Constant însă apare în discuţiile cu studenţii faptul că se face prea multă teorie la cursuri, fără aplicaţii, iar notele la examen se dau după toane şi nu după un sistem clar de evaluare.

„Toată grupa a picat la Zgherea”
Un student din anul II, Istorie: „Îmi place profesorul de Istorie antică şi medievală, Zuică, e tânăr şi îşi iubeşte meseria. La polul opus ar fi domnişoara Liuşnea”. Un grup de studente din anul I, SIA: „Cantaragiu şi Munteanu sunt profesorii noştri preferaţi. Singurul la care aproape toată grupa avem restanţă este Zgherea, care dacă nu ştii un lucru îţi pune 4, consideră că un inginer trebuie să ştie toată materia şi nu doar o parte”. Absolvent Ecologie şi Protecţia Mediului: „Doamna Cârâc, de chimie, e dură, dar ai ce învăţa de la ea. Cursul îl ţine din cap, nimic de pe foi. Un alt exemplu, pozitiv, este domnul Lucian Georgescu – un tip super, cel mai tare”.

„Dacă avem restanţe, e din cauza noastră”
Doi studenţi din anul II, Mecanică: „Dacă avem câte o restanţă e din cauza noastră, nu a profesorilor. Sunt mulţi cei care predau fără să citească de pe foi. Poate că sunt doi, trei, care vin cu notiţe, dar împotriva lor a luat măsuri domnul decan, astfel încât studenţii de anul I nu mai fac cu respectivii profesori”. Colegii mai mari cu un an, cei de anul III, Mecanică, au altă părere: „Sunt puţini cei care ne fac viaţa uşoară în facultate. Cred că 80 la sută dintre ei sunt dificili şi nu au metode de predare adecvate unei facultăţi unde vii să înveţi şi lucruri practice. Dacă după atâţia ani de catedră să vii, ca profesor, la curs, să citeşti, iar ca student stai şi scrii două ore – nu mi se pare normal. Sau vine şi îţi dă lucrările de laborator şi le copiezi ca fraierul timp de două ore, iar după asta îţi spune: ia şi tu tema”. În paranteză fie spus, unul dintre studenţi ne-a mărturisit că are… 11 restanţe! „

"Materia e de vină”
Student anul III, Ingineria Mediului: „Profesorul Baltă, de Managementul mediului, e cel care mi-a plăcut cel mai mult. Chiriac, de la Eco-toxicologie, este unul din „cuiele” atât de la noi cât şi de la Medicină: e un profesor corect, numai că dacă nu reuşeşti să iei din prima examenul la el îţi dă din ce în ce mai greu, ridică ştacheta”. Absolventă Sociologie, 2011: „Ce le pot reproşa unor profesori ţine de metodele lor de predare: de exemplu, la Statistică, era doar materie pur teoretică, erau probleme pe tablă şi atât. În rest, mi-a plăcut foarte mult seminarul de Metodologie al doamnei Rusu, în anul II. Ne dădea teme, noi ne documentam, prezentam lucrările şi discutam pe marginea lor”.

Cursuri pe mail
Două studente din anul I, Ştiinţe economice: „Profesorii de la care nu înţelegem mai nimic sunt mai mult de jumătate, cam 60 la sută. Mazilescu, de informatică, este profesorul de care ne temem toţi, trebuie să ai noroc, să fie bine dispus, ca să nu te pice”. Studentă, anul III, Medicină: „Doctorul Baciu predă foarte bine şi ne place. La fel şi decanul, Nechita: cu el şi glumim, dar şi învăţăm. Iar în privinţa notelor este foarte corect. Cei cu care avem probleme sunt Cristea, Lupu şi Ierima. Şi ei nici nu predau: ne puneau cursurile pe mail şi atât. Încă nu am dat examen cu unii din ei, dar am înţeles că se pică”.

Ce spun profesorii
L-am întrebat pe conf. univ. dr. Gheorghe Zgherea, de la catedra de Chimie a Facultăţii de Ştiinţe, cum de atât de mulţi dintre studenţii săi nu au promovat examenul: „Eu le-am predat cursul de Chimie analitică şi nu le-am cerut nimic mai mult decât este în curs. Au posibilitatea de a veni la consultaţii, care nu îi costă nimic. Din păcate, studenţilor le lipsesc cunoştinţele de fond, ei învaţă pe de rost. Şcoala e grea. Din păcate, sistemul de credite face ca ruperea de realitate să fie şi mai profundă: ei ajung în anul IV cu examene nepromovate din anii I, II şi III, nu pot intra în licenţă şi astfel lungim boala şi nu obţinem nici o finalitate”. Prin acest articol nu ne propunem să lezăm anumiţi profesori, ci să punem faţă în faţă păreri sincere, necenzurate, pentru a vedea unde s-a produs ruptura dintre studenţi şi profesori. (Mihaela Gîdei, Angela Ribinciuc)

Citit 11700 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Martie 2012 19:00

27 comentarii

 • postat de Kurt Schliembach Luni, 03 Decembrie 2012 19:11 Link la comentariu
  0
  2

  Dragii mei, pe Decebal si Eugen i-am cunoscut acum un deceniu si jumatate, cand erau studenti. Sincer, m-i s-au parut modesti valoric, mai ales Decebal Nedu, care nu parea decat un pusti cu putine priceperi pe un palier ingust, legat de religiile romane. Eugen, parea ceva mai priceput, dar nu mai mult decat limitele unui student obisnuit de la Galati. In schimb mi s-a parut un baiat de treaba. Decebal Nedu parea a fi un baietel ce statea cel mai bine de mana lui taticu' , mamica sau oricui s-ar fi oferit sa-l ajute. Sunt convins insa, ca nu sunt cu mult sub media cadrelor incadrate relativ recent, prin metode bazate pe ,, relatii,, sau presiuni politice. Multi studenti real valorosi, predau, cu rezultate notabile, in invatamantul preuniversitar ori au parasit cu desavarsire acest sector de activitate. Totusi, sunt convins, ca de la Galati nu prea au rezultat sau vor rezulta studenti de reala valoare! Se poate vedea dupa felul in care sunt redactate comentariile! Salutari celor doi profesori si tuturor celorlalti!

  Raportează
 • postat de un student Miercuri, 14 Noiembrie 2012 20:12 Link la comentariu
  0
  0

  vezi Teodor Burghelea.P.S. tot pentru Oana Bucur

  Raportează
 • postat de un student Miercuri, 14 Noiembrie 2012 19:48 Link la comentariu
  0
  0

  mai ridicati-va ca vi s-au umflat genunchii si va ustura si buzele de la atata pupat in cur .P.S. fac referire la oana bucur

  Raportează
 • postat de Oana Bucur Marți, 31 Iulie 2012 20:00 Link la comentariu
  2
  0

  Am gasit acest articol din intamplare si din curiozitate l-am citit. Acum mi-as fi dorit sa n-o fi facut.
  E interesant sa descopar care sunt preocuparile actualilor studenti la istorie, preocupari care nu au nici in clin nici in maneca cu studiul. Daca acesta este viitorul Romaniei, dragi studenti, cu regret va spun ca tara asta se va duce de rapa cu totul.
  Viitorii intelectuali si oameni de cultura, poate chiar profesori dupa terminarea studiilor (Dumnezeu sa ne fereasca de o asemenea soarta!) barfesc ca niste tate pe la coltul strazii despre lucruri care nu ar trebui sa-i intereseze nici in cea mai mica masura. Poate ca influenta popoarelor nomade si-a pus amprenta asupra voastra sau poate sunteti orbiti de stralucirea salbelor aurii ale dansatoarelor creole sau poate, cine stie, ati descoperit adevarul care salasluieste in versurile pline de intelepciune ale atator capodopere muzicale contemporane, numite manele.
  Nu stiu ... Ceea ce stiu si observ, insa, e ca bunul simt a disparut cu totul, la fel ca si respectul pe care un cadru didactic il merita, INDIFERENT de ceea ce face acesta cu si in viata privata. Pe voi ar trebui sa ma intereseze doar studiul si nimic altceva. In loc sa aveti astfel de preocupari, va sugerez calduros sa va indreptati atentia spre cartile de istorie si sa nu va mai "miorlaiti" atat din lipsa materialului didactic care, din cate observ, va asteptati sa va pice mura-n gura, fara nici cel mai mic efort (tot profesorii pe care ii criticati atat trebuie sa se zbata ca sa va procure cartile de care aveti nevoie). Lasati aceste preocupari mediocre si mergeti in biblioteci sa cautati materialele care va trebuiesc, cautati pe internet studii in limbi straine si contribuiti si voi la imbogatirea patrimoniului cultural al acestei tari, ca sa nu fi trecut ca gasca prin apa prin anii facultatii. Atata timp cat motto-ul national a devenit "Daca vecinul nu face, eu de ce sa fac?", e lesne de inteles de ce societatea romaneasca se indreapta cu pasi repezi spre abisurile celei mai crase ignorante.
  Comentariile la care ma refer sunt o rusine, denota o totala lipsa a celor 7 ani de acasa si demonstreaza ca respectul fata de valoare a murit in acelasi timp cu buna crestere.
  Limba romana a fost si ea sacrificata pe altarul ignorantei; daca vreti sa criticati si sa barfiti va sfatuiesc sa scrieti macar corect romaneste. Se pare totusi ca e o cerinta mult prea complexa pentru voi, neo-intelectuali atotstiutori. Setea voasta de “cunoastere” e pur si simplu admirabila. As vrea tare mult sa-i cunosc pe cei care v-au trecut clasa in generala si la liceu si care, facand asta, au permis intrarea unora ca voi in cadrul unei facultati de care nu sunteti demni. A fi trebuit sa va mandriti cu titlul de “student la Facultatea de Istorie” si nu sa-l improscati cu noroi asa cum ati facut. Dar pentru cine vorbesc ...
  Salut cu respect “onorabilul” public, sperand din toata inima sa nu-mi mai fie dat sa citesc astfel de aberatii.

  PS: observ cu amaraciune ca lipseste cu desavarsire si capacitatea de a va asuma responsabilitatea propriilor idei, ascunzandu-va in spatele unor pseudonime, mai mult sau mai putin nimerite.

  Raportează
 • postat de studenta Marți, 27 Martie 2012 18:58 Link la comentariu
  0
  1

  buna...nu pot sa ma abtin sa nu comentez....sunt studenta la istorie....sa stiti ca nu chiar tot ce s-a scris e adevarat. dl zuica, caci despre el s-a comentat e foarte mult, e adevarat ca poate are unele vicii, dar niciodata nu a venit beat la cursuri iar de fiecare data a stiut sa isi faca meseria. face parte dintre acei profesori care chiar stiu sa iti explice astfel incat sa intelegi (asta spre deosebire de cei care vin si ne dicteaza de pe foi), eu chiar am inteles ceea ce a predat dansul. as putea spune ca singurul sau defect este ca se intampla de multe ori sa nu prea vina la ore...dar hai sa fim seriosi....cu totii ne bucuram atunci cand aveam cate o fereastra... fiti corecti, nu aruncati cu noroi in dansul...o fi avand defecte, ca orice om, dar este un bun profesor. iar cat despre dl nedu, e adevarat ca e cam lent in activitatea dansului dar mereu a fost disponibil pentru studenti si mereu incearca sa faca rost de carti pentru facultate... iar voi cei care nu stiti decat sa criticati, invatati si voi sa ajungeti ca ei si atunci sa va permiteti sa vorbiti.... apropo....daca vreti sa vedeti un profesor adevarat si placut de toti studentii, veniti la cursurile domnului Ardeleanu.

  Raportează
 • postat de mioara Sâmbătă, 24 Martie 2012 23:22 Link la comentariu
  0
  2

  am frunzarit toate comentariile...eu am terminat Mecanica in urma cu ceva ani. dintre toti profii, imi amintesc cu tristete de Dugan (vad ca a ramas consecvent obiceiurilor proaste de atunci) si de o profa de management care-si teroriza inclusiv asistentii...cred ca Olaru o chema.
  in rest, jos palaria in fata profilor mei! nu ca n-am mai fi dat cate o spaguta...da' erau si cazuri in care chiar nu pricepeam nimic din materia respectiva. imi amintesc de o faza in care la un examen trebuia sa desenez o schema a strungului si eu nu vazusem unul in realitate.
  interesant ar fi sa se deschida o pagina de amintiri...ar fi o gramada de povestit despre fiecare in parte!

  Raportează
 • postat de Issos Vineri, 23 Martie 2012 22:36 Link la comentariu
  0
  1

  Precizari. Nu am luat apararea nimanui, doar am evidentiat ca acel student de la istorie nu stie nici macar ce profesori are la disciplinele studiate. Nu vreau sa vorbesc despre competentele niciunui cadru didactic de acolo, dar nu aruncati cu noroi daca nu cunoasteti activitatea stiintifica a oamenilor si masurati aceasta activiate doar cantitativ ci si calitativ. totusi memoria totusi mi-as dori ca cel care a folosit numele.

  Raportează
 • postat de p2p Vineri, 23 Martie 2012 17:16 Link la comentariu
  0
  1

  Dragi profesori de la UGAL din pacate numai 1% din toti stiti sa predati iar restu de 99% puneti proiectoru si cititi de pe laptop sau in cel mai rau caz intrebati daca ati terminat de scris slide-ul... de cele mai multe ori vii la curs ca sa pierzi 2 ore din viata absolut degeaba, tot in cei 99% sunt si profesorii care isi castiga banul din dictat fara mila nu am mai vazut pana in anul III curs de 4 ore si nici profesor caruia sa nu ii ajunga 4 ore de dictat si te mai tine cateva minute si in pauza...(tineti cont sunt la inginerie nu la medicina , litere sau drept unde nu ai ecuatii legi si formule de calcul, elemente construtive, utilaje etc.), se intampla dar nimeni nu spune nimic nu de alta dar daca te plangi nu mai treci examenul ala pana la licenta.


  Cat despre invatat in timpul anului, tematica este foarte subiectiva, eu unul sunt la inginerie si pot spune ca invat si in timpul anului dar numai la acei 1% din profesorii mentionati mai sus care iti e mai mare dragu sa mergi chiar daca predau o materie grea iti explica cu exemple din viata de zi cu zi, si da invat la acea materie si vin la acel curs saptamana de saptamana.

  De ce vin la acel curs si de ce imi face placere sa vi la acel curs ?

  Raspunsul e simplu: MODUL DE PREDARE si abilitatile de pedagog ale profesorului, in rest mi-e atat de sila de profesori cum ( majoritatea profesorilor de la "Stiinte" au un stil de predat "scarbos" as putea spune cand au materii pe la alte facultati in afara de aia de Stiinte.


  Modul de examinare e stupid, foarte stupid, dupa 5 sesiuni pot spune ca am vazut metode bune de examinare, proaste si total stupide..

  Majoritatea profesorilor nu prea dau o lista concreta cu subiecte la examen, si cei care dau au obiceiul prost sa dea cuprinsul de la cartea lor, am avut cel putin 2 examene pana acum cu 3 pagini A4 de subiecte :)) si nu comparati medicina cu ingineria la una trebuie sa tocesti cuvinte grele si la una trebuie sa gandesti logic nici una nu e usoara dar muti vai da eu la medicina am nus cate 100 de pagini ... si eu am dar ale tale sunt cuvinte ale mele sunt cifre cu litere in greaca pe desupra :)).

  Am avut in schimb un examen foarte interesant la care am invatat mai mult decat la altele... de ce ... nu nu imi placea deloc profesoara si nici cursu ba chiar le detest si acum... dar cand inveti relaxat e cu totul alceva...

  examenul asta avea o lista de subiecte in felul urmator partea 1 2 3 si 4 partea 1 avea 1 singur subiect destul de mare sa ocupe 2 pagini cu tot cu desen (diagrama Fe-C) si explicatii dar indeajuns sa ai nota de trecere 5, si aici vine inovatia hmm am luat 5 sa vad cat de mult pot sa iau peste 5 e si de aici vine dorinta sa inveti stii deja ca ai 5 garantat acum sa vad daca pot mari nota asta mai sus concluzia finala a fost ca am luat 10 la o materie care mi-a fost bagata pe gat desi nu are nici o treaba cu profilul meu dar stiam ca trec daca invat minimum in rest am invatat de dragul competitiei intre colegi.

  Pacat exista multi profesori tineri cu idei prin UGAl si studenti cu minti geniale care au lipsa de mentori, in schimb UGAL este plin de "fosile" cu stiluri si obiceiuri invechite de predare si examinare care nu fac alceva decat sa te faca sa treci prin facultate fara sa stii nimic si cu mai putin par decat ai intrat.

  Doua vorbe las la final poate intr-o zi profesorii UGAL o sa tina cont de ele:

  - Un om de stiinta bun nu face intotdeauna si un pedagog bun
  - "Nu memora niciodată ceva ce poate fi găsit în cărţi" - A. Einstein

  Raportează
 • postat de ionut Miercuri, 21 Martie 2012 21:14 Link la comentariu
  0
  0

  Ba baieti dl. Lica a raposat fizic dar adevaratii discipolii ai dumnealui traiesc. Nu ocupa functii la faculatea de Istorie din Galati ca nu au loc de indivizi bine intentionati ca aia pe care studentii ii critica. Tare frumos este sa ii ei aparea domnului Nedu cu nume gen Issos, cine stie cunoaste. Am cam aceeasi varsta cu el, dar totusi il respect mai mult pentru functia de lector nu ca om, apropos cum a obtinut postul... Inca de pe vremea studentiei a fugit la Constanta ca la Galati nu facea fata si apoi umbla dupa capatuiala cu taticul dupa fundul dl. Lica. Rusine ba. Te-a vazut zilele trecute pe strada cu o domnisoare cred ca e sotia sau prietena si ma intreb cum e sa fi in relatii cu un neispravit dar cu tatic potent in PCR, pile , relatii. Cat despre Zuica nu-l cunosc dar nu iese fum fara foc probabil sa stea sa dicute in loc sa cheltuiasca banii in pauza probabil pe lucruri mai nenormale in timpul activitatii, cum subliniat unul. Are dreptate studentul de anu 3 de ce nu cometeaza lumea la adresa altora sau cumva voi ati umplut paharul. Liusnea mai e domnisoara din cate vad si probabil la fel de instabila psihic si gata sa ocupe functii ca la inceputul carierei. Respect pentru domnul Iacob o persoana la locul ei si care e mereu gata sa ajute la nevoie.

  Raportează
 • postat de unu de la anu 3 istorie Miercuri, 21 Martie 2012 20:00 Link la comentariu
  0
  0

  Ce nu vă convine la cele spuse de către cei de la istorie despre profesorii lor. Şi eu sunt la istorie în anul III şi m-am săturat de ifosele unora ca ăştia de combat acum afirmaţiile de rău la adresa lor. Hai să fim serioşi câţi dintre distinşii noştri profesori au în spate o opera serioasă, chiar şi tinerii, şi se ia lumea de ei? Nu, sunt blamaţi incompetenţii care nu au ce face decât să răspundă unora cărora probabil le-a ajuns cuţitul la os după ce au restanţe sau note mici fiindcă nu au pupat destul la cafele şi ţigări. De ce nu au spus de rău de Cotoi, Enache, Ardeleanu, Şişcanu, Iacob sau Tuluş ca si ăştia pică o grămadă la examene dar poate se comporta civilizat. Să va fie ruşine ne-am săturat ca la orele noastre să se perinde Andreea, în ce calitate? Sau ca domnul care văd ca şi răspunde, daca o fi chiar dumnealui treaz sau poate soţia, după ce a terminat programul la secretariat, răspunde şi ne invită la dialog. Ar trebui făcută o anchetă din partea conducerii universităţii la modul cum unii îşi fac orele şi ce activitate de cercetare au. Şi sper să numai răspundeţi şi daţi cu acuze în aceea care nu scriu corect, nu că ar fi normal ca la facultate să faci greşeli, dar atacaţi în loc sa daţi argumente că nu sunteţi cum s-a afirmat. E bine în atacat decât în defensivă. Măcar. dl. Zuică, daca e dumnealui, a invitat la dialog, dar ceilalţi implicaţi ce fac, probabil scriu doctoratele familiei. Sper că cele de mai jos, comentariile răutăcioase nu sunt scrise pentru a mai face reclamă facultăţii chiar de cei reclamaţi. Că mă gândesc că se plictisesc şi îşi fac reclamă.

  Raportează
 • postat de adrian Miercuri, 21 Martie 2012 19:13 Link la comentariu
  1
  0

  Io nu stiu cines ai nedu sau zuica, dar parca prea va cacati pe voi ca vio le stiti pe toate si cu ai de la mecanica si ai de istorie

  Raportează
 • postat de adrian Miercuri, 21 Martie 2012 19:12 Link la comentariu
  1
  0

  Io nu stiu cines ai nedu sau zuica, dar parca prea va cacati pe voi ca vio le stiti pe toate si cu ai de la mecanica si ai de istorie

  Raportează
 • postat de Tamara Miercuri, 21 Martie 2012 18:55 Link la comentariu
  0
  0

  Vasilica, esti mai prost ca Zuica, dupa cum scrii. Dau citate: "Dar un lucru e mai tare oamenii, la anul II, dupa ce s-a acomodat..."; "Am vazut ca altii, la alte facultati, ca doar nu individul de la istorie putea sa faca asta ca era ocupat in pauza, si argume printre care metodele vechi de predare de timp dictare-scriere -reproducere sunt blamate." - fraza nu are nicio legatura topica cu limba romana. Ce doamne Iarta-ma, inseamna "argume"? Iar despre numararea roni-lor....ce sa mai zic....atentia era concentrata la portofelul profesorului.... Si culmea, erau doar 1, 2 lei....

  Raportează
 • postat de Eugen Zuica Miercuri, 21 Martie 2012 16:40 Link la comentariu
  0
  1

  Buna ziua! Vad ca sunt, in mod involuntar, implicat intr-o disputa care nu chiar nu ma priveste. Constat ca unii isi dau cu parerea pro, altii contra, altii asteapta de 7 ani capadopera, altii au o prob;ema cu pauzele si viciile mele, din timpul liber sau din pauze. Eu unul chiar nu vrea a raspunde la nimic din cel scrise mai sus. Sunt abjectii la care nu merita sa te pretinzi. Daca mai vrea cineva sa ma injure sau sa ma laude, sa faca afirmatii relative la viata mea sau sa manifeste frustrari, ofuscari sau furii, este invitat sa ma contacteze in timpul programului - si nu in pauza, ca e ocupata -. Promit sa ascult tot ceea ce mi se va comunica si sa raspund in termenii cei mai civilizati. Nu am pretins ca sunt cel mai bun, stiu ca sunt cel mai "micut", iar despre metodele mele didactice pot spune ca sunt invitati toti cei care frecventeaza cursurile unde subsemnatul detine dreptul de a sustine seminariile sa treaca intai pe la cursuri si sa constate nivelul informatiilor oferite de titularii cursurilor, apoi sa le compare cu cel al informatiilor oferite de mine, de pe scaun, dupa modelul dictare-scriere-reproducere. Va multumesc tuturor!

  Raportează
 • postat de Gigi Miercuri, 21 Martie 2012 16:04 Link la comentariu
  0
  0

  Pai daca il considera studentii de anul 2, ce e drept din ziar reiese ca doar unul, ca fiind cel mai bun, poate chiar o fi, ma. Dl. Zuica te face chiar sa iti placa istoria medievala. Despre alte chestii zise de binevoitori nu ma exprim, dar poate atitudinea dumnealui la ore ar trebui macar studiata. V-o zice un student de anul 2 care are note mici ;a dl. Zuica. Despre dl. Nedu, ce sa zic, sunt mizerii aruncate de studenti care poate au restante. Vedetiva de scoala si lasati chaturile

  Raportează
 • postat de Pro-Zuica-Nedu Miercuri, 21 Martie 2012 14:55 Link la comentariu
  0
  1

  Eu stiam ca Dl. Lica a raposat. Utilizarea numelui si prenumelui Dumnealui intr-o maniera josnica, chiar daca modificata in format Facebook, este o denigrare la adresa amintirii Dumnealui. Jegul uman nu poate oferi decat jeg. Asa ca la mai mare tinere si intelectual internaut. Poate data viitoare scriitura ta va avea maxim o greseala de limba romana. Dar daca veti avea mai multe, nu va ramane decat sa improscati cu propriile produse rezultate in urma unei mese copioase in persoane despre care dumneavostra nu cunoasteti absolut nimic. Nici ca sunt in pauza si nici ca au fost protejati.

  Raportează
 • postat de Anti-Zuica Miercuri, 21 Martie 2012 14:44 Link la comentariu
  2
  0

  "Cand erai tu in facultate...." Si acum unde esti? Trecura ani de-atunci. Ce usor e sa ridici piatra si sa faci evaluari....Curtea casei tale nu o vezi? Si ce ar fi mai de "invidiat" din partea ta este utilizarea "perfecta" in forma scrisa a limbii romane, cu care vad ca sunteti cam certat, in ciuda faptului ca ati la o facultate. Candva.........

  Raportează
 • postat de moi Miercuri, 21 Martie 2012 14:02 Link la comentariu
  0
  3

  Dar de ce nu ati intervievat si studenti de la Fac. de Litere? Sa va povestesc eu despre doamna Gina Necula care vine mai mult pentru a face parada modei, pentru a-si etala bijuteriile si postele, ca in rest, din 120 de minute de curs/seminar, face doar 30 de minute, desi e pe morfologie si sintaxa si are avea destule sa ne invete. Nici de ajuns la ora 8 nu poate, ne-a si spus sa venim de la 9 cand avem impreuna. Cum sa faca riduri o asemenea papusica? Se mai si plange mereu ca nu are bani, desi...

  Raportează
 • postat de Din Galati Miercuri, 21 Martie 2012 13:59 Link la comentariu
  0
  0

  @ migl
  Vrei sa-ti duci ``la capat proiectele si studiile`` (!) cu asemenea greseli de exprimare si ortografie ...?
  Si,vorbind despre acea domnisoara, cine a pomenit de ``incopententa``? Iti place cum scrii,student la istorie( ce veri sa insunuezi)?
  Si cine a pomenit in articol sau comentarii ca ``se da drept arheolog desi e specializata pe contemporana``?Ai vrut sa-l combati pe (vasi)LICA ...si ai dat cu bata in balta!
  Mai bine nu ai fi comentat si ti-ai fi manifestat in alt mod recunostinta fata de cei pe care ii apreciezi...

  Raportează
 • postat de Eric Miercuri, 21 Martie 2012 12:22 Link la comentariu
  0
  3

  facultatea de inginerie electrica de la Galati e plina de profesori bancheri,adica dintr-aia, care cer comisioane la examene(Ivas,Pitulice,tipa de la catedra de informatica,sora cu tipa de la Alewinjse care preda distributia energiei electrice,Dumitriu Mariana,sau cam asa ceva).Baietii astia destepti fac niste afaceri foarte profitabile,asta cu consimtamantul decanului,niste afaceri profitabile facute pe spatele fraierilor care au impresia sau,ma rog,iluzia ca, o data intrati la una dintre facultatile Universitatii Galati,(mai ales la cea de Electrice si Electronica),l-au apucat pe D-zeu de picioare.FALS!Cine isi mai aduce aminte de tovarasul Pitulice de la nave,"un geniu in mecanica",dintr-aia, cu ardere de gaz,de pomana,ca nici el nu intelegea chestii elementare predate la liceu,sau de profesoara Dumitriu de la catreda de informatica,indivizi care te treceau doar atunci cand aduceai de la Universitate cate vreo 5-6 chitante(din afacerea asta a Universitatii Galati isi luau si ei un comision de 30-40%,aproximativ 10 euro pe chitanta).Culmea,dupa ce le aratai chitanta cumparata de la universitate, nici nu mai era cazul sa mai dai examenul,sau,doar asa,unul formal,ca sa nu dea la ochi.La acesti doi iminenti profesori, niste genii neantelese,la care aprox. cam peste 90% din grupa pica sistematic la examen cat si la prima restanta, dar a treia oara cand se dadea examenul(adica atunci cand trebuiai sa vii musai la restanta cu chitantele achizitionate),toata lumea trecea.Toti!nici unul nu pica.A treia oara toti deveneam adevarate genii in materiile predate de acesti 'iminenti' profesori,pana a tuci,fusesem prosti si incapabili cu totii.Totul pana la chitante.Asta ca sa nu mai aduc aminte ca la ei dadeau examen si cei de la filosofie,istorie,sau economie.Sincer,nu prea vad legatura dintre istorie medievala si informatica,ca nu il rulezi pe Mihai Viteazul in C++ si nici economia nu functioneaza conform motorului cu ardere interna,da baietii astia destepti se alegeau lejer cam cu vreo 600,800 de chitante lejer(si asta pe sesiune),ca sunt 3 sesiuni pe an.Dar na,cand foamea este mare si sefu' inchide ochisorii,de ce nu?Adica,de ce nu?Care e problema?Ca sunt destui fraieri care au impresia ca o diploma de inginer de la Universitatea din Galati va fi cheia multor succesuri.
  Parerea mea personala,angajativa intr-o uzina ca ucenici,invatati meserie si nu o sa mai aveti probleme.
  Singurii profesori pe care eu personal ii admir sunt:domnul Emil Rosu,domnul Gaiceanu,domnul Bivol,domnul Paduraru cat si domnul profesor Badea de la aparate electrice,plus laborantii de la inginerie electrica.

  Raportează
 • postat de Mihai Miercuri, 21 Martie 2012 10:41 Link la comentariu
  0
  1

  Domnul profesor Dugan de la facultatea de nave e cel mai de gasca. Nu te trece pana in anul 5, apoi iti cere spaga, tu ii dai,iar apoi la examen te ameninta ca aduce comisia de evaluare si politia si tot nu te trece. Ajungi sa dai spaga de 2-3 ori pt acelasi examen. Din partea mea, ''multa sanatate'' tuturor spagarilor de la Dunarea de Jos, facultatea de mecanica.

  Raportează
 • postat de moldoveanu Miercuri, 21 Martie 2012 09:55 Link la comentariu
  1
  0

  Mare dreptate au in legatura cu Nedu un neica nimeni promovat de tatal sau si de faptul ca dl Lica a avut un suflet mare si l-a ajutat sa se angazeze la faculatea de istorie. Zuica, cand eram eu la facultate era un tanar capabil dar am auzit ca pasiunile din tipul liber il trag in jos. Cat despre cei amintiti ca fiind capabili de catre (vasi)Lica are dreptate dumnealor chiar isi fac treaba cum trebuie. Pe mine gagicuta cum ii spune cel din cometariul de l aora 9 si 15 are mare dreptate nici nu terminase bine faculatea si prietenia cu Decebal a facut ca ea sa tina un curs o penibila, zeflemista care statea cui ala din interes, chiar si declara asta la o tigara in curtea aia superba, de care mi-e dor din corpul ala de Chimie.

  Raportează
 • postat de migl Miercuri, 21 Martie 2012 09:49 Link la comentariu
  0
  0

  Ba ce p--- comentezi la adresa alora de la istorie. Ii cu nosti tu oare sa vezi ce eforturi fac ei ca sa intretina o facultate care nu poate produce material ci doar intelectual, spiritual. Sa-ti fie rusine ca te iei de domnii Nedu, Zuica care intretin acesta facultate prin activitatea lor zilnica de meccena in domeniul educatiei. Aduc carti de pe unde apuca, cauta pe net sa procure materiale pe care nu le pune la dispozitie universitatea, ca doar nu vrei sa dea bani pentru istorie. Esti penibil/a ce veri sa insunuezi la adresa domnisoarei ca e incopententa si se da drept arheolog desi e specializata pe contemporana. vezi sa nu te blesteme. Sa va fie rusine. Pe mine ma ajuta mereu, cel putin domnii Nedu si Enache, cu materiale din biblioteca facultatii pentru a-mi putea duce la capat proiectele si studiile.

  Raportează
 • postat de (vasi)LICA Miercuri, 21 Martie 2012 09:15 Link la comentariu
  0
  0

  Vad in ultimii ani o preocupare deosebita pentru a afisa in prim plan istoria. La cati analisti si politicieni din domeniu o dau in bara prin Romania e poate normal. Cel mai tare e ca individul care a "dat" interviul ori era precum profesorul amintiti, putin cam ocupat in pauza, si mai face si gafe sau poate voi nu ati transcris bine interviul. "Batranul" Eugen nu preda si Istorie Antica, ci Decebal Nedu, dar e de inteles la cate preda Zuica e normal sa le mai incurce oamenii. Dar un lucru e mai tare oamenii, la anul II, dupa ce s-a acomodat cu facultatea inca il mai cred cel mai bun pe Ziuca, nu am nimic personal cu el, chiar e simpatic dar vicios si asta ii afecteaza mai ales cariera de cercetare, cam asteptam capodopera de vreo 7 ani. Cat despre domnisoara Liusnea trebuie sa spunem ca studentul are cea mai mare dreptate iar faptul ca ea a pierdut in favoare domnului Ivlampie concursul pentru functia de decan nu poate decat sa ne bucure. Am vazut ca altii, la alte facultati, ca doar nu individul de la istorie putea sa faca asta ca era ocupat in pauza, si argume printre care metodele vechi de predare de timp dictare-scriere -reproducere sunt blamate. E chiar pe asta o utilizeaza micutul care cica preda si antica si medievala. Iubeste pe dracu meseria, cel mai mult ii place in pauza cand numara cei 1, 2 ron. Probabil cel care a dat interviul si zice ca e anul II nu a trecut pe la ore la Tulus, Ardeleanu, Enache, Stan, Lupascu sa vada acolo profesori. Sau cine stie poate nivelul lui intelectual e sub viteza maxima admisa in oras si astfel se explica. Cat despre ce a scris "ISSOS" nu cred ca era nevoie sa vina chiar titularul cursului sa faca corectia sau armata lui de neispraviti in frunte cu gagicuta. PS. AIA CU LIUSNEA E TARE, DAR POATE TREBUIA SI VOI SA PRESCURTATI M.D.L. CA SA SE SIMTA MAI BINE SI SA NU STIE CHIAR TOT POPORUL DE CE PERSOANA VORBIM. PUSTIULE VEZI CA IL PUNE PE FRAC-SU PE TINE DACA MAI DECLARI ASA CEVE DE RAU DE EA.

  Raportează
 • postat de crt Miercuri, 21 Martie 2012 06:58 Link la comentariu
  0
  0

  P.S. Nu spun ca nu exista si foarte multi studenti care "dau" pe la scoala doar la anumite laboratoare, dar cei care intradevar vor sa invete ceva, care vin la cursuri nu prea au cum (aici fac referire la partea practica) si , din pacate, sunt introdusi in aceeasi oala cu restul...

  Raportează
 • postat de crt Miercuri, 21 Martie 2012 06:54 Link la comentariu
  0
  0

  Ideea articolului dumneavoastra este interesanta, dar din pacate nu am vazut nimic despre profesorii sau studentii de la facultatea de inginerie electrica, unde practica lipseste cu desavarsire! Avand in vedere ca toate materialele didactice din laboratoare sunt vechi, nu avem voie ca noi sa realizam schemele, ci doar sa citim valori pe aparate. Abia in anul 3,sem. 2 am avut norocul de a face o lucrare practica pe bune, in sensul ca ni s-a dat schema, surubelnita & cablurile si echipamenele electrice ce trebuia sa le conectam. Din punctul meu de vedere este inadmisibil ca abia dupa 3 ani de facultate sa ti se dea voie sa faci tu lucrarea practica!. Intradevar ca inginer tu trebuie sa supraveghezi, sa fii atent la detalii si sa verifici, dar cum ai putea sa verifici daca tu faci in facultaea numai si numai teorie??!!?? Cat despre materie, unele cursuri sunt de "umplutura", altele repeta cel putin 50% din materia studiata in anii anteriori, foarte putini profesori (fie ei tineri si chiar in varsta) se ocupa asa cum trebuie de noi. Asta e Romania "reformata" a celor ce ne conduc in ziua de azi...

  Raportează
 • postat de Issos Miercuri, 21 Martie 2012 00:27 Link la comentariu
  0
  0

  Cred ca ati nimerit un student de la istorie care nu stie pe ce lume se afla. titularul catedrei de antica se numeste Decebal Nedu. Dl Eugen Zuica se ocupa de Evul Mediu.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.