Viaţa liberă te ajută să iei bacalaureatul - Rezolvarea subiectelor M2 la matematică
Foto: Foto: Mediafax

Viaţa liberă te ajută să iei bacalaureatul - Rezolvarea subiectelor M2 la matematică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Profesorul Romeo Zamfir, de la Colegiul Naţional "V. Alecsandri", vă propune rezolvarea modelului de subiect M2, pentru proba obligatorie a profilului, la filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţele naturii, la filiera tehnologică (profilul servicii, profilul resurse, profilul tehnic - toate calificările profesionale).


CLICK AICI PENTRU A DESCĂRCA SUBIECTELE PROPUSE!

CLICK AICI PENTRU A DESCĂRCA REZOLVAREA SUBIECTELOR!

CLICK AICI PENTRU A DESCĂRCA BAREMUL PROBEI!


Profesorul Romeo Zamfir: „Matematica nu mai este ce a fost”

Cu tot efortul pe care-l depune pentru a le asigura elevilor pasionaţi de matematică surse de informare, dascălul gălăţean Romeo Zamfir, de la CNVA, recunoaşte că disciplina pe care o predă nu mai are printre elevi valoarea pe care o avea odată: „Înainte, admiterea la liceu şi la facultate se dădea preponderent la matematică. Acum s-a desfiinţat examenul de admitere a facultate, iar subiectele la examenele din finalul gimnaziului sunt de obicei destul de uşoare. Toate acestea au ca rezultat faptul că elevii de liceu nu mai vor să înveţe. Degeaba se dau subiecte grele la bacalaureat, elevul nu a mai fost motivat să înveţe la această disciplină de ani buni şi nu îşi poate acoperi golurile într-un an sau doi”, consideră Romeo Zamfir.

„Au fost corecte doar examenele de tip admitere”

Acesta susţine că unul dintre lucrurile bune pe care le aduce Legea Educaţiei este reintroducerea admiterii la liceu. „E un lucru ştiut de toţi oamenii din învăţământ, care a ieşit însă la iveală odată cu instalarea camerelor la bacalaureat. Examenele de tipul bacalaureatului sau a tezelor şi evaluărilor naţionale nu au fost corecte. Singurele care au fost corecte sunt examenele de tip admitere, la care, din nefericire pentru calitatea învăţământului, s-a renunţat”

Când are loc proba?

Probele scrise la examenul de bacalaureat se vor desfăşura între 2 – 6 iulie. Proba obligatorie a profilului la matematică se va desfăşura pe 4 iulie. Rezultatele examenului se vor afişa pe 8 iulie, iar cele de după contestaţii pe 13 iulie.

 

Mâine, subiectele la limba şi literatura română

„Viaţa liberă” va continua şi mâine campania de publicare a rezolvării modelelor de subiecte propuse de MECTS. Urmează rezolvarea modelului propus pentru proba scrisă la limba şi literatura română. Ideile şi sfaturile utile vor fi oferite de inspectoarea de specialitate, prof. dr. Nicoleta Crînganu.

 

 

Citit 4155 ori Ultima modificare Marți, 29 Mai 2012 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.