Campioana bacalaureatului - Arabela Nedelcu: Nu mă aşteptam la cea mai mare medie
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Campioana bacalaureatului - Arabela Nedelcu: Nu mă aşteptam la cea mai mare medie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Arabela Nedelcu este eleva din Galaţi care a obţinut cea mai mare medie de anul acesta la bacalaureat – 9.93. Nu este întâmplător faptul că şi media generală de la clasa a XII-a este foarte apropiată de această valoare 9,92.

Tânăra mărturiseşte cu sinceritate că, deşi spera să ia medie mare, nu se aştepta să fie chiar în capul listei: „A fost o surpriză chiar şi pentru mine. Nu pot spune că am avut un program anume de învăţat pentru bacalaureat. Am învăţat constant la clasă. La română am avut noroc, speram să-mi pice ceva din poezie. La chimie mă aşteptam la mai mult de 9.90, mai ales că e disciplina care-mi place foarte mult şi chiar vreau să fac bio-chimie la Bucureşti. Surpriza a venit de la matematică, unde am luat notă maximă”, spune Arabela, fata botezată de părinţi după  personajul din celebrul serial pentru copii, cu acelaşi nume.    

Tânăra nu şi-a dorit să plece din ţară, pentru că nu avea posibilităţi financiare să studieze în străinătate. „Nu m-am îndurat să fac credit în Anglia şi să-mi încep viaţa, după facultate cu datorii de zeci de mii de euro. Probabil, după terminarea facultăţii voi face un master în străinătate”, îşi face ea planuri.

Cum la Facultatea de bio-chimie se intră doar pe baza mediei de la bacalaureat, Arabela se poate considera deja studentă.

Citit 4775 ori Ultima modificare Marți, 10 Iulie 2012 10:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.