Absolvenţii se bat pe 770 de locuri la masterat

Absolvenţii se bat pe 770 de locuri la masterat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Admiterea are loc între 23 şi 26 septembrie

12 facultăţi din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" scot anul acesta la concurs un total de 770 de locuri la buget şi 910 la taxă pentru studiile de masterat. Cele mai multe programe de studii se desfăşoară pe parcursul a doi ani, însă există şi două masterate care durează numai trei semestre. Este vorba despre "Sisteme inteligente", de la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, şi "Dreptul european al afacerilor", de la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice.

Majoritatea masteratelor durează doi ani

Facultăţii de Mecanică i s-au alocat anul acesta 92 de locuri la buget şi 30 la taxă pentru cele patru programe de studii. La Arhitectură Navală sunt numai două programe de studii, pentru care s-au scos la concurs un total de 38 de locuri finanţate de stat şi 20 cu taxă. Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică are 93 de locuri fără taxă şi 79 cu plată la toate cele şase programe de studii. La Metalurgie există trei masterate, pentru care s-au alocat în total 47 de locuri la buget şi doar 8 cu taxă. Două programe de studii are Facultatea de Inginerie Brăila, acolo unde s-au scos la concurs 52 de locuri fără plată şi 18 cu taxă. Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor are cele mai multe locuri fără taxă (117), repartizate pe şase programe. De asemenea, la aceeaşi facultate se mai scot la concurs şi 138 de locuri cu taxă. La Drept, sunt două programe, care au primit 30 de locuri la buget şi 60 la taxă, în timp ce Facultatea de Economie are 107 de locuri fără taxă şi un record de 231 de locuri cu plată pentru cele şase programe de studii. La Litere sunt tot şase programe, dar numărul de locuri este mai mic: 68 la buget şi 144 la taxă. Cele trei programe de studii de la Istorie au primit 35 de locuri fără taxă şi 55 cu plată. Facultatea de Ştiinţe şi Mediu are trei programe, pentru care s-au alocat 49 de locuri bugetate şi 99 cu taxă, în timp ce la Educaţie Fizică se scot la concurs 42 de locuri finanţate de stat şi 28 cu taxă pentru cele două programe de studii de masterat.

Interviurile contează în proporţie de 50 la sută

La toate facultăţile se dau teste sau interviuri, iar media finală este, la cele mai multe facultăţi, construită din 50 la sută rezultatul testului şi 50 la sută media de la licenţă. Procentele variază la câteva dintre facultăţi, iar excepţiile le puteţi afla de pe site-ul universităţii www.ugal.ro. Înscrierile se fac în perioada 18-22 septembrie, iar taxa de participare este de 150 de lei.

Citit 1935 ori Ultima modificare Marți, 21 August 2012 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.