La evaluarea naţională, opt şcoli de repetenţi la matematică

La evaluarea naţională, opt şcoli de repetenţi la matematică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform raportului prezentat recent de conducerea ISJ la Prefectură, există în judeţul Galaţi opt instituţii de învăţământ în care niciun elev de clasa a VIII-a nu a reuşit să obţină măcar nota 5.00 la matematică. Fenomenul e întâlnit la Şcolile din Adam, Smulţi, Toflea, Coasta Lupei, Cârlomăneşti, Hânţeşti, Şcoala Nr. 3 Iveşti, dar şi la Şcoala Nr. 2 Tecuci.

Din acelaşi raport se poate constata că în mediul rural elevii sunt foarte slab pregătiţi la matematică, aproximativ 65 la sută dintre ei nereuşind să promoveze evaluarea la această disciplină. Prin comparaţie, în mediul urban, doar 31 dintre absolvenţii claselor a VIII-a n-au obţinut minim 5.00. Printre motivele care au dus la asemenea rezultate slabe conducerea ISJ identifică şi încadrarea cu cadre didactice navetiste, pensionare sau debutante, în mod deosebit în mediul rural.

"Situaţia este determinată şi de fluctuaţia cadrelor didactice suplinitoare calificate de la o unitate şcolară la alta, în fiecare an, mai ales în mediul rural - motiv pentru care mulţi profesori nu-şi asumă răspunderea pentru rezultatele elevilor la aceste examene naţionale, nefiind o continuitate la clasă”, se arată în raportul citat.

Citit 3007 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Septembrie 2012 13:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.