La Colegiul „Spiru Haret” Tecuci, 50 de calculatoare donate din Luxemburg
Foto: Clara Moraru, cu un mesaj de dragoste, alături de donaţiile trimise la Tecuci

La Colegiul „Spiru Haret” Tecuci, 50 de calculatoare donate din Luxemburg
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Fosta elevă Clara Moraru a înnoit colegiul cu cel de-al doilea laborator de informatică * Alte 100 de computere şi haine vor fi distribuite elevilor din familiile sărace din Tecuci

Clara Moraru se numără printre puţinii tineri de ispravă care, deşi s-au realizat pe meleaguri străine, îşi aduc aminte de locul unde au crescut şi s-au dezvoltat, devenind ceea ce sunt astăzi. Încă de la inundaţiile din 2007, când a trimis 1.200 de euro pentru elevii Şcolii Nr. 11, afectaţi de viitură, Clara Moraru păstrează o permanentă legătură cu urbea natală. În primăvară a inaugurat la Colegiul „Spiru Haret” un laborator de informatică ce îi poartă numele. Ieri, a sosit cu un transport tocmai din Luxemburg un alt set, care cuprinde cu aproximaţie 50 de computere, pentru un nou laborator.

Daruri de început de an şcolar pentru copiii necăjiţi

„Am primit, de asemenea, şi 100 de unităţi centrale cărora Radio Tecuci le va adăuga câte un monitor. Computerele astfel rezultate vor fi distribuite elevilor proveniţi din familii sărace. Această donaţie a fost realizată printr-un parteneriat încheiat de ISJ, Radio Tecuci şi doamna Clara Moraru. Tot din Luxemburg au sosit şi foarte multe hăinuţe, pe care le vom distribui copiilor necăjiţi. Am solicitat unităţilor şcolare din Tecuci să-mi trimită liste”, ne spune profesoara Eugenia Olariu, de la Colegiul „Spiru Haret”.

Aceasta a mai precizat că tecuceanca stabilită în Luxemburg a donat în primăvară şi alte 50 de calculatoare Grupului Şcolar „Ov. Caledoniu”, dar şi câte un computer mai multor şcoli din Tecuci. În plus, în fiecare an, acordă câte o bursă olimpicilor de la „Spiru Haret”.

Prin donarea celor 50 de calculatoare, Clara Moraru va contribui la înfiinţarea celui de-al doilea laborator de informatică la „Haret”, în condiţiile în care directorii unităţilor de învăţământ nici nu visează la asemenea dotări, acum pe vremuri de criză.

Citit 1611 ori Ultima modificare Marți, 04 Septembrie 2012 21:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.