Pentru a doua oară, viermi în pachetele de lapte distribuite de Risk

Pentru a doua oară, viermi în pachetele de lapte distribuite de Risk

Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
15 comentarii

„E o firmă foarte neserioasă!”, afirmă county-managerul Costel Fotea


 

La o săptămână după ce la Şcoala din Cuza-Vodă s-au descoperit viermi în cutia care adăpostea dozele de lapte destinat elevilor, situaţia se repetă şi la Şcoala din Rediu. „Comisarii noştri au fost înştiinţaţi joi de inspectoarea generală Laura Marin că s-au descoperit două nereguli la pachetele de lapte. Una la Rediu, unde s-au găsit viermi pe cutii, nu şi în lapte, iar a doua Şcoala din Slivna, unde ambalajul era mucegăit ca urmare a faptului că una dintre doze fusese spartă din cauza manevrării incorecte. Colegii mei au fost la firma Risk şi au descoperit că mai erau şi alte 15 ambalaje cu scurgeri pe care lucrătorii le dăduseră deja deoparte. Luni urmează să încheiem documentele de control şi să aplicăm şi sancţiunile acolo unde este cazul. Am trimis o sesizare şi la Direcţia de Sănătate Publică de la Suceava, de unde este firma producătoare de lapte, în vederea efectuării unui control şi acolo”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului (CRPC), Eusebiu Diaconu.

„Îşi bat joc de copii”

County-managerul Costel Fotea s-a arătat foarte supărat de neregulile semnalate la marfa livrată de firma Risk. „Aşa cum am intuit atunci când am încercat să reziliem contractul, este o firmă foarte neserioasă. Cei de la Risk îşi bat joc de copii. Altfel nu se explică de ce n-au remediat situaţia din prima şi n-au sortat produsele cu atenţie. Chiar dacă viermii n-au ajuns în lapte, nu este normal să găseşti aşa ceva în şi pe ambalajele de produse alimentare. Aşteptăm raportul scris de la CRPC, pentru a lua măsurile necesare. Se poate chiar să reziliem şi contractul, dacă se constată că a fost pusă în pericol sănătatea copiilor. Oricum, încercăm să nu mai primim această firmă la licitaţia deschisă pe SEAP, pentru că a făcut deja prea multe probleme. E vorba de bani mulţi, de o afacere care merge foarte bine şi care ar necesita, măcar din această prismă, o responsabilitate maximă din partea firmei”, declară reprezentantul CJ.

Citit 5780 ori Ultima modificare Vineri, 19 Octombrie 2012 23:08

15 comentarii

 • postat de CORNUL ABUNDENTEI Luni, 22 Octombrie 2012 15:02 Link la comentariu
  0
  0

  Nu pricep legatura dintre RISK, Cosca si Dumitriu. Au participat ultimii doi la licitatia facuta de Consiliul Judetean? Sau Viata Libera este atrasa cu sau fara voia ei in campania electorala.
  Sunt de acord cu faptul ca Programul "Cornul si Laptele", ca si toate programele si achizitiile facute de stat, sunt PROASTE (eufemism), duc la imbogatirea unora sau altora si de cele mai multe ori pagubitii sunt cei care ar trebui sa fie beneficiari, dar articolele care sustin ca laptele produs de LaDorna si distribuit de Risk (firma are parca numele predestinat) este infestat sau infectat par oarecum concertate.
  Nu-i iubesc prea mult pe cei care lucreaza cu statul dar cei mai vinovati sunt chiar reprezentantii statului care permit scurgerea banilor de la buget si pe care ii votam odata la 4 ani fara regrete.
  Credeti ca - daca cei de la Consiliul Judetean sau de la Primarie ar urmari sa cheltuie eficient banul nostru - drumurile ar arata asa, laptele ar mai avea viermi si puisorii baronilor ar conduce, in sictir fata de cetateanul de rand, bolizi de sute de mii de euro?
  Ce este dificil de stabilit cine este vinovat pentru viermii din lapte si gaurile din drum? Nu credeti ca problema nu este la cei care vand sau construiesc catre stat ci a celor care accepta marfa proasta a acestora.
  Mi-e greu sa cred ca Primaria sau Consiliul Judetean au nevoie de publicitate ca sa rezilieze un contract sau sa ceara pagube. Nu m-as mira ca, intr-o editie viitoare, Viata Libera sa propuna si un producator de lapte care, garantat, nu va contine viermi.
  Ceea ce ma bucura este faptul ca county-managerul Costel Fotea a vrut sa rezilieze contractul cu Risk ]n baza INTUITIEI. De astfel de oameni, cu puteri paranormale, are nevoie Galatiul. Domnule county-manager, sper ca la licitatiile Consiliului Judetean sa va bazati mai mult pe lege si bun simt (decat predecesorii dvs.) si mai putin pe intuitie, in privinta careia am serioase dubii!
  Sunt de parere ca programul Lapte si Corn ar trebui sa inceteze (in aceasta forma, cel putin). Cred ca administrarea acestui program la nivelul fiecarei scoli in parte (cu implicarea in faza decizionala si de control a parintilor) ar fi benefica. Este de acord cu acest lucru county-managerul, sau vaca de muls (chiar daca nu-i LaDorna) nu poate fi data pe vrabia de pe gard.

  Raportează
 • postat de Seby Duminică, 21 Octombrie 2012 12:35 Link la comentariu
  0
  0

  Mancati bors. Contractul cu Risk a fost semnat de insasi Tania Bogdan cand era la sefia ISJ.De la ce partid e Tania?

  Raportează
 • postat de viatalatara Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 22:11 Link la comentariu
  0
  0

  Se livreaza lapte pentru 5 zile (din ala care tine pana'n 2013, ca vaca donatoare-i bio_eco_si_nemuritoare) in cutii de carton cu 21 portii laptuc. Cum sa nu apara scurgeri? Masina este incarcata pentru mai multe scoli, cu varf si indesat. Cum credeti ca suporta cutia de jos cutiile de deasupra? Fulga de sus_sus_sus pune presiune pe LaDorna de jos_jos_jos. Se prioponeste LaDornica in podea, dar la primul viraj, dreapta_stanga sau stanga_dreapta ca nu mai stiu cine-i la putere, tot plesneste. Plesneste-n prima zi si intr-a doua face pui. Pana intr-a cincea (ziulica) viermi-s unde vor codita lor!

  Raportează
 • postat de viatalatara Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 14:25 Link la comentariu
  0
  0

  O adevarata problema ar fi cand nu vor trece viermii prin pai. Solutia---> lingurite de unica folosinta! In rest... bani ptr unii si batjocura pentru restul!

  Raportează
 • postat de PTR ROXANA PENCIU Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 12:45 Link la comentariu
  0
  0

  CITITI CELE 3 ARTICOLE DE ZIAR DE LA COMENTARII. SUNT MULTE INFORMATII . CONSTANTIN DUMITRIU , CUMATRUL ACESTUI RADULESCU DE LA RISK BRAILA E CEL MAI BUN PRIETEN AL LUI RADU COSCA, VICEPRIMARUL GALATIULUI , DE PE VREMEA CAND ERAU AMANDOI LA PDL . CE MAI CONTEAZA COPIII ????

  Raportează
 • postat de Se poate numi iresponsabilitate și chiar intoxicație alimentară în masă a copiilor !!! Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 12:19 Link la comentariu
  0
  0

  Asta se cheamă iresponsabilitate și chiar rea voință sau nepricepere pentru a lua măsuri simple de igienă alimentară ce nu necesită mari cheltuieli pentru igienizarea locului de muncă și transport a alimentelor, mai ales că sunt implicați copiii în consumul laptelui, ființe sensibile, sensibili la agresiunea alimentară a unor firme tembele.

  Raportează
 • postat de președintele PDL Brăila, Constantin Dumitriu, prietenul și cumătrul lui Rădulescu, Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 10:51 Link la comentariu
  0
  0

  Protejatul tuturor regimurilor politice


  Ștefan Rădulescu nu a ajuns întâmplător director la ”Electrica”, poziția sa la societatea cu capital de stat fiind negociată prin algoritm în timpul guvernării PSD-PDL. El a știut să profite de pe urma tuturor partidelor politice aflate la putere, fiind un traseist politic care nu a ratat nimic până acum: legăturile cu PC sunt menținute prin soția sa Daniela, consilier local, aflat la al doilea mandat; a sponsorizat campania PNL, este susținut de PSD pentru postul de la ”Electrica”, și tot PSD, prin intermediul liderilor Gheorghe Bunea Stancu și Aurel Simionescu, îi facilitează afacerile pe bani publici. Pe lângă afacerile cu statul păstrate în familie pe spinarea ”Electrica”, cealaltă sursă majoră a familiei, tot din banii statului, este Programul Lapte-corn. Numai de la Brăila, în cele două mandate ale lui Gheorghe Bunea Stancu a câștigat licitațiile de aproximativ 10 milioane de euro. Anul acesta, ”Risk Com” SRL Brăila a mai obținut contractele de distribuire a pachețelelor „lapte-corn" și în județele Călărași și Galați, unde cadrele didactice au cerut de nenumărate ori suspendarea distribuirii pentru că, în loc de lapte și cornuri, firma lui Rădulescu livra pachete de biscuiți și unt cu care elevii mai mult își pătau hainele și băncile, sau combinația nefericită napolitane cu brânză topită. Numai autoritățile din Brăila au refuzat sistematic să dea curs reclamațiilor primite în legătură cu calitatea acestor produse, de teama repercusiunilor, cu toate că, de-a lungul anilor, au existat numeroase scandaluri legate de programul "Lapte-Corn". De exemplu, s-a constatat că în multe rânduri cornurile nu corespundeau din punct de vedere calitativ cu cele prezentate inițial de către adjudecatar. Erau vechi și tari sau nu aveau niciun gust întrucât zahărul era insuficient sau chiar lipsea, fapt ce le-a făcut necomestibile pentru copii, care au și ajuns să se joace cu aceste cornuri, folosindu-le ca proiectile sau mini-mingi de fotbal. Nici laptele nu a respectat întotdeauna criteriile minim calitative impuse prin caietele de sarcini, la Prefectură înregistrându-se reclamații în nenumărate rânduri. În mod special la Galați, de unde provine președintele PDL Brăila, Constantin Dumitriu, prietenul și cumătrul lui Rădulescu, au fost scandaluri după scandaluri în legătură cu produsele date elevilor de către ”Risk Com”, situație care l-a determinat pe șeful ISJ Galați să raporteze situația la CJ Galați, dar și acolo reacția a fost zero, după cum s-a exprimat în acel moment Tania Bogdan, inspectorul șef gălățean. "În Consiliul Județean chiar există dezinteres pentru derularea corectă a acestui program, care înseamnă bani publici. Am făcut trei adrese până acum, dar nu există nicio reactie. Se plătesc produse neconsumate de copii pentru că, repet, Consiliul Județean nu înțelege să se ocupe de problema asta", a declarat inspectorul școlar general în 2008. Tania Bogdan i-a solicitat prefectului Galațiului, Mihai Capră, la acea vreme, să convoace o întâlnire cu reprezentanții Consiliului Județean, ai firmei furnizoare ”Risk Com”, ai Oficiului pentru Protecția Consumatorilor și ai Inspectoratului Școlar care, însă, nu a avut loc.

  Raportează
 • postat de http://www.presagalati.ro/afacerea-E2809Elapte-corn-afacere-psd-pentru-clientela-psd/7073.html Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 10:43 Link la comentariu
  0
  0

  O afacere pe bani publici, exclusiv pentru firmele PSD

  În anul şcolar 2003-2004, preşedintele CJ Galaţi, Dan Lilion Gogoncea (PSD), a dat contractul de distribuire a pachetelor „lapte – corn” în şcolile gălăţene la două firme din clientela PSD. Firma Satco 2000 SRL Galaţi, a Corneliei Pavel, distribuia cornurile, iar firma Galacta SA, a lui Petrică Herescu, distribuia laptele.

  După alegerile locale din 2004, cei care distribuiseră până atunci pachetele „lapte-corn”, Satco 2000 SRL Galaţi şi Galacta SA, nu mai aveau protectorii din PSD pe funcţie. Cornelia Pavel era protejata lui Dan Lilion Gogoncea, care pierduse preşedinţia CJ, iar Petrică Herescu fusese protejatul lui Ilie Plătică Vidovici, care pierduse preşedinţia PSD Galaţi.

  Aşa se face că după alegerile locale din 2004, au apărut în joc firmele Paco International SRL şi Risk Com SRL din Brăila. Patronii acestora sunt Ştefan Rădulescu, Mihai Petrea şi Aurel Gligore, toţi trei acţionari la PacoInternationalSRL. Ştefan Rădulescu are puternice legături cu PSD, fiind pus director la Electrica Brăila de preşedintele PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. El nu este numai director la stat şi acţionar la PacoInternational, având şi propria afacere, fabrica de panificaţie SC Risk Com SRL Brăila, care produce cornurile pentru programul „lapte – corn”.

  Mihai Petrea, este fixat şi el în clientela PSD Brăila prin faptul că a botezat copilul fiului şefului Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Brăila, Ilie Decă, menţinut mulţi ani în funcţie de PSD. Petrea este şi finul fostului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Brăila, Cătălin Chivu, pus în funcţie tot de PSD.

  Afacere continuată prin Durbacă, cu girul PSD

  În 2004, Consiliul Judeţului Galaţi ieşise de sub tutela lui Dan Lilion Gogoncea, noul preşedinte fiind Eugen Durbacă, de la PC.Firmapesedistă din Brăila a intrat atunci la Galaţi pe o relaţie cu PC-ul. Ştefan Rădulescu este încumetrit cu Radu Cosca, patronul firmei Silvano, pe atunci mâna dreaptă a lui Durbacă, fiind consilier judeţean şi preşedintele comisiei de buget – finanţe a CJ.

  Eugen Durbacă l-a numit pe Radu Cosca preşedinte al Comisiei de selectare a ofertelor pentru contractul „lapte-corn”. Selectarea firmei a fost una extrem de controversată. Cele două firme, Satco şi Galacta, au încercat să păstreze contractul „lapte – corn”, venind cu o ofertă de 6.000 lei/pacheţel. Dar preşedintele comisiei, Radu Cosca a desemnat câştigătoare Paco International SRL Brăila, a cărei ofertă de 7.562 lei/pacheţel era cu 20% mai scumpă. Satco şi Galacta au făcut contestaţie, dar toţi cei de care depindea reanalizarea ofertelor au fost lipsiţi de reacţie.

  A devenit brusc tăcut până şi prefectul de atunci, Marius Necula (PSD), care ameninţa că neregulile semnalate la licitaţia lapte-corn vor face obiectul unei anchete a poliţiei. Această tăcere însemna că afacerea CJ cu Risk Com avea girul PSD.

  Nica şi Saghian au probleme cu memoria

  Din 2005, Ştefan Rădulescu, Mihai Petrea şi Aurel Gligore, au trecut încheierea contractelor „lapte – corn”la Galaţi şi Brăila pe firma Risk Com SRL a lui Rădulescu, care producea cornurile. Firma lui Petrea, Lacta Prod SRL, producea laptele, iar firma lui Gligore, Lemi Star SRL, producea biscuiţii disibuiţi în loc de cornuri.

  Senatorul Gheorghe Saghian şi ministrul Dan Nica, l-au învăţat pe Nicolae Bacalbaşa să susţină că firma Risk Com SRL este firmă pedelistă şi că ar fi unele nereguli în acest contract care i s-ar datora lui Eugen Chebac.

  Ce vină are preşedintele CJ Eugen Chebac în atribuirea contractului începând din 2004, în condiţiile în care atunci era simplu consilier judeţean şi nici măcar nu făcuse parte din comisia de selectare a firmelor condusă de Cosca.

  Mai mult de atât, după ce a devenit preşedinte al CJ Galaţi, Eugen Chebac s-a confruntat cu o situaţie ciudată, lipsa ofertelor altor firme. După ce în perioada 2004-2008 Eugen Durbacă a dat toate contractele numail a Risk Com, celelalte firme au considerat că nu au şansele unei reale competiţii la Galaţi şi au refuzat să mai depună oferte doar aşa, ca să se afle în treabă.

  Afacerile „lapte-corn” la Brăila şi Constanţa, girate de PSD

  Dovada că Risk Com SRL este firmă din clientela PSD constă în contractele încheiate din 2005 de firma lui Rădulescul a Brăila de preşedintele CJ şi PSD Brăila, dar şi colaborarea cu oamenii preşedintelui PSD Constanţa, Radu Mazăre.

  În 2007, au încercat şi o intrare în judeţul Constanţa, printr-o combinaţie cu clientela politică a lui Mazăre. Conform contractului încheiat cu preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu (PSD), mâna dreaptă a lui Mazăre, cornurile ar fi trebuit să fie distribuite de SC Dobre şi Fii SRL Constanţa, al cărui patron este Mircea Dobre (PSD), fost consilier local PSD şi un apropiat al lui Radu Mazăre, Lactaprod SRL urmând să distribuie laptele. Omul lui Mazăre s-a mulţumit cu un comision, subcontractând distribuirea cornurilor către Lemi Star SRL Brăila, a lui Petrea şi Gligore, care a distribuit biscuţi în loc de cornuri. Nici Lactaprod nu şi-a făcut treaba, pentru că în loc de lapte a distribuit cubuleţe de brânză topită, produse de Lacta SA Giurgiu, controlată de controversatul om de afaceri Cătălin Chelu.

  Revenire a „artizanilor” afacerilor marca USL, Gogoncea şi Cosca

  Doi dintre artizanii afacerii „lapte – corn”la Galaţisunt pe punctul de a reveni în prim-planul politicii locale. Dan Lilion Gogoncea a fost pus de Dan Nica pe lista consilierilor judeţeni USL, ca să devină eminenţa cenuşie care să îl înveţe pe Bacalbaşa tainele contractelor pe bani publici, iar Radu Cosca este susţinut de liderii PC şi USL pentru a ocupa una din cele două funcţii de viceprimar.

  Raportează
 • postat de http://www.obiectivbr.ro/sugativa-risk_id45123 Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 10:40 Link la comentariu
  0
  0

  Încă de la începuturile programului "Lapte-Corn", câştigătorul licitaţiilor organizate pentru asigurarea pachetului zilnic al elevilor a fost firma "Risk Com", la care unicul asociat este Ştefan Rădulescu, actualul director al "Electrica - Distribuţie" Brăila. Fie că a fost singur sau că a subcontractat apoi un segment al programului, anual firma respectivă a ieşit învingătoare chiar dacă printre contraofertanţi s-au numărat actori importanţi gen "La Dorna". Într-un fel sau altul, "chifteaua" a fost împărţită frăţeşte doar la început, între firmele locale, printre care s-au numărat şi cea a fostului primar, Constantin Sever Cibu sau a fostului preşedinte al PRM, Mihai Dănuţ ori a cunoscutului om de afaceri Matei Fecioru. În afacere a intrat în forţă şi cunoscuta firmă brăileană din domeniul procesării laptelui, SC "Paco" şi nici n-a mai ieşit din cărţi, deşi scandalurile cu privire la calitatea produselor livrate au ţinut de multe ori prima pagină a ziarului nostru.

  Potrivit statisticilor, pentru anul şcolar 2004 - 2005, adjudecatarul licitaţiei, adică "Risk Com", a încasat din bani publici un milion de euro pentru laptele şi cornul distribuite zilnic în şcolile din municipiu şi judeţ. Şi în anul următor suma a fost aceeaşi, abia în sezonul 2006 - 2007 s-a înregistrat o creştere, firma încasând 1,1 milioane de euro. În următorul an creşterea a fost mai mare, ajungându-se la o valoare de 1,3 milioane de euro, iar în anul şcolar 2008 - 2009 a fost de 1,6 milioane euro, cu precizarea că în acel an Guvernul a dat undă verde pentru acordarea pachetului şi elevilor de gimnaziu, ceea ce a presupus un supliment de circa 300.000 de euro. Pentru anul trecut potul a crescut la 1,7 milioane de euro, în contextul în care valoarea unui pachet a fost de 1,17 lei cu tot cu TVA. Raportat la un efectiv de circa 35.000 de elevi, a rezultat o valoare de 7,16 milioane de lei, adică echivalentul celor 1,7 milioane de euro menţionaţi anterior. De adăugat ar fi că pe finalul anului şcolar 2009 - 2010 Guvernul s-a hotărât să suplimenteze programul, adăugând şi fructe pachetului lapte plus corn, aşa cum stabileau normativele europene. În cazul judeţului nostru s-a ales varianta distribuirii de mere, însă fiind organizată licitaţia pe ultima sută de metri şi existând şi o contestaţie, nu s-a putut aplica întreg programul. Drept pentru care, aşa cum au explicat surse din cadrul Consiliului Judeţean Brăila, s-a reuşit suplimentarea cu mere a meniului tradiţional doar pentru un interval de 15 zile. Asta a adus în conturile SC "Risk" circa 28.000 euro. Dacă tragem linia după aceşti 6 ani de acces direct la banii publici, rezultă că firma respectivă a rulat prin conturi aproximativ 7,72 milioane de euro.

  07laptecorn1Potul anului şcolar 2010 - 2011 este de 2 milioane de euro

  Dacă zodia norocoasă se va prelungi şi pentru anul şcolar 2010 - 2011, ar mai urma calea sumelor menţionate mai sus alte 2 milioane. Dar aici trebuie făcută o precizare: aceea că banii pentru merele ce vor fi distribuite elevilor provin din fonduri europene şi doar banii pentru tradiţionalul lapte-corn sunt din fondurile CJ Brăila. Potrivit anunţurilor publicate recent de Consiliul Judeţean pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) sumele pentru cele două programe se cumulează la aproximativ 8,4 milioane de lei, cu tot cu TVA, adică echivalentul a 2 milioane de euro.

  Defalcat pe cele două programe, situaţia se prezintă astfel: pentru mere suma alocată în lei este de 1,14 milioane lei (fără TVA), iar pentru lapte şi corn alocarea este de aproape 6 milioane de lei (fără TVA). În ambele cazuri durata contractului este de 175 de zile (începând de la 15 septembrie 2010 până la 15 iunie 2011) şi se referă la un număr de aproximativ 35.000 de elevi.

  De asemenea, ofertanţii trebuie să depună o garanţie de participare şi încă una pentru buna execuţie în cuantum de 1% din valoarea contractului.

  Termenul limită de depunere a ofertelor este 11 august, licitaţiile urmând a fi susţinute în sediul Consiliului Judeţean Brăila, în aceeaşi zi, la ora 12.00.  "Lapte-corn" mai mult un eşec decât o reuşită

  * au fost înregistrate numeroase cazuri în care calitatea produselor oferite copiilor lăsa de dorit * de multe ori laptele ajungea să fie dat căţeilor *

  De-a lungul anilor, au existat numeroase scandaluri legate de programul "Lapte-Corn". De exemplu, s-a constatat că în multe rânduri cornurile erau "departe" din punct de vedere calitativ, de cele prezentate iniţial de către adjudecatar. Erau vechi şi tari sau nu aveau niciun gust întrucât zahărul era insuficient sau chiar lipsea, fapt ce le-a făcut neatractive pentru copii. Cel mult se jucau cu aceste cornuri folosindu-le ca proiectile sau mini-mingi de fotbal. Dar nici laptele, care în ultimii ani a fost furnizat de "PACO", nu a respectat întotdeauna criteriile minim calitative impuse prin caietele de sarcini. Uneori laptele avea un aspect atât de dubios, încât profesorii au făcut reclamaţii la Prefectură vis-a-vis de situaţia creată. Iar controlalele ce au urmat au confirmat deficienţele reclamate. Situaţia s-a ameliorat pentru o scurtă perioadă, după care problemele au reînceput. O altă hibă a programului a fost, şi în continuare persistă, asocierea nepotrivită dintre produsele alese pentru a fi distribuite elevilor. De exemplu, s-a ajuns în situaţia de a se combina napolitanele cu brânza topită sau chiar cu unt, cunoscut fiind că umplutura napolitanelor deja avea un conţinut mare de grăsimi vegetale. Toate aceste probleme au condus ca, de cele mai multe ori, laptele şi cornurile să fie date la căţei şi pisici, o dovadă în plus a "reuşitei" programului. Au existat şi există excepţii de la această regulă, în sensul că, în continuare, copiii cu situaţii materiale dificile în familie vin la şcoală tocmai pentru cornul şi laptele date de Guvern, consumând fără să stea prea mult pe gânduri produsele oferite.

  Raportează
 • postat de gl Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 09:16 Link la comentariu
  0
  0

  Parinti , mergeti la presedinta comitetului de parinti pe scoala, cei din comitetul de parinti si solicitati sa se faca tabele in care sa semneze toti parintii , pe clase, ca nu-i mai primesc pe afaceristii cu laptele si cornul lor in scoli. FACETI ACEST LUCRU IN TOATE SCOLILE, APOI ADRESATI-VA INSPECTORATULUI SCOLAR SI CJ.

  Faceti ceva, nu acceptati toate aceste golanii .

  Raportează
 • postat de STEFANICA costelus smecheru OBAMA Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 09:10 Link la comentariu
  0
  0

  DOAMNE FERESTE.....ROMANII ASTIA PARCA SUNT AMERICANI....AICI VOTEAZA PDL-UL DINCOLO PE MINE ....SI-SI BAT JOC DE TOTI SI DE TOATA................JUGLA AFRICANA NU ALTCEVA.....ACOLO NE TRATAM "CONDITIILE" NATURAL, CU PLANTE.....

  Raportează
 • postat de floare de lotus Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 08:33 Link la comentariu
  0
  0

  De ce nu fac parintii proteste sa se renunte la program?? De ce nu se cer in strada locuri de munca si mariri de salarii?? Pentru ca suntem romani obisnuiti cu capul plecat!!!!

  Raportează
 • postat de sambata Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 07:06 Link la comentariu
  0
  0

  NU DOAR REZILIATI CONTRACTUL , DESFIINTATI-I ! ASTIA SUNT DE LA BRAILA , PRIETENI CU TITI DUMITRIU ( PDL ) , IMPLICIT CU RESMERITA (PDL ), DAR SI CU RAMASITELE DE PRIN INSPECTORATUL SCOLAR . E O INLANTUIRE DE INTERESE SI BANI, DECI , SUPORTATI , PARINTI , UMILINTA DE A LI SE ARUNCA VIERMI IN MANUTE COPIILOR VOSTRI !

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 00:46 Link la comentariu
  0
  0

  Daca traia Ceausescu jar mancau aia, mineri deveneau peste noapte si tasu si masa si pramatia patroana risk-AU sa si-o IA PE COCASA... GARANTAT! MANCAU CE VINDEAU!

  Raportează
 • postat de Corbu suparat Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 00:13 Link la comentariu
  0
  1

  Daca tot investigati faza cu "Cornul" si "Laptele" de ce nu va interesati si de "cornurile" alea care sunt cel mult niste chifle, daca nu chiar turte de cea mai proasta calitate. O chifla de 50 de bani e mai buna decat porcaria aia. Copilul meu e in clasa I si primeste asa ceva in fiecare zi deci stiu despre ce vorbesc. Isi bat joc de copii pe banii publici. Risk sau ce firma o mai fi ar trebui inchisa nu amendata....

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.