"50 la sută din materia din manualele de matematică de a V-a şi a VI-a nu se mai regăseşte în programă"

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

I-am întrebat pe câţiva profesori gălăţeni care are fi în opinia lor primul lucru care ar trebui pus la punct anul acesta în învăţământ.

Romeo Zamfir, director-adjunct la CNVA: „A anunţat şi ministrul că va face modificări la programe şi manuale. Consider că aceste două lucruri sunt chiar prioritare. De exemplu, elevii de la clasele a V-a şi a VI-a lucrează după manuale din 1996. În proporţie de 50 la sută dintre cunoştinţele cuprinse în aceste cărţi nu se mai regăsesc în programa şcolară. De asemenea, şi programele trebuie adaptate prevederilor din Legea Educaţiei.”

Gabriel Enache, director-adjunct la Colegiul „Cuza”: „Ar  trebui început cu o finanţare corespunzătoare a învăţământului. Am înţeles că bugetul alocat pe 2013 Educaţiei nu va fi mai mare de 3 la sută din PIB. Este foarte puţin. Ştim, este criză, poate nu se pot aloca chiar 6 la sută, dar sub 4 la sută nu ar fi trebuit să se scadă. Sunt o mulţime de investiţii începute de ani buni, care nu vor putea fi măcar continuate, ca să nu mai vorbim de finalizarea lor. Pe termen lung, ar trebui schimbate manualele şi programele. Dar şi acest lucru presupune existenţa unor fonduri. Editarea unui set nou de manuale costă destul de mult.”

Constantin Ciosu, liderul gălăţean al FEN: „Ar trebui să se aplice Legea Educaţiei existente, cu completările şi modificările care se impun. În niciun caz nu ar trebui să se schimbe legea, aşa cum am auzit că intenţionează unii. E nevoie de timp pentru ca implementarea unor prevederi să poată fi făcută corect, nu iese nimic dacă încerci să aplici o lege nouă de la un an la altul. Sperăm că noul ministru nu va mai pune în practică lucruri care s-au dovedit a fi greşite în trecut, aşa cum au făcut alţi miniştri.”

Citit 1314 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Ianuarie 2013 09:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.