După prima săptămănă de şcoală, elevii vor primi orgolii, în loc de corn şi lapte

După prima săptămănă de şcoală, elevii vor primi orgolii, în loc de corn şi lapte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Firma Risk a contestat licitaţia pe motiv că doreşte să poată livra şi înlocuitori ai produselor, respectiv brânză topită, biscuiţi şi napolitane * Merele vor ajunge în şcoli cel mai probabil abia în luna martie  


De la county-managerul Costel Fotea am aflat că există riscul ca elevii din Galaţi să nu mai primească lapte şi corn, începând cu data de 21 ianuarie, când expiră contractul de negociere directă. „Noi am făcut tot ce trebuie ca licitaţiile să aibă loc conform legii, dar firma Risk a depus contestaţie, atât la licitaţii cât şi la contractul prin negociere directă, prin care solicită să se permită înlocuirea laptelui şi cornului cu substituente ale acestora, brânză topită, biscuiţi şi napolitane, astfel încât să poată să facă aprovizionarea săptămânal şi nu în fiecare zi. Noi am gândit un program prin care încercam aprovizionarea cu produse proaspete, pentru fiecare zonă a judeţului. Iată că orgoliile şi interesele unora ne împiedică să facem acest lucru. Pe data de 21 ianuarie expiră contractul prin negociere directă, iar noi nu putem nici să facem licitaţia, nici să facem un alt contract prin negociere directă, deoarece Risk a contestat pe toată linia şi trebuie să aşteptăm răspunsul de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC)”, ne relatează reprezentantul CJ, Costel Fotea.

Legislaţia încurcă şi mai mult iţele 

Acesta a mai declarat că speră ca răspunsul de la CNSC să vină cât mai repede posibil, mai ales că, susţine el, contestaţiile depuse de Risck sunt nefondate. „E normal ca noi să încercăm o aprovizionare cu produse de cât mai bună calitate şi să ne dorim ca livrarea să se facă dacă se poate zilnic, nu la o săptămână. Sperăm ca şi cei de la CNSC să înţeleagă acest lucru şi să ne trimită răspuns mai devreme. Dacă nu, elevii vor mânca orgolii din 22 ianuarie, nu pentru că aşa ne dorim noi, ci pentru că aşa vrea administratorul firmei Risk”, adaugă Fotea. Acesta susţine că termenul de soluţionare a contestaţiilor este destul de larg, 3 de zile. „Şi nu este normal. La chestiuni atât de importante cum este hrana unor copii, soluţiile ar trebui date în 2-3 zile”, mai spune el.

Mere, la primăvară

Cu paşi ca de melc merge şi licitaţia pentru programul „Mere în şcoli”. Deşi la finele anului trecut reprezentatul CJ promitea că elevii vor începe semestrul al II-lea cu câte un măr pe bancă, acum ne-a declarat că acest lucru se va întâmpla cel devreme la sfârşitul lui februarie, mai sigur în martie: „Licitaţia este în curs de desfăşurare. Avem tot timpul având în vedere că mere se acordă doar 90 de zile pe an”.

Citit 2477 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Ianuarie 2013 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.