După prima săptămănă de şcoală, elevii vor primi orgolii, în loc de corn şi lapte

După prima săptămănă de şcoală, elevii vor primi orgolii, în loc de corn şi lapte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Firma Risk a contestat licitaţia pe motiv că doreşte să poată livra şi înlocuitori ai produselor, respectiv brânză topită, biscuiţi şi napolitane * Merele vor ajunge în şcoli cel mai probabil abia în luna martie  


De la county-managerul Costel Fotea am aflat că există riscul ca elevii din Galaţi să nu mai primească lapte şi corn, începând cu data de 21 ianuarie, când expiră contractul de negociere directă. „Noi am făcut tot ce trebuie ca licitaţiile să aibă loc conform legii, dar firma Risk a depus contestaţie, atât la licitaţii cât şi la contractul prin negociere directă, prin care solicită să se permită înlocuirea laptelui şi cornului cu substituente ale acestora, brânză topită, biscuiţi şi napolitane, astfel încât să poată să facă aprovizionarea săptămânal şi nu în fiecare zi. Noi am gândit un program prin care încercam aprovizionarea cu produse proaspete, pentru fiecare zonă a judeţului. Iată că orgoliile şi interesele unora ne împiedică să facem acest lucru. Pe data de 21 ianuarie expiră contractul prin negociere directă, iar noi nu putem nici să facem licitaţia, nici să facem un alt contract prin negociere directă, deoarece Risk a contestat pe toată linia şi trebuie să aşteptăm răspunsul de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC)”, ne relatează reprezentantul CJ, Costel Fotea.

Legislaţia încurcă şi mai mult iţele 

Acesta a mai declarat că speră ca răspunsul de la CNSC să vină cât mai repede posibil, mai ales că, susţine el, contestaţiile depuse de Risck sunt nefondate. „E normal ca noi să încercăm o aprovizionare cu produse de cât mai bună calitate şi să ne dorim ca livrarea să se facă dacă se poate zilnic, nu la o săptămână. Sperăm ca şi cei de la CNSC să înţeleagă acest lucru şi să ne trimită răspuns mai devreme. Dacă nu, elevii vor mânca orgolii din 22 ianuarie, nu pentru că aşa ne dorim noi, ci pentru că aşa vrea administratorul firmei Risk”, adaugă Fotea. Acesta susţine că termenul de soluţionare a contestaţiilor este destul de larg, 3 de zile. „Şi nu este normal. La chestiuni atât de importante cum este hrana unor copii, soluţiile ar trebui date în 2-3 zile”, mai spune el.

Mere, la primăvară

Cu paşi ca de melc merge şi licitaţia pentru programul „Mere în şcoli”. Deşi la finele anului trecut reprezentatul CJ promitea că elevii vor începe semestrul al II-lea cu câte un măr pe bancă, acum ne-a declarat că acest lucru se va întâmpla cel devreme la sfârşitul lui februarie, mai sigur în martie: „Licitaţia este în curs de desfăşurare. Avem tot timpul având în vedere că mere se acordă doar 90 de zile pe an”.

Citit 2241 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Ianuarie 2013 18:05

6 comentarii

 • postat de cosmos
  Luni, 14 Ianuarie 2013 09:28
  Jos cu firma asta de KAKA
  0
  0
  Raportează
 • postat de un invatator de la sat
  Joi, 10 Ianuarie 2013 13:19
  Si cornurile sunt ca niste ghilele, unele expirate de foarte multe ori, acum sa mai aduceti si biscuiti de armata.. ca doar nu le dati copiilor vostri..Sa traiasca licitatia.............de ochii lumii! Rusineeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de parinte
  Joi, 10 Ianuarie 2013 12:33
  Foarte bine ca nu le mai da, eu una NU sunt de acord nici cu BRANZA TOPITA....am avut lapte cu viermi, ne mai trebuie branza inacrita sau, de ce nu tot cu VIERMI!
  Isi bat joc de noi.... de copii nostri!!!
  Renuntati la acest program si mariti alocatia copiilor, care si asa este in bataie de joc, pus pe hartie cheltuiala va fi mult mai mica, si copii / parintii multumiti....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Riscul
  Joi, 10 Ianuarie 2013 09:54
  Unde-i Bacalbasa care tot urla ca se fura laptele si cornul copiilor? El ce face acum? Substituie laptele si cornul copiilor? Tot urla ca firma Risck fura si face si drege si dupa licitatie tot Risck a iesit! Prietenii stiu ca Bacalbasa asteapta un lapte si un corn mai mare de la firma Risck!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Doina
  Joi, 10 Ianuarie 2013 09:34
  decat sa se dea prafi in ochi cu aceste produse de proaste calitate, mai bine ar creia locuri de munca pt parinti, si ar mari salariile parintilor astfel incat acestia sa poata pune un pachetel decent in ghiozdanul copiilor lor!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un parinte
  Joi, 10 Ianuarie 2013 06:07
  Cei de la Risk, mai bine spus, cea de la Risk vrea sa inceapa iar sa livreze branza topita stricata, acrita, pe care nici cainii comunitari n-o mananca si porcariile acelea de napolitane care parca sunt paini, fara zahar, fara nimic? Ne-au fraierit niste ani si acum, cand totul mergea bine, o sa-i lasati sa faca iar nelegiuirile lor, cu alimente alterate pentru copii? Mai bine renuntati la programul acesta decat sa-i lasati pe cei de la Risk sa practice vechile obiceiuri...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.