Universitatea "Dunărea de Jos" va interzice complet fumatul în spaţiile închise
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Universitatea "Dunărea de Jos" va interzice complet fumatul în spaţiile închise
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fumatul în spaţiile Universităţii "Dunărea de Jos" va fi complet interzis în foarte scurtă vreme. Deşi existau şi până acum interdicţii legate de fumat, prorectorul Adrian Lungu recunoaşte că acestea erau deseori încălcate, atât de profesori, cât şi de studenţi. "Sper să nu ne controleze nimeni în această perioadă pentru că am lua amendă. Oricum, ne vom întâlni în foarte scurtă vreme să stabilim ce este de făcut, pentru că trebuie să luăm măsuri în acest sens. Eu sunt fumător, dar trebuie să îi respectăm şi pe cei care nu fumează", a declarat prorectorul Adrian Lungu. Soluţia pe care o vede profesorul Lungu este amenajarea unor spaţii speciale pentru fumat. "Probabil că vom avea nişte spaţii special amenajate, însă nu ştiu care va fi exact soluţia pentru că o astfel de amenajare costă. Şi nu mă refer neapărat la investiţie, cât la faptul că trebuie scoase din circuitul activităţilor didactice o serie de spaţii. Nu ştiu dacă vom amenaja peste tot, în toate corpurile, însă trebuie să existe măcar câteva", a mai spus Adrian Lungu.

Senatul României a adoptat, săptămâna aceasta, un proiect de lege prin care fumatul va fi interzis în toate spaţiile publice, inclusiv în cele de la locul de muncă: instituţii publice locale şi centrale, instituţii economice, de alimentaţie, de turism, de învăţământ, sanitare, medicale, culturale, în mijloacele de transport în comun, inclusiv gări şi aeroporturi, de stat sau private.

Citit 1422 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Ianuarie 2013 16:09

2 comentarii

 • postat de Marian
  Duminică, 13 Ianuarie 2013 12:19
  Cine spune ca nu se poate lasa de fumat e un mincinos, am fumat 5 ani si treptat in 4 luni am renuntat la fumat, poti singura problema e sa vrei nu sa te minti singur ca daca te lasi de fumat te ingrasi sau e singurul mod prin care te poti calma e o tampenie.

  Si pentru intelectualul de mai jos, stii ce inseamna democratie? inseamna libertate, atat timp cat actiunile tale nu il afectezi pe celalalt de langa tine, in acel moment imi incalci libertatea mea, eu unul nu mai suport fumul de tigara, de ce as fi obligat sa stau in fumul tau de tigara ? sau in mirosul tau de tutun?

  Mi se pare o initiativa corecta, fumatul nu este obligatoriu pentru a supravietui si a trai in conditii normale, este doar un moft al societatii actuale.

  Cat despre: De ce nu se respecta semnele de "Interzis fumatului" de prin Facultati e simplu nu se sinchiseste nimeni sa si aplice sanctiuni mai ales cand profesorul fumeaza cot la cot cu studentul...
  0
  0
  Raportează
 • postat de emilian
  Joi, 10 Ianuarie 2013 14:33
  Probabil ca si proprectorul stie citi in engleaza; cred ca mai bine decat muuulti senatori.
  Chestia asta cu interzisul fumatului (si altele, de altfel) aduce a neo-nazism; nu numai ca lucrurile nu stau asa cum reiese din propagand mediatica, scolara si partial - medicala.
  Il invit la studiu, ca tot universitaru' "se da in vant" dupa citit:

  The Scientific Scandal of Antismoking
  http://members.iinet.net.au/~ray/TSSOASb.html

  Smoking does NOT cause lung cancer, in fact it just might protect you from nuclear fallout
  http://www.lcolby.com/b-chap9.htm

  Smoking Helps Protect Against Lung Cancer
  http://web.archive.org/web/20050214135605/http://vialls.net/transpositions/smoking.html

  Health Benefits of Smoking Tobacco
  http://www.sott.net/articles/show/221013-Health-Benefits-of-Smoking-Tobacco

  Smoking Does Not Cause Lung Cancer (According to WHO/CDC Data)
  http://www.data-yard.net/10c/siepmann1.htm

  Anti-smoking guru dies of lung cancer
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/6194670.stm
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.