Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
5 comentarii

Deşi unii consideră că măsura duce la scăderea calităţii în învăţământ, conducerea ISJ susţine că e de acord cu ordinul ministerial


Fostul ministru al educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi-a pus semnătura, la sfârşitul mandatului său, şi pe un ordin prin care liceele codaşe la bacalaureat nu vor mai fi sancţionate de lege cu reducerea cu 15 la sută a numărului de locuri la clasa a IX-a, aşa cum a dispus Daniel Funeriu.
Noua metodologie aprobată de Ecaterina Andronescu se va aplica în următorul an şcolar.
În ciuda rezultatelor dezastruoase care se înregistrează an de an la examenul de bacalaureat, liceele cu rată de promovare mai mică de 15 la sută nu vor mai fi sancţionate prin reducerea numărului de înscrieri în clasa a IX-a.
Ecaterina Andronescu spune că a adus această modificare pentru că vechea soluţie nu a adus niciun rezultat favorabil. "Sancţiunea aceea nu a produs niciun fel de efecte. Şcolile care au avut rezultate proaste înaintea introducerii prin ordin de ministru a acelei sancţiuni, au avut rezultate la fel de proaste şi la un an după introducerea acestei măsuri", a motivat Ecaterina Andronescu această decizie.
Pe lista neagră a liceelor cu promovabilitate sub 15 la sută se află cinci  instituţii gălăţene: Grupul Şcolar „Anghel Saligny”, Liceul din Tudor Vladimirescu, Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” (Metalurgic), Grupul Şcolar „Ov. Caledoniu” Tecuci, Liceul Particular „Concord” Tecuci şi Colegiul Tehnic „Paul Dimo”.

„S-au pedepsit nişte licee care n-au nicio vină”

Conducerea ISJ susţine că decizia fostului ministru al Educaţiei este una bună, deoarece tot diminuând de la an la an numărul de locuri la aceste unităţi de învăţământ s-ar ajunge la dispariţia lor. „Sunt licee care au specializări care se cer pe piaţa muncii şi chiar nu ar fi de dorit să le desfiinţăm. Aşa am rămâne doar cu licee teoretice, ceea ce nu-i de dorit, deoarece s-ar înmulţi numărul şomerilor. Prin decizia lui Funeriu, s-au pedepsit nişte licee care n-au nicio vină. Acestea primesc elevi în clasa a IX-a care n-au reuşit să ia măcar 5.00 la evaluarea naţională. Cum să-i aduci la un nivel la care să promoveze bacalaureatul? Absolvenţii acestor unităţi au însă multiple posibilităţi de angajare, deoarece au certificate de competenţe profesionale recunoscute în toată Europa în meserii care se cer pe piaţa muncii. Ei sunt meseriaşi buni şi fără diplomă de bacalaureat”, spune Laura Marin.

Citit 1513 ori Ultima modificare Marți, 05 Februarie 2013 17:49

5 comentarii

 • postat de x pentru y Vineri, 08 Februarie 2013 09:31 Link la comentariu
  0
  0

  nu ai inteles nimic, trebuia sa tragi concluzia ca nu toti elevii sunt de liceu ci trbuie sa faca o profesionala, e clar faci parte dintre cei cu tupeu si salb pregatiti, pacat

  Raportează
 • postat de educator Miercuri, 06 Februarie 2013 20:40 Link la comentariu
  0
  0

  "problema y", dar tare găunos mai eşti! Ca înverşunat pedelist ce eşti te-ai privit în oglindă şi ai comentat ceeace ai văzut. Adică, ai văzut un cap sec. Nu era vorba de "elevi titanici" ci de munca titanică a cadrelor didactice de la liceele pe la care trec cei de-alde tine. Şi nu era vorba de măsura abramburicăi de a desfiinţa şcolile profesionale ci de măsura de a nu fi sancţionate nişte instituţii de învăţământ în care cadrele didactice muncesc titanic. Cât despre şcolile profesionale, acestea pot funcţiona şi ca structuri în cadrul liceelor.
  P.s. Am comentat pentru alţii pentru că (sunt sigur) nici acum nu ai înţeles nimic. Totuşi, "succesuri" la comentariile viitoare.

  Raportează
 • postat de problema y Miercuri, 06 Februarie 2013 19:42 Link la comentariu
  0
  0

  Educatorului X cap-sec îi spunem că locul "elevilor titanici" este la şcolile profesionale şi nu la liceu. Măsura lui Funeriu era foarte bună. Măsura abramburicăi de renunţare la şcolile profesionale era tâmpită şi servea, cum toată lumea ştie, facultăţilor private. Consecintele se văd. Şi, nu doar în scăderea ratei de promovabilitate la bac.

  Raportează
 • postat de educator Miercuri, 06 Februarie 2013 19:06 Link la comentariu
  0
  0

  Un cap sec cu nume predestinat de gropar, care a fost ilicit ministru a educaţiei, a vrut prin acea măsură să mai facă un pas mare spre desfiinţarea învăţământului. Unui bolnav nu-i amputezi părţi ale corpului ci-i dai întăritoare cu care să se refacă. Iată că şi aceea care a fost supranumită "abramburica" a luat o măsură f. bună. Locul tinerilor este pe băncile şcolilor şi nu pe maidane, prin canalizări, prin baruri şi altele asemenea. Şi are dreptate " problema X", în aceste instituţii şcolare se depune o muncă titanică, uneori de Sisif, dar pentru educaţie nici un efort nu este prea mare.

  Raportează
 • postat de problema X Miercuri, 06 Februarie 2013 12:29 Link la comentariu
  0
  0

  Cine nu preda la astfel de licee habar nu are cu ce probleme se confrunta profesorii, cand profesorul mai mult de jumatate de ora trebuie sa faca educatie in loc sa-si sustina ora, la astfel de licee vin elevi care nu stiu tabla inmultirii si sistemul premaret vrea sa ia si BAC-ul in contextul in care acei elevi nici nu pun mana pe carte. Sunt situatii in care tipul de elevi de care vorbeam este promovat pentru ca nu se fac clasele, si multe alte probleme sociale. Intrebare "cum sanctionezi un elev care dupa ce-i dai tema, replica,...imi bag...in ea de tema", la clasa a XII ce-i spui unui astfel de elev, este una dintre situatiile problema cu care se confrunta profesorii de la liceele unde vin elevi foarte slabi pregatiti si needucati.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.