Dezastru la simularea evaluării naţionale. Şapte şcoli cu promovabilitate zero la matematică

Dezastru la simularea evaluării naţionale. Şapte şcoli cu promovabilitate zero la matematică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doar 40,16 la sută dintre elevii de-a VIII-a au reuşit să obţină note peste 5,00 la această disciplină


Rezultatele simulării examenului de evaluare naţională sunt dezastruoase la matematică, unde doar 40,16 la sută dintre elevii de clasa a VIII-a au reuşit să ia note de la 5,00 în sus, anunţă inspectoarea generală Laura Marin. Nicio instituţie de învăţământ (nici măcar CNVA) nu a reuşit să obţină procent de promovare de 100 la sută la această disciplină, în schimb sunt  şapte unităţi de învăţământ gimnazial unde nici un elev nu a reuşit să obţină notă de trecere. E vorba de şcolile din Bălăbăneşti, Toflea, Iveşti Nr. 3, Coasta Lupei, Băleni, Oancea şi Furcenii Noi.

Fluctuaţia profesorilor, una din cauzele dezastrului

„Pe lângă faptul că nici elevii nu învaţă, e vorba şi de o fluctuaţie a cadrelor didactice din aceste sate, fiind localităţi unde naveta este foarte grea sau chiar nu se poate face zilnic. Acolo unde sunt maşini dese şi se poate face naveta, se constată că elevii au rezultate mult mai bune la simulare şi în general la examene. Lipsa posibilităţilor de navetă se răsfrânge şi asupra elevilor, aceştia având goluri foarte mari. Sperăm ca măcar lucrurile esenţiale să poată fi puse la punct până la examenul naţional, pentru că este greu să acoperi doar în câteva zille toate golurile”, spune Laura Marin, admiţând însă şi faptul că subiectele la simularea la matematică au fost ceva mai grele decât s-au dat de regulă la examene.

78,91 la sută promovabilitate la limba română

La limba şi literatura română, procentul de promovare este mult mai ridicat, 78,91 la sută dintre elevi obţinând note peste 5,00. „Sunt şi şcoli unde au luat peste 5,00 toţi elevii, cum ar fi Şcoala Nr. 13, Şcoala Nr. 3 Lieşti, CNVA şi Pedagogic, dar şi unităţi care n-au depăşit zece procente - Şcoala din Măcişeni şi Şcoala Nr. 3 din Iveşti”, mai spune şefa învăţământului gălăţean.

Citit 3600 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Mai 2013 17:41

12 comentarii

 • postat de smecher
  Duminică, 26 Mai 2013 10:05
  nu stiu daca ati constatat dar aceste simulari propriu-zise au stricat foarte mult notele elevilor ceea ce nu este deloc bine
  0
  0
  Raportează
 • postat de galateanul
  Sâmbătă, 25 Mai 2013 11:47
  Orice spuneti despre LVA, sper ca sunteti constienti ca diferenta dintre CNVA si celelalte scoli din Galati e una astronomica. LVA-ul da olimpici la toate materiile importante(matematica,fizica,informatica,chimie).Celelalte scoli nu prea viseaza la asa ceva.Poate 1-2 elevi buni invata la alte scoli din Galati,dar aceia sunt niste exceptii. Nu prea inteleg de ce puneti accentul pe faptul ca nu tot LVA-ul are 100%.Eu zic ca buba e ca 7 scoli sunt 0 la mate.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Agamita Dandanache
  Sâmbătă, 25 Mai 2013 10:19
  Sa inteleaga mosul ramolit ca la sc. nr 3 Liesti toata lumea cu neuronii bronzati inainte de vreme este geniala la matematica si la cativa km departare toti scolareii din sc.3 ivesti sunt anti-materie ? Eu as mai pune o camera-doua video daca mi s-ar cere parerea politica educationala, in loc sa simulez ca simulez ceva...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vasile, Grigore, Ioan......
  Vineri, 24 Mai 2013 22:12
  Rezultatele in invatamant mai sunt influentate si de instabilitatea cadrelor didactice. Cum e posibil ca un cadru didactic sa-si piarda an de an, vara de vara timpul cu examenul de titulariz. in baza caruia poate obtine doar un post pe un an de zile deoarece posturi titularizabile nu exista pt multe discipline. Factorii decidenti sa ia masuri urgente la nivel de minister pt. incheierea contractelor cadrelor didactice cu nota de cel putin 5, pe o perioada nedeterminata. Elevii sunt derutati. Nu e posibil asa ceva. Un cadru didactic s-a calificat odata pt totdeauana. Ce rost mai au aceste examene an de an?! Ajung unii in prag de pensionare si tot sunt trimisi la examen. Cerem masuri urgente in timp util. Repartitia sa se faca tinandu-se cont de domiciliul cadrelor didactice. Ca tot punem la dosar cartea de identitate. Sa se produca efecte in urma acestei cereri si mai e una la fel de presanta. E vorba de salariul cadrelor. Vrem echitate comparand cu celelalte institutii unde salariile suint la cel putin la nivel European. Nu mai are nici lumea care munceste bani pt supravietuire. E o criza fara precedent!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Vineri, 24 Mai 2013 08:38
  "Nicio instituţie de învăţământ (nici măcar CNVA) nu a reuşit să obţină procent de promovare de 100 la sută la această disciplină." E vorba de matematica.
  Cand, la "indemnul tovarasesc" al primului secretar se infiintau clase suplimentare pentru odraslele cocotatilor de partid, ploduri ce erau nulitati absolute si intrau "ca oile" cu medii de 3 si 4 tu nici nu existai.
  Esti frustrat rau de tot, amice. Stai linistit, nu te forta, pastreaza-ti fortele pentru capsunile din Spania...
  0
  0
  Raportează
 • postat de n-am terminat la LVA
  Vineri, 24 Mai 2013 06:36
  asa e cum spune cel care a postat joi - 10:44... suparati pe limitele noastre si ale copiilor nostri - ne opunem, jignim, acuzam... atat putem... e trist, dar foarte adevarat
  0
  0
  Raportează
 • postat de @EU
  Vineri, 24 Mai 2013 01:02
  Băi eule eşti precum un cocoş latino emasculat, "EU supremul"....
  Păi da, grandomania LVA-ului ţine din a doua jumătate a veacului al XIX-lea. Are toate motivele.
  Dacă-i un liceu "amărât" înseamnă că ai o serioasă tulburare de tip narcisică patologică, aceasta fiind caracterizată prin bântuirea pe site-uri dându-ţi cu părerea în toate problemele pe care nu le pricepi. Un fel de monica tatoiu.
  Nu ai credinţa că eşti mai bun decât ceilalţi?Că eşti special? Nu simţi prezenţa unor fantezii despre putere, succes şi atractivitate? N-ai admiraţia propriilor realizari şi talente? Nu te macină aşteptarea continuă de laude din partea muritorilor? Îţi recomand o doză medie de serotonină. Poa' să fie şi ceva torazină.
  În articol era vorba, totuşi, despre...altceva.

  În articol era vorba, totuşi, despre...altceva
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Joi, 23 Mai 2013 21:52
  "cei care au făcut liceul in Târgul nostru sunt impartiti in două: care au absolvit LVA-ul si aceia care au terminat ...altceva."
  Chiar asa sa fie ? Un amarat de liceu cu fite de anii "80. Sunt destui cei care au terminat altceva si care acum sunt cu capul pe umeri. Si pe timpul "ciuruitului" LVA-ul suferea de grandomanie, exact ca si acum.
  0
  0
  Raportează
 • postat de @absolvent
  Joi, 23 Mai 2013 19:36
  Bai asta cu..."de-elitizarea" manifesta, si niste probleme structurale. Tocmai ai demonstrat ca esti un bou cu pretentii, mare specialist in limba de lemn! Iar in fraza urmatoare te mai si kaci pe tine: "Daca consider cazul promotiei (mele) 1983". Vai de mama voastra, elitisti de tot kakatul!!!!!!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de @ cu totul altceva
  Joi, 23 Mai 2013 16:58
  Domnule, "altceva" nu doar LVA/ul trebuie sa tina steagul sus....o mai fac pedagogicul, spiru haret, economicul , cuza, kogalniceanu...
  Ar trebui s/o facă si metalurgicul, marina, liceul agricol, particulerul coman, motocul, saligny/ul, samd...
  Stii care/i problema? ca n/o...fac, fack.... adică nu tin steagul sus, dar tin coada sus.

  Indiferent de complexele matale scolare, cei care au făcut liceul in Târgul nostru sunt impartiti in două: care au absolvit LVA-ul si aceia care au terminat ...altceva.

  In altă ordine de idei, după competentele manageriale a celor care ne conduc: minister , inspectorat, scoli, rezultatele sunt corecte... vezi ,mai sus, ce spune marin..."navetele e de vină"...la ţară
  Dar la oraş?
  0
  0
  Raportează
 • postat de absolvent de altceva
  Joi, 23 Mai 2013 11:27
  Si, ma rog, de ce doar LVA (CNVA) ar trebui sa tina steagul sus?
  0
  0
  Raportează
 • postat de absolvent
  Joi, 23 Mai 2013 10:44
  Dezastru, intr-adevar ! In ceea ce priveste liceul Vasile Alecsandri (ma rog, colegiu national in timpurile mai recente), faptul in sine indica, pe linga "de-elitizarea" manifesta, si niste probleme structurale. Daca consider cazul promotiei (mele) 1983, au terminat doua clase - atit ! - de matematica fizica, si una de mecanica. Cite clase termina in zilele noastre ? Nu se mai face selectie, nu mai exista concursurile de admitere si de treapta a II-a de alta data care selectau. In 1983, subiectele de bacalaureat (de cele de matematica imi amintesc bine) erau pentru noi triviale, mult mai simple decit subiectele de teza din timpul anului. Sa se ajunga la LVA (sau CNVA daca vreti) sa nu promoveze toata lumea de la matematica- fizica cu cel putin 9.25 la bacalaureat, este un fapt remarcabil de trist.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.