Situaţie gravă în şcolile gălăţene: 48.000 de elevi nu primesc laptele şcolarului

Situaţie gravă în şcolile gălăţene: 48.000 de elevi nu primesc laptele şcolarului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Firma Risk a reziliat contractul cu numai câteva zile înainte de începerea şcolii * County-managerul CJ, Costel Fotea, susţine că va da societatea în judecată * Nici Mazepa nu s-a achitat de contract în primele două zile de şcoală


Deşi reprezentanţii Consiliului Judeţului (CJ) au promis că anul acesta nu vor mai fi probleme în derularea programului „Corn şi lapte”, peste 58.000 de elevi din judeţul Galaţi n-au primit niciun strop de lapte. Trist este că pentru cei mai mulţi dintre ei - 48.000, aflaţi în zonele Tecuci, Galaţi şi Pechea - laptele nu va veni nici în perioada următoare.

Situaţia pare ciudată, mai ales că totul era clar, contractele cu cele două firme s-au semnat în luna mai, în urma licitaţiei. SC Risk şi Mazepa SRL urmau să distribuie laptele în şcoli şi în cursul acestui an şcolar.

„Am primit vineri după-amiază o adresă din partea firmei Risk, prin care ne anunţă că a reziliat contractul. Chiar şi aşa, în documentele pe care le-a semnat este stipulat clar că se angajează să livreze încă 15 zile marfa, după anunţul de reziliere, ceea ce n-a făcut. Bineînţeles că-i vom acţiona în judecată. Este inuman să se comporte aşa, să se joace cu orgoliile, în condiţiile în care sunt elevi din zonele calamitate, care, pe lângă faptul că sunt atât de nenorociţi, sunt privaţi acum şi de un drept al lor. Nu mai am nici cuvinte să descriu această situaţie cumplită”, spune county-managerul CJ, Costel Fotea.

Acesta susţine că pentru rezolvarea situaţiei va proceda ca şi anul trecut, va face negocieri directe şi va atribui direct contractul, dar şi acest lucru este de durată. „Este strigător la cer! Tot anul şi toată vara s-au bătut în contestaţii, iar acum sunt iar în situaţia de a lua procedurile de la capăt, fără a le putea da copiilor ceea ce li se cuvine”, mai spune Costel Fotea.

Pentru zona Tg. Bujor, laptele e pe drum

Ca un făcut, deşi firma Mazepa nu a reziliat contractul, nu s-a grăbit să livreze laptele pentru cei 10.500 de elevi din zona Tg. Bujor. Ca urmare, nici aceştia n-au primit lapte în primele două zile de şcoală. Costel Fotea susţine că pentru aceştia produsele lactate vor veni cumulat începând de astăzi.

Cu o singură excepţie, comuna Bălăbăneşti, cornul a fost distribuit ieri în toate şcolile, în ciuda faptului că cele două firme, Engelmi şi Vel Pitar, s-au contestat toată vara la Curtea de Apel din Bucureşti şi la cea din Galaţi, o rezoluţie fiind dată abia la începutul lui septembrie.

Citit 2522 ori Ultima modificare Marți, 17 Septembrie 2013 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.