Află pe cine a desemnat rectorul decan al Facultăţii de Medicină din Galaţi

Află pe cine a desemnat rectorul decan al Facultăţii de Medicină din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, anul universitar a început cu un decan interimar. Recent, prof. Costinela Georgescu, decan din luna martie 2013, a demisionat, iar în urma concursului de proiecte organizat săptămâna trecută pentru această funcţie rectorul Iulian Bîrsan l-a desemnat câştigător pe prof. univ. dr. Aurel Nechita. După cum am aflat de la purtătorul de cuvânt al instituţiei, la concurs s-a înscris, iniţial, şi prof. univ. dr. Dorel Firescu, dar acesta şi-a retras dosarul în timpul competiţiei.

Deşi, la sfârşitul săptămânii trecute, Senatul universităţii s-a întrunit în şedinţă extraordinară pentru validarea mai multor concursuri de ocupare a posturilor didactice, validarea deciziei referitoare la Aurel Nechita a fost amânată. Preşedintele Senatului, prof. univ. dr. Lucian Georgescu, ne-a declarat că membrii Senatului au cerut documente suplimentare, care nu se aflau în dosarul dr. Nechita. Decizia rectorului urmează să fie supusă validării la următoarea şedinţă a Senatului, care va avea loc joi, 10 octombrie. Între timp, interimatul pe funcţia de decan la Medicină este deţinută de prof. Costinela Georgescu.

Doctorul Aurel Nechita a fost decan al Facultăţii de Medicină din 2005 şi a demisionat din funcţie la începutul acestui an, deoarece Agenţia Naţională de Integritate a găsit că se afla în incompatibilitate sau în conflict de interese cu celelalte funcţii pe care le deţinea în acea perioadă.

 

Citit 7111 ori Ultima modificare Luni, 30 Septembrie 2013 12:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.