Rectorul Universităţii "Babeş-Bolyai", Doctor Honoris Causa la Galaţi
Foto: Acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop (stanga), alaturi de prof. univ. dr. ing. Lucian Georgescu, preşedintele Senatului Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi

Rectorul Universităţii "Babeş-Bolyai", Doctor Honoris Causa la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O manifestare deosebit de solemnă a avut loc, ieri, în Aula Magna a Universităţii „Dunărea de Jos”. La propunerea Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, instituţia gălăţeană a acordat titlul academic de Doctor Honoris Causa domnului acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, reputat istoric medievist ce se bucură de notorietate în spaţiul cultural-academic şi universitar românesc şi european.
Domnia Sa este rector al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, membru titular al Academiei Române şi director al Centrului de Studii Transilvane în cadrul căruia apare singura revistă românească de istorie indexată în ISI Web of Science. Fost bursier Fulbright Visiting Professor la Universitatea din Pittsburgh-Pennsylvania, acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop a condus o perioadă Centrul Cultural Român din New York şi mai târziu Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică din Veneţia. În prezent este şi membru corespondent al Academiei Europene de Litere, Arte şi Ştiinţe din Paris.
De altfel, meritele Domniei Sale au fost enumerate şi apreciate în fiecare Laudatio adus de membrii prezidiului care a avut onoarea să-i acorde înaltul titlu onorific. În acest prezidiu s-au aflat, printre alţii, preşedintele Senatului universităţii, prof. univ. dr. ing. Lucian Georgescu, precum şi Arhiepiscopul „Dunării de Jos”, prof. univ. dr. Casian Crăciun.

 

Citit 980 ori Ultima modificare Joi, 03 Octombrie 2013 16:44

1 comentariu

 • postat de gheorghe
  Sâmbătă, 05 Octombrie 2013 11:51
  174.6.111.***
  Merita spus:
  Vrednic este!
  "Sus, sus, sus Rumãne sus!" - si inima dar si obrazul!
  Dl. Profesor Pop ne ajuta sa ne regasim identitatea si valoarea neamului nostru si demonstreaza adevarul si cu dovezile aflate in "curtile" Occidentale, ne-Ortodoxe si prin aceasta marturiseste Adevarul!
  Cu astfel de oameni ca Dl Pop mai exista speranta sa nu ne pierdem respectul fata de inaintasii si stramosii nostril, mai exista soeranta de a ne dezmorti sufketeke din materialismul rapace si constrangerile straine finite noastre.
  Sa va faceti o idee despre realizarile profesionale sugerez sa cititi articolul din link-ul de mai jos:
  ****://foaienationala.ro/din-minile-valahilor-schismatici-romnii-puterea-regatul-ungariei-medievale.html
  despre lucrarea “Din mâinile valahilor schismatici. Românii și puterea în regatul Ungariei medievale”
  Va transmit ... de (foarte) departe felicitari si calde multumiri!
  2
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.