GALERIE FOTO / „Natura inspiră şi dăruieşte”, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

GALERIE FOTO / „Natura inspiră şi dăruieşte”, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 10.000 de elevi au înscris lucrări în concursul de arte vizuale care s-a finalizat cu o expoziţie şi o paradă a costumelor

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii s-a umplut vineri de o explozie de culoare şi exuberanţă. Cu ultima suflare, toamna şi-a arătat întreaga măsură, la vernisajul expoziţiei şi la parada costumelor, organizate de inimoasa învăţătoare Angela Chiroşcă de la Şcoala Nr. 29, în cadrul proiectului cu participare internaţională „Natura inspiră şi dăruieşte”. Aflată la cea de-a VII-a ediţie, expoziţia „Culorile toamnei” a adunat cele mai bune lucrări ale elevilor din România, Croația, Polonia, Spania, Italia, Turcia, Republica Moldova, Cehia. La concurs s-au înscris nu mai puţin de 10.164 de copii care şi-au dorit să dăruiască prin micile lor opere de artă ceva din măreţia culorilor toamnei. 

În deschiderea expoziţiei, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, fizicianul Emil Strungă  a declarat: "Culoarea izvorăşte din lumină, care este o formă de energie electromagnetică. Energia şi bucuria cu care au defilat copiii îmbrăcaţi cu straie parcă desprinse din poveştile toamnei m-a emoţionat".

Mândri de costumele ce le purtau, copiii de la Şcoala Gimnazială Nr. 29 (de la clasele învăţătoarelor Simona Avram, Nicoleta Gheorghiu, Ghiniţa Boza), Şcoala Nr. 3 (învăţătoare Cornelia Onofrei şi Cecilia Chirvase), Şcoala Nr. 22 (Doina Pană) şi Şcoala Nr. 11 (Ionel Boza), Grădiniţa ”Licurici” (Tudoriţa Pricopi, Marcelina Şerban, Nicoleta Lăcustă şi Adina Lupoaie), Grădinița ”Motanul Încălțat”(Argentina Balica) şi Grădinița Nr. 53 (Gheorghiţa Dublea, Mărioara Toma, Ruţa Mogoş), au fost răsplătiți cu multe aplauze, fructe și dulciuri. Nu putea să lipsească muzica interpretată de elevii Barcan Alina, Bîgu Ioana, Budescu Iolanda, Voinescu Ionuţ şi Barbu Cristiana (de la clasa învăţătoarei Delia Cocoş) de la Liceul de Artă ”Dimitrie Cuclin” Galați.

”Sunt sigură că cei care vor veni să vadă lucrările din expoziţia „Culorile toamnei”, vor descoperi, în fiecare dintre ele, puţin din puritatea fiecărui artist şi, sperăm noi, vor pleca cu gândul că arta ne face mai buni. Îi aşteptăm cu drag, până la sfârşitul lunii noiembrie, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii”, a spus, în finalul activităţii, muzeograful Gabriela Costea.

Citit 4357 ori Ultima modificare Marți, 26 Noiembrie 2013 10:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.