Liceenii Galaţiului vor învăţa limba chineză / Profesorul Kong Xiangzhen predă la "Costache Negri"

Liceenii Galaţiului vor învăţa limba chineză / Profesorul Kong Xiangzhen predă la "Costache Negri"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-au depus deja 80 de cereri de înscriere la cursuri * Există şi 15 locuri pentru adulţii vorbitori de engleză

Elevii Colegiului Naţional "Costache Negri" din Galaţi s-au bucurat ieri, în cadrul evaluării Proiectului educaţional imaG, de o prezenţă inedită, cea a domnului Kong Xiangzhen, profesor de limba chineză.

Întâlnirea a fost o bună ocazie pentru ca amfitrioana manifestării, Andra Ionescu, directoarea instituţiei, să le facă cunoştinţă elevilor cu noul profesor, iar oaspetelui chinez să-i prezinte şcoala în care va preda limba chineză. „Ne bucurăm de prezenţa în instituţia noastră a domnului Kong Xiangzhen, profesor de limba chineză, care pe parcursul acestui an de învăţământ le va da şansa elevilor noştri să studieze limba chineză în cadrul activităţilor extracurriculare”, ne-a spus Andra Ionescu.

Noul profesor a sosit în România recent, împreună cu prim-ministrul Chinei şi cei 300 de oameni de afaceri. Kong Xiangzhen este născut la Henan şi a studiat la Shanghai. În debutul întâlnirii, profesorul Oscar (adaptarea în engleză a numelui său) a făcut o scurtă prezentare a Chinei. “În funcţie de grupele de elevi, vom învăţa limba chineză, îmbinând noţiunile de limbă cu cele de cultură, istorie şi de civilizaţie”, a spus profesorul. Întrebat ce ştie despre România, oaspetele a spus că "ştie ceva despre bucătăria românească, despre faptul că suntem un popor prietenos şi ospitalier" şi că îşi va completa cunoştinţele despre noi în perioada următoare.

Directoarea Andra Ionescu a precizat că "posibilitatea de a învăţa limba chineză este oferită copiilor de la "C. Negri", dar - la cerere - şi elevilor de la alte instituţii din Galaţi. Astăzi facem evaluarea cererilor şi, în funcţie de programul elevilor, de numărul solicitărilor şi de nivelul de studiu al limbii engleze, vom da posibilitatea înscrierii la cursuri şi elevilor de la alte licee".

Ieri erau depuse deja 80 de cereri din partea copiilor şi elevilor de la "C. Negri". Există o ofertă (de 15 locuri) şi pentru adulţii dornici să înveţe limba chineză, condiţia fiind însă cunoaşterea limbii engleze. Mai multe informaţii puteţi afla de la secretariatul Colegiului Naţional "C. Negri", din str. Brăilei nr. 134.

Citit 4264 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013 22:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.