Conflict între elevi şi directorii de la CNMK: De cinci ani, liceenilor li s-a „confiscat” balul bobocilor

Conflict între elevi şi directorii de la CNMK: De cinci ani, liceenilor li s-a „confiscat” balul bobocilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Liceenii de la acest colegiu gălăţean sunt nemulţumiţi de faptul că sunt singurii din oraş cărora li s-a interzis această petrecere * Directorul Ioan Sava susţine că nu are cum să-i păzească pe elevi în cluburi de eventualele probleme care ar apărea


Elevii Colegiului Naţional „Mihail Kogălniceanu” – unul dintre liceele cele mai bune din judeţ – sunt nemulţumiţi de faptul că de cinci ani de zile conducerea unităţii a interzis Balul bobocilor.

„Suntem singurii din oraş care n-avem dreptul să organizăm această petrecere. Până şi părinţii noştri, pe vremea comunismului, aveau acest drept”, spune un elev. „Anul trecut am organizat fără ştirea conducerii un bal, mai mult o petrecere şi am fost ameninţaţi de director că, dacă mai îndrăznim, se vor lua măsuri dure. Ce măsuri să ia, atâta vreme cât acest lucru nu este trecut în regulamentul şcolar?”, declară o fată.

Liceenii povestesc că au mers în repetate rânduri la negocieri cu conducerea colegiului, însă nu au fost ascultaţi: „Ni se tot spune că în urmă cu ceva timp la un bal al bobocilor s-a întâmplat un accident, a luat foc rochia unei fete în timpul unei probe. Noi ne-am arătat disponibilitatea să nu organizăm nicio probă fără acordul profesorilor. Cred că profesorii nu vor să-şi bată capul cu noi”, spune o altă elevă.

„Dacă se întâmplă ceva, cine răspunde?”

Directorul Ioan Sava ne-a invocat şi nouă acelaşi motiv cu fata care s-a trezit cu arsuri de gradul II şi III pe braţe şi pe faţă. Trebuie precizat că tânăra respectivă nu era elevă la CNMK, ci la Pedagogic, iar balul fusese organizat de o firmă de modelling.

„Nu sunt de acord cu mersul la club. Iar spaţiu în liceu pentru bal noi n-avem. Cine îi păzeşte în club ca să nu consume alcool sau de alte pericole care ar putea apărea de la alţi clienţi. Noi îi trimitem acasă la ora 23,00, dar ei se întorc înapoi şi dacă se întâmplă ceva, cine răspunde?”, ne-a spus Ioan Sava, care însă a promis că va mai purta negocieri cu cei din Consiliul elevilor.  

„La 23,00 părinţii vin şi-i iau acasă”

La Colegiul „C. Negri” – unitatea de unde era fata care a luat foc la balul din 2008 -  se organizează totuşi această petrecere tradiţională. Am discutat cu directoarea Andra Ionescu despre măsurile pe care şi le ia ca elevii să poată să se distreze la club: „Înainte de bal, anunţăm diriginţii să facă şedinţă cu părinţii şi să le transmită clar că petrecerea pentru care noi răspundem ţine până la ora 23,00, oră la care-i aşteptăm să-şi ia copiii acasă. Cei care nu vin, înseamnă că sunt de acord ca aceştia să-şi petreacă noaptea în club, iar aici nu mai suntem noi răspunzători. Vorbim cu cei de la club să nu permită accesul persoanelor străine până la ora când se termină balul şi nici să nu servească băuturi alcoolice. Toţi diriginţii, dar şi alte cadre didactice sunt mobilizate să aibă grijă de modul în care se desfăşoară petrecerea”, crede Andra Ionescu.

Citit 12501 ori Ultima modificare Marți, 10 Decembrie 2013 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.