Sindicaliştii din învăţământ ies marţi în stradă

Sindicaliştii din învăţământ ies marţi în stradă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicaliştii FSE "Spiru Haret" pichetează, astăzi, sediul Ministerului de Finanţe, nemulţumiţi că plata salariilor se face cu întârziere, din cauza ordinului prin care au fost schimbate procedurile de întocmire a documentelor.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie (FSE) "Spiru Haret", Marius Nistor, a declarat că aproximativ 100 de cadre didactice vor picheta sediul Ministerului de Finanţe, sindicaliştii fiind nemulţumiţi de faptul că plata drepturilor salariale se face cu întârziere din cauza ordinului emis de ministrul de Finanţe.

Aceştia reclamă faptul că, odată cu aplicarea actului normativ, sunt necesare zeci sau chiar sute de ordine de plată şi trebuie să se lucreze cu până la 96 de conturi de trezorerie, în loc de patru, ceea ce face ca drepturile salariale ale cadrelor didactice să fie plătite cu întârziere.

Liderul sindical a precizat că acţiunea de protest va avea loc marţi, între orele 11.00 şi 12.30, şi nu va afecta activitatea cadrelor didactice.

Şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a reclamat faptul că angajaţii din educaţie primesc salariile cu o întârziere, din cauza ordinului Ministerului Finanţelor privind noile măsuri fiscal-bugetare, care a fost emis în decembrie şi pus în aplicare din ianuarie.

Preşedintele executiv al Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) din Galaţi, Lidia Antoniu, susţine că de la Galaţi nu vor participa cadre didactice la miting: „Suntem nemulţumiţi nu numai de întârzierea salariilor, ci şi de faptul că prin schimbarea sistemului de salarizare se fac sute de ordine de plată şi pentru fiecare dintre ele banca percepe comision. Per total se ajunge şi la comisioane de câteva mii de lei, ceea ce nu este normal”, spune Lidia Antoniu.

Citit 1986 ori Ultima modificare Luni, 20 Ianuarie 2014 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.